Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Routine, in plaats van trainen

Routine, in plaats van trainen

Het was mijn voornemen om vorige week in totaal drie keer te lopen. Het was mijn eerste week stage en ik wilde graag in de routine blijven. Die week dus niet lopen om mijn afstand of tijd op te bouwen, maar zodat het niet nog lastiger zou worden in mijn tweede week stage.

Uiteindelijk liep ik in de eerste week stage twee keer. Maar wel beide keren doordeweeks! Ik vertelde vorige keer al over mijn minirondje van 700 meter. Ik gleed zo vaak uit dat ik maar naar huis ging.
Interval op gevoel
Donderdag ging ik weer voor een rondje. Ik was pas om 20u thuis na een dagje Rotterdam voor mijn stage, dus ik twijfelde erg of ik zou gaan of niet. Het was al laat en ik moest ook nog een blogje schrijven. Maar anders dan zou ik vrijdag moeten. De avond waarop ik nog geen verplichtingen had en waarop ik mezelf eigenlijk niet zag rennen, alleen maar bankhangen. Toen bleek dat mijn nieuwe hardloopbroek donderdag was bezorgd, had ik geen twijfels meer. Kom maar op!
Wel ging ik maar een klein rondje, het rondje wat ik eigenlijk vorige keer (toen het zo glad was) had willen lopen. Ik begon veel te snel, dus besloot er een soort van interval training van te maken. De eerste 500 meter was te snel, waarna ik even langzamer ging hardlopen. Daarna heb ik even gewandeld en toen was het weer tijd voor snel. Ik wilde tot een bepaald punt, maar toen ik daar aan kwam was ik zo buiten adem dat ik weer ging wandelen in plaats van rustig verder hardlopen, haha. Ik wilde daarna nog even rennen, maar toen was ik alweer bijna thuis.
Ik liep in totaal 1,5 km, met een gemiddelde snelheid van 6’31”. Dat vind ik een best mooie snelheid! Nu nog leren om dat 5 km aan één stuk te doen, haha.
Gewoon, even snel
Dinsdag moest ik gaan hardlopen. Maandag was ik veel te zwak (hongerrrr) na het werken, woensdagavond had ik andere afspraken en donderdag komt mijn verslag dus al online. Ik zou dinsdagavond ook koken, dus ik moest een snel en klein rondje doen (voor de routine). Ik liep 1,15 km, maar rende de eerste kilometer helemaal aan een stuk met een tempo van 6’11”. Daar ben ik best blij mee!
Mijn PR op 5 km is trouwens 31 minuten. Dat is dus 6’12” per kilometer. Dat kan ik me nu echt niet meer voorstellen, haha!
Aftellen is begonnen
Afgelopen zondag zag ik op allemaal hardloopblogs dat het nog maar vier weken was tot de CPC. Dat zijn er nu dus nog maar 3,5. Dan sta ik in het startvak voor de 5k. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat! Vorige keer had ik ook niet heel goed getraind (ik liep in 2014 voor de wedstrijd helemaal geen 5 km’s!), maar toen had ik wel al eerder die afstand aangetikt. Nu kom ik net van die blessure af. Op dit moment heb ik nog niet verder dan 3,5 km gelopen en die liep ik niet eens aan elkaar. Maar we zullen zien! Ik ga in ieder geval niet voor een PR, ook niet voor een CPC PR. Vorig jaar liep ik 5 km in 32 minuten en 12 seconden.
Dit jaar ga ik langzaam aan doen en is mijn doel om het uit te lopen zonder te wandelen. Als het net zo fijn gaat als het vorig jaar ging, dan heb ik geen moeite met zo’n dag zonder PR!
Dit weekend wil ik in ieder geval even rustig hardlopen. Langzaam aan en zien hoe ver ik kom (ik hoop ongeveer 4 km!). Volgende week zorg ik dat ik eten klaar heb staan in de koelkast als ik thuiskom, zodat ik ’s avonds ook wat langer kan lopen dan 10/15 minuten.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie