Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Run for Kika Rotterdam

Run for KiKa bestaat uit een reeks hardloopevenementen die allemaal één ding gemeen hebben: alle runners, vrijwilligers en sponsors zetten zich in voor KiKa. Vorig jaar hoorde ik te laat over Run for KiKa, maar dit jaar niet. Zodra ik de datum zag schreef ik me in voor Run for Kika Rotterdam. Afgelopen zondag liep ik mee met de 10 km in Rotterdam.

Wordt er nog eerst regen en niet al te best weer voorspeld sta ik op de dag van de run gewoon met mijn korte broek in mijn handen. Het is warm en daarom valt de keuze op de korte broek. Voordat ik met mijn ritueel van eten, douchen, eten, plassen (veel plassen) kan beginnen is het eerst tijd voor cadeautjes. Afgelopen zondag was ik jarig. Sinds vorig jaar vier ik mijn verjaardag niet meer voor familie. Ik wil het op mijn manier doen. Toen ik zag dat Run for KiKa op 28 juni was schreef ik mij gelijk in. Een evenement op mijn verjaardag en dan deze… ja, die moet ik doen. In de ochtend kwam de laatste donatie van 30 euro binnen. Heel toepasselijk, want ik ben 30 geworden, dit werd pas later beseft door de donateur. Mijn totaalbedrag kwam daarmee op 200 euro. Een heel mooi bedrag dankzij familie, vrienden en collega’s.

Run for Kika Rotterdam

Om 12 uur was ik op het terrein aanwezig samen met mijn vriend. Hij gaat het liefst niet mee, hij vindt het te druk, maar deze run vond hij speciaal, voor de kindjes en omdat ik jarig was. We haalden mijn shirt op, liepen een rondje over het terrein en toen waren mijn ouders en zus er ook. Natuurlijk moest ik naar de wc. Toen ik naar de wc was werd mijn naam omgeroepen. Ja hoor, richting het podium. Er werd voor me gezongen en ik moest het podium op. Een beetje eng, maar wel enorm leuk.

Run for Kika Rotterdam

Voordat ik het wist moest ik al naar de start. Een warming up werd verzorgd door de jongen die dat ook bij de Rotterdam Running Crew doet. Niet al te handig soms in een vak, maar ik deed met een aantal dingen mee. Ik mocht met de eerste groep mee. Ongeveer 300 mensen zaten in de eerste groep. Het was wel fijn dat we niet allemaal tegelijk van start gingen. Zo was het lekker verdeeld met mensen. Natuurlijk ging ik te snel van start. Lekker enthousiast natuurlijk, maar niet echt logisch. Gelukkig kon ik snel mijn eigen ritme vinden. Ik liep totaal niet hard. De warmte en vooral het benauwde weer zorgden ervoor dat ik niet harder durfde. Ik wilde wel graag die complete 10 km hardlopend doen. Niet wandelen, maar aan één stuk blijven hardlopen.

Run for Kika Rotterdam

We liepen door het mooie park, langs water, groen en diverse beelden. Over het hele parcours stond er elke keer wel iemand te klappen en iedereen aan te moedigen. Dat blijft zo leuk. Bij de 4 km besefte ik dat ik niet twee keer langs de afgesproken plek zou komen. Ik baalde, want dan zou ik m’n ouders, vriend en zus niet nog even zien voor mijn tweede ronde. Ik had dat eigenlijk wel een beetje nodig. Het bruggetje over en daar allemaal mensen die langs het parcours staan voordat we de tweede ronde in gaan. Daar zie ik papa boven iedereen uitsteken! Handig zo’n hele lange papa, ze hebben het gemerkt dat ik anders loop. Daar staat ook Tijn, Ri en mama. Boost! In mijn tijden per kilometer zie je dat het me goed deed, want ik ging even weer wat sneller.

Run for Kika Rotterdam

Ja die supporters hè, die kunnen zoveel betekenen. Ik liep verder, zoveel mensen die wandelen en dan weer een sprint trekken. Het lijkt me zo vermoeiend. Ik blijf lekker rustig lopen hoe ik loop en geniet van alles. Mijn arm doet de laatste weken weer meer pijn dan gewoon handelbaar en nu tijdens het hardlopen komen de steken en pijn ook. Ik weet het uit mijn hoofd te zetten om daarbij stil te staan. In mijn hoofd gaat het bedrag dat ik heb opgehaald, dat anderen het niet kunnen, de complimenten van iedereen dat ik dit vandaag op mijn verjaardag doe en weten dat Tijn zo bij de finish staat. Al deze en meer dingen houden me hardlopend.

Onderweg drink ik allebei mijn flesjes water leeg. Het is zo benauwd dat mijn shirt al zeiknat is, maar het kan me niks schelen. Ik bedank vrijwilligers die al twee rondjes staan te klappen en blijf lekker doorlopen. Moedig onderweg nog andere lopers aan om door te blijven gaan en weet dat daar na de brug er nog maar een klein stukje is om te hardlopen. De bocht om en daar komt de finish al in zicht. Weer veel mensen langs de kant. Ik heb geen idee waar mijn supporters staan. Daar zie ik hem weer voorbij de finish, op een fantastische plek staan ze.

Run for Kika Rotterdam

10 km zonder officiële tijd. Op mijn horloge is er 9,31 km in 1:08:56 gemeten (inclusief stuk wandelen door vergeten uit te zetten van mijn horloge) op de klok zag ik 1:06 staan toen ik binnenkwam. Dit alles is niet belangrijk. Het doel waarvoor ik en vele anderen met mij liepen is zoveel belangrijker. Je staat er ook bij stil als je hoort dat mensen met één persoon meer hadden moeten lopen, helaas was deze persoon de avond voor de run overleden. Je wordt gelijk met je neus op het feit gedrukt waarom je het doet. Ik heb gelopen voor iedereen die het niet kan, voor iedereen die een kans moet krijgen om te overleven. Samen met alle andere lopers hebben we 371.489 euro opgehaald in Rotterdam.

We kochten nog een grote en een kleine KiKa-beer en toen ging ik helemaal kapot richting de auto. Ik had alles gegeven wat er in me zat met het benauwde weer en ik ben enorm blij dat ik een steentje heb bij kunnen dragen.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

One Comment

Geef een reactie