Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Review
  • /
  • Review: Sennheiser OCX686G SPORTS headset

Review: Sennheiser OCX686G SPORTS headset

Als ik aan het hardlopen ben, dan moet ik geluid horen. Ik kan er niet tegen om mijn eigen gehijg te horen, laat staan van iemand anders tijdens een wedstrijd. Wil je met mij tijdens een wedstrijd? Sorry, maar ik ben dan heel saai. Ik moet muziek luisteren. Hoe minder geluid er doorheen komt hoe beter. Dat ik na een tijdje de muziek niet meer hoor omdat ik helemaal in mijn flow ben, laten we even achterwege. Ik heb al verschillende koptelefoons en oordopjes geprobeerd en dit keer heb ik de Sennheiser OCX686i Sports (de i staat voor iPhone/iPad/iPod) getest. Wat ik ervan vind, ga ik nu aan jullie vertellen! 

Even wat ter info: Sennheiser is een merk dat de meeste van jullie wel kennen. Sennheiser is een Duitse fabrikant van onder andere hoofdtelefoons, microfoons en andere soorten geluidsapparatuur. Ze hebben ook niet voor niets in april 3 prestigieuze Red Dot Awards mogen ontvangen. Met de nieuwe SPORTS serie, het RS en URBANITE model, hebben ze gewonnen in de categorie Product Design. De SPORTS-serie belooft geluidskwaliteit en comfort voor binnen- en buitensporten. Ze zijn waterdicht, duurzaam, ze hebben maximale hygiëne en zijn van zorgvuldig geselecteerd high-tech materiaal gemaakt. De SPORTS-serie is voorzien van knoopvrije ovale kabels waardoor de kabelruis verminderd wordt. Alle modellen kunnen gebruikt worden met zowel iOs en Android en zo kun je inkomend gesprekken beantwoorden. Goed, tijd om zelf te kijken of dit allemaal klopt!

Verpakking en meegeleverde accessoires

Review: Sennheiser OCX686G SPORTS headset

Review: Sennheiser OCX686G SPORTS headset

De verpakking ziet er prima uit. Niet dat dat het belangrijkste is, de inhoud is belangrijker! In de verpakking zit niet alleen de hoofdtelefoon, maar ook extra oordopjes in 2 verschillende maten. Handig als je kleinere of grotere oorgaten hebt! Verder zit er ook nog een tasje bij waar je je hoofdtelefoon in kan doen wanneer je hem niet gebruikt. Ik vind dit wel ideaal want wanneer ik naar de sportschool ga en ik volg een les, dan kan ik dit goed opbergen in mijn tas zonder dat het in met mijn tas slingert. De hoofdtelefoon heeft een handig klemmetje zodat je de kabel kan vastmaken aan je t-shirt en de kabel is vrij lang.

Review: Sennheiser OCX686G SPORTS headset

Pasvorm

Ik moet eerlijk zeggen dat ik liever niks om mijn oor heb. Vroeger had ik een hoofdtelefoon die echt pijn deed om mijn oor. Ik was daarom wel benieuwd of dit wel iets was. Er staat in de oortjes duidelijk Links-Rechts, al kan ik me niet voorstellen dat je dat verkeerd kan doen. Ik deed ze om en oké.. oké.. ik voel niks. Heb ik ze wel goed ingedaan? Ja, toch wel! Oké, oké.. niet verwacht. Aan de rechterkant heb je ook meteen de afstandsbediening, deze had naar mijn mening iets langer kunnen doen omdat ‘ie vrij vlak bij je hoofd is, maar dat is niet extreem hinderlijk! Goed, de pasvorm is goed. Hoe is het geluid?

Review: Sennheiser OCX686G SPORTS headset

Geluid

Ik schrok toen ik de hoofdtelefoon om deed. Niet alleen omdat het goed past maar ik hoor NIKS meer.. Helemaal niks! Dat is eng, maar ik wist daardoor meteen dat het tijdens het hardlopen heerlijk zou zijn. Wel even een dingetje. Zet je geluid iets zachter dan normaal als je in een stad woont waar je goed om je heen moet kijken om geen ongelukken te krijgen, want je hoort echt een stuk minder dan normaal. Als je in de duinen, het park of de bossen loopt is dit ideaal. Het is letterlijk me, myself and music. Klein kritisch puntje, er is geen tot bijna geen bass. Nu vind ik dat niet echt heel erg maar mijn vriend heeft hem even om gehad en hij miste het meteen. Verder is het geluid helder en goed. De wind hoor je niet, ook niet toen ik fietste. Heerlijk! Met de afstandbediening kan je het geluid makkelijk harder of zachter zetten. Naar het volgende nummer of vorige nummer is nog wel even puzzelen omdat je snel op de volume knop zit ipv op de middelste knop.

Review: Sennheiser OCX686G SPORTS headset

Conclusie

Het verbaast me hoe fijn en comfortabel hij zit. Het geluid is fijn, maar je mist wel iets van een bass. Hij is zeker geluidsdicht en als je lekker door een onbewoonde plek rent met alleen je muziek dan weet ik zeker dat jij in je gedachten gaat verdwalen. Je hoort echt alleen maar je muziek. Eng? Ja zeker! Vooral in de stad waar je moet letten op auto’s of fietsers die bellen. Daar raad ik aan om hem zachter te zetten dan normaal.

Prijs van de Sennheiser OCX 686G Sports ligt op 99 euro. 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie