Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Rondjes in m’n nieuwe achtertuin

Rondjes in m’n nieuwe achtertuin

Disclaimer: verwacht heel veel foto’s van heide, natuur, bossen en nog meer van dat. Ik heb namelijk een nieuwe ‘achtertuin’ en daar ga ik heel erg veel rondjes rennen. Ons nieuwe huis grenst aan de Hilversumse heide (letterlijk op 150 meter afstand) en dat is ongelooflijk fijn. En al helemaal als het zulk lekker weer is als afgelopen week. Ja, ik houd wel van deze rondjes in m’n nieuwe achtertuin.

In Oslo had ik het al bedacht: er moet weer wat meer ritme in het lopen komen. En dat besloot ik afgelopen week meteen in de praktijk te brengen. Ik heb nog steeds niet echt een hardloopdoel voor de komende periode en ik weet ook nog niet of ik dat nou fijn vind of niet. Het is wel lekker dat ik me niet aan een schema hoef te houden en dat ik zo kort en zo lang kan gaan als ik wil. Aan de andere kant was het rennen volgens een schema ook wel lekker omdat ik dan tenminste echt naar iets toewerkte, en dat heb ik nu niet. Op 22 mei ren ik 10 kilometer in Leiden en de week erna 5 kilometer in Rotterdam, maar beide wedstrijden ga ik geen PR rennen. Ik heb ook helemaal geen zin om voor een PR te gaan, al weet ik dat ik op 22 mei toch met die modus aan de start sta.

 photo Rondjes in mn nieuwe achtertuin 1_zpsh96r7w5i.jpg
Goed, terug naar afgelopen dinsdag. M’n eerste rondje van de week. Ik ging dus naar de heide voor een rondje van ongeveer 5 á 6 kilometer. Deze heide is voor mij nog totaal onbekend terrein dus waar ik ook heen rende; het was allemaal nieuw voor me. Uiteindelijk stond ik bijna bij de A1 en toen vond ik het wel tijd om een keer linksaf te slaan haha. Uiteindelijk zag het er weer bekend uit en wist ik hoe ik terug moest rennen. Zo sloot ik m’n rondje af met precies 6 kilometer op de teller.

 photo Rondjes in mn nieuwe achtertuin 2_zpsmc4slz97.jpg
Donderdag ging ik voor de tweede keer naar buiten. Dit keer ’s ochtends vroeg omdat het op dinsdag toch wel erg warm was ’s middags. Ik rende precies hetzelfde rondje als dinsdag, maar dan de andere kant op. Een lekker rondje wel! Helaas had m’n horloge flinke kuren en wilde die pas starten bij 4 kilometer; dat is niet helemaal de bedoeling natuurlijk. Hebben meer mensen hier last van? Ik heb de TomTom multicardio.

 photo Rondjes in mn nieuwe achtertuin 3_zps2ongiz3q.jpg
Ok, zondag ging ik weliswaar voor m’n derde rondje maar niet door m’n eigen achtertuin. Ik was namelijk het hele weekend in Eindhoven (wegens verjaardagen/moederdag etc) en daarom rende ik daar een kort rondje! Het was een simpel rondje van 5 kilometer, maar hoewel ik al om 07.10 uur buiten stond, was het al behoorlijk warm. Onderweg kwam ik nog een ganzenfamilie tegen én een man die de weg kwijt was (hij moest naar Arnhem, maar hij zat midden in Eindhoven, oeps!), maar daardoor had ik wel rond half 8 ’s ochtends m’n goede daad voor die dag al gedaan haha.

Ja, het voelt lekker om weer in dit ritme te zitten. Nu hopen dat ik dit goed vol kan houden!

Hoe gaan jullie rondjes met dit warme weer?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

 • Mathilde

  12 mei 2016 at 21:44

  Ik heb ook een Tomtom horloge en er is een forse update. Misschien handig om hem weer even aan de computer te zetten en alles te laten bijwerken?

  Beantwoorden

Geef een reactie