Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

RotterdamRent! Vier hardlooproutes

Rotterdam kent vele mooie plekken om een rondje te gaan hardlopen. Neem het Kralingse Bos, het Zuiderpark, het park bij de Euromast of de Erasmusbrug. Waar je ook gaat, je komt altijd wel een hardloper tegen. Ben je niet zo bekend in de stad en wil je toch een mooi rondje lopen, daarvoor is RotterdamRent!

RotterdamRent! is samen met de gemeente Rotterdam opgezet. In eerste instantie kende RotterdamRent! twee afstanden. 3,5 km en 5 km waren de afstanden die je kon hardlopen vanaf onderaan de Erasmusbrug. Het zogenoemde ‘rondje bruggen’. Het ‘rondje bruggen’ is een zeer populair hardlooprondje in de binnenstad van Rotterdam, met een schitterend uitzicht over de skyline, de bruggen en de Maas. Onderbrekingen heb je bijna niet. De afstand van het bruggenrondje is 3500 m en met een extra lus op het Noordereiland te verlengen naar 5000 m.

De hardlooproute is gemarkeerd op de trottoirs door middel van Premark. De markeringen bestaan uit logo’s en wijzen de looprichting en afstand aan, maar ook de aansluitingen naar belangrijke straten in de binnenstad. Voor de extra lus op het Noordereiland verandert de markering van kleur. Langs de kade van de Boompjes is een aparte sprintstrook aangelegd als spelelement.

Het rondje wordt veel gelopen en heeft uitbreiding gekregen. De afstanden die zijn toegevoegd zijn de 10 km en de halve marathon, 21,1 km. Je kunt de nieuwe routes herkennen door middel van de nieuwe markeringen in de kleuren oranje (10 km) en rood (21 km) op de trottoirs. De markeringen wijzen de looprichting en huidige gelopen afstand aan.

RotterdamRent! Vier hardlooproutes

Je kunt onderweg nog kiezen welke route je vandaag gaat afleggen, want alle vier de routes beginnen op hetzelfde punt. Vanaf de Willemsbrug, waar de 3,5 en 5 km afslaan naar het Noordereiland, gaan de twee nieuwe routes nog verder langs de Maasboulevard met een schitterend uitzicht over de skyline van Rotterdam.

RotterdamRent! Vier hardlooproutes

De nieuwe routes lopen verder over de Abram van Rijckevorselweg, het fietspad volgend naar het Toepad, de Nesserdijk op, waar de keuze gemaakt kan worden om 10 km of de 21,1 km af te leggen. De splitsing is te zien aan de markering met de afstandsaanduiding van 10/21 km en het verschijnen van de rode kleur. De oranje 10 km-route zal in een lus over het fietspad terug richting de Maasboulevard lopen, terwijl de 21 km door gaat op de Nesserdijk over de Van Brienenoordbrug. Dit als vervolg op van het ‘rondje bruggen’ met de Willemsbrug en Erasmusbrug. De Brienenoordbrug staat ingedeeld als 21ste heuvel van Nederland en is een stevige hobbel in het parcours.

Vervolgens gaat de route terug langs de Olympiaweg om daarna via Feyenoord langs de kades van Katendrecht uit te komen bij de Kop van Zuid. De finish (net als de start) van alle hardlooprondjes is bij de Erasmusbrug.

Zelfs aan water is gedacht, Waterbedrijf Evides legt vier gratis watertappunten aan langs de route. De twee watertappunten op Katendrecht en bij Hotel New York (op de halve marathon route) zijn inmiddels geplaatst. De planning voor het plaatsen van de andere watertaps is nog niet bekend.

Patricia
Het ‘rondje bruggen’ is zo mooi en dit loop ik vaker. De route van 10 km en de 21,1 km heb ik nog niet gelopen. Wel delen ervan en de hele routes ga ik zeker een keer lopen. Onderweg kom je veel mooie objecten tegen en de Van Brienenoordbrug blijft geweldig om overheen te gaan.

RotterdamRent! Vier hardlooproutes

Heb jij de routes al een keer gelopen of lijkt het je leuk ze te lopen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

3 Comments

 • Miranda Hewitt

  5 juli 2016 at 07:36

  Ziet er goed uit. Ik woon zelf in Rotterdam Charlois. Daar hebben we een mooi park (zuiderpark).
  We missen hier die routes voor het hardlopen.
  Voor de vernieuwing van het park hadden we hier ook de verschillende routes en afstanden.
  Kan het hier ook gerealiseerd worden? Het park wordt veel gebruikt door sporters en niet alleen door hardlopers.
  Ik wil er zelf wel een bewoners initiatief van maken om het te kunnen realiseren.
  Kan iemand mij hierbij helpen?

  Groetjes
  Miranda

  Beantwoorden
  • Patricia

   5 juli 2016 at 12:32

   Hoi Miranda, Wij zelf hebben dit niet opgezet, wij delen deze informatie. Misschien kan je de gemeente erover contacten die staan altijd open voor gezonde en leuke initiatieven.

   Beantwoorden

Geef een reactie