Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Review
 • /
 • Review: yurbuds Inspire 300 voor kleine oren

Review: yurbuds Inspire 300 voor kleine oren

Ik heb nog nooit met oordopjes in hardgelopen. Ja, wel geprobeerd, maar ze vallen er bij mij al-tijd uit. Daarom loop ik zonder muziek of met een grote koptelefoon (veel te warm in de zomer!). Toen ik hoorde dat ik deze oordopjes mocht testen, was ik superblij: ze zijn speciaal bedoeld voor vrouwen met kleinere oren! Yes! In deze review lees je mijn bevindingen over de yurbuds.

Allereerst neem ik nog even de beloftes en specificaties van de Inspire 300 met je door. Ze zijn dus bedoeld voor vrouwen met kleine oren, de dopjes zien er ook anders uit dan je verwacht van oordopjes. Ze werken met een bepaalde ‘techniek’, die heel simpel is: je stopt het kleine deel aan het oordopje (de sound tunnel, zoals ze dat noemen) in je oor en draait daarna het dopje in zijn geheel om ‘m vast te zetten.

Ook niet geheel onbelangrijk bij het hardlopen: de dopjes zijn sweat proof. Fijn! Ik wou zeggen vooral op warme zomerdagen, maar in de winter zweet ik net zo goed volgens mij 😉 Altijd fijn dus. De yurbuds hebben ook een knopje waarmee je je muziek kunt pauzeren, of waarmee je kunt skippen naar een volgend nummer. Dat vind ik dus heel erg handig, mocht het gebeuren dat ik even geen zin heb in een bepaald nummer! Gebeurt nog wel eens…

Maar blijven ze nou zitten bij mij in mijn kleine oren? JA! Wat een wonder, wauw. De eerste keer dat ik ermee rende waaide het ook vrij hard en ik heb de wind van alle kanten gevoeld, maar de oordopjes bleven zitten! Dat had ik bijna niet meer verwacht. Ik heb inmiddels best veel oordopjes geprobeerd en tot nu toe faalden ze de test allemaal. Behalve deze dus! Super. Ik ben er heel blij mee.

Eén ding waar ik wel aan moest wennen: hoe het geluid klinkt! Het is heel anders dan de oordopjes die ik normaal gebruik (op de fiets of in het OV) of de koptelefoon die ik eerst voor hardlopen gebruikte. Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen, maar ik hoor geluiden van ‘binnen’ harder, dus bijvoorbeeld mijn ademhaling en voetstappen. Of nou ja, niet echt harder, maar wel wat opvallender. Maar desondanks is het geluid goed, de muziek klinkt goed. Ik ben niet zo van muziek heel hard zetten (meestal zelfs best zacht), dus misschien dat die geluiden me daarom zo opvielen.

Ben ik er dus tevreden over? Ja, alleen moet ik wel zeggen dat ik ze niet heel makkelijk ín mijn oren krijg. Ik moest echt voor de spiegel gaan staan om ze op de goede manier in te doen. Het voelde in het begin alsnog alsof ze te groot waren (misschien nog een kleiner maatje opzetstukje nodig?), maar na het vastdraaien bleven ze wel zitten. Ook als ik zou willen headbangen 😉 (Sorry, geen filmpje van, haha) De tweede keer deed ik het zonder spiegel en toen zijn ze wel uit gevallen tijdens het lopen. Het in mijn oren stoppen is wel iets wat ik nog goede onder de knie moet krijgen, ik wil ze ook bij wedstrijden gaan gebruiken natuurlijk!

Mijn conclusie? Ik ben blij! Hallo, eindelijk iets voor mijn mini-oren?! Geweldig. En dat goed-erin-stoppen krijg ik heus wel onder de knie.

Plus- en minpunten:

 • + Ze blijven zitten! Ook met harde wind.
 • + Er zit ook een knopje aan om muziek mee te pauzeren/shuffelen.
 • + Superleuk kleurtje!
 • + Er zit een handig opbergzakje bij.
 • – Het goed indoen vergt oefening/tijd.
 • – Geluid is erg wennen.

De yurbuds Inspire 300 kosten € 39,99.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

 • Danielle

  3 juli 2015 at 10:10

  Klinkt goed! Ik heb ook echt mini-oren! Een andere vraag.. zitten ze net als in ear dopjes? Want dat vind ik altijd heel naar.. ik hoor graag gewoon nog omgevingsgeluid omdat ik in de binnenstad hardloop.

  Beantwoorden

Geef een reactie