Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Review: Topo Athletic Fli-Lyte

Topo Athletic, een merk dat veel hardlopers nog niet kennen. Topo Athletic is opgericht door Tony Post. Tony Post is de bedenker van de Vibram Five Fingers. Hij zorgde ervoor dat de hardloopwereld steeds minimalistischer ging lopen. Topo Athletic komt met hardloopschoenen die de voordelen van minimalistische schoenen combineren met voldoende demping. Mijn eerste gedachten? Tja, Nike Free’s met een hakondersteuning. Ik had het mis. 

Topo Athletic

Zelf heb ik weinig tot geen last van mijn voeten. Ik kan een halve marathon lopen op Nike Free’s zonder pijnlijke voeten te krijgen, terwijl anderen na 10 km pijn krijgen. Ligt het aan de schoen? Of aan je voeten, of de manier van hardlopen? Ik denk alledrie. Het moet alledrie kloppen. Ik ben er ook van overtuigd dat je met minder (schoen/steun) ook goed kan lopen. Daarom sprak mij de filosofie van Topo Athletic wel erg aan. Een schoen waarbij de kracht, balans en natuurlijke biomechanica van de sporter centraal staat. 

W_Fli_lyte-Seafoam_Tangerine-threequarter

Wat Topo Athletic vooral doet is aandacht geven aan de pasvorm van de schoenen. Wat mij meteen opviel was de breedte aan de voorkant. Daar zit zoveel ruimte. Voor sommigen irritant, voor velen een verademing. Wist je dat wanneer je tenen beter kunnen spreiden, je een meer natuurlijke manier van balans vindt? Topo Athletic zorgt ervoor dat je voet een natuurlijke stand heeft. Alle hardloopschoenen hebben een minimaal hoogteverschil tussen de hiel en voorvoet.

De Fli-Lyte hebben een lage zool, maar er zit wel voldoende demping in. De neutrale zool met lichte demping en het minimale verschil tussen de hiel en voorvoet zorgen voor een natuurlijk belasting en beweging van je voeten. De schoenen zijn echt megalicht. Dit komt doordat ze een 3D-printtechnologie hebben toegepast om ze zo soepel mogelijk te maken. Ze zijn naadloos en dit zorgt voor extra comfort.

Fli-Lyte

Leuk al die info. Is het iets?

Ja.

Toen ik ze voor het eerst in mijn handen had, niet aan mijn voeten, had ik wel een ‘OKE…..’-moment. Wat moet ik hiermee? De kleuren zijn gaaf, ik voelde direct genoeg steun bij de hak, maar de bovenkant vond ik maar raar. Die was zo slap. Hoe blijven mijn tenen op z’n plek, dacht ik. Tijd voor een rondje hardlopen!

2015-09-11 14.40.55-1

Zodra ik ze aan had voelden ze fijn. Niks mis mee. Ik ging een rondje van 5 km lopen. Even aanvoelen. Ik kwam thuis verbaasd. De voorkant is nog wel even wennen. Ik heb wel brede voeten maar niet zo breed en voelde wel dat ik genoeg ruimte had om te bewegen, maar ook weer niet te veel waardoor je blaren kan krijgen. Eerlijk toegegeven had ik hetzelfde idee als bij Nike Free’s. Dat ik bijna geen schoenen aan had. Het verschil tussen deze week schoenen is dat je bij Nike wel de bovenkant goed voelt. Logisch met strikken maar vaak zijn de hardloopschoenen van Nike, vooral de Flyknit, geweven om je voet. Nu wil ik deze niet verder gaan vergelijken met Nike want ik vind Nike Free’s nog steeds ook fijn, maar deze hardloopschoenen hebben me wel verrast.

Omdat de drop maar 3 mm is was ik wel bang dat ik alles op de grond zou voelen, maar dat is ook niet waar. De zool is comfortabel en stevig genoeg om niet alles te voelen.

Toch raad ik deze hardloopschoenen niet voor iedereen aan. Loop je vaker op meer ‘natural’ hardloopschoenen, dan kan dit zeker voor jou ook een fijne schoen zijn. Lopers voor meer steun of overpronatie, raad ik het minder aan. Sowieso is het natuurlijk verstandig om je schoenen aan te laten meten bij een specialist.

2015-09-23 19.15.21

Ik heb de schoenen nu sinds september en ik loop er regelmatig op en de langste afstand die ik gelopen heb met deze schoenen is 14 km. Ze zaten bijna in de selectie voor de halve marathon. Ik vind ze fijn, licht en snel. Ze zitten ook nog eens heerlijk en ze hebben een frisse kleur. Het oog wil ook wat toch?

De schoenen zijn 130 euro en te koop via Topo Athletic. De hardloopschoenen hebben we gekregen om te testen, maar dit verandert niet onze mening. 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie