Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Running app: Hardlopen met Evy

“Ga je beginnen met hardlopen? O, dan loop je vast ook met Evy!” heb ik de afgelopen jaren heel vaak gehoord. Dat Evy populair is blijkt dan ook wel uit het feit dat mijn mede bloggers het schema gebruiken om naar de 5 of de 10K te komen maar dat ook heel Facebook en twitter laaiend enthousiast is over Evy. Oorspronkelijk waren er twee podcasts met muziek uit 2006 en 2011, maar sinds een tijdje is er ook een app. Ik testte voor jullie de app uit, bekeek wat je er mee kon en onderzocht de mogelijke schema’s. 

De app is in de basis niets anders dan Nike+, Runkeeper of welke andere loopapp dan ook: je gaat rennen, de app houdt je snelheid, afstand en GPS bij en later vind je dit terug op je profiel. Anders hier aan is dat je aangemoedigd wordt door Evy met een Vlaams accent (ik vond vooral de ‘Doe zo door!’ erg grappig) en dat je om de vijf minuten hoort hoever je gelopen hebt. De snelheid wordt je verteld in kilometers per uur en dat is wel verfrissend als je een average pace gewend bent.

Is dat alles wat de app heeft? Nee, zoals je hierboven kunt zien zijn er met zogenaamde punten dan ook schema’s te koop, die de podcast vervangen doordat je met je eigen muziek en je eigen afspeellijsten kan lopen. De opbouw, zoveel minuten wandelen en zoveel minuten lopen is hetzelfde. Punten kun je kopen, 300 punten kosten zo’n 3,60. De schema’s die je kunt aanschaffen zijn: Je eerste 5K (10 weken), 10K beginner (12 weken), 10 miles beginner (12 weken), halve marathon beginner (12 weken) en marathon beginner (12 weken). Best veel keuze als je het mij vraagt!

In eerste instantie dacht ik eigenlijk dat je misschien door vaak genoeg te lopen ook wel punten zou kunnen verdienen. Dat was niet het geval en zo kwam het dat ik voor dit artikel het schema zelf niet uitgetest heb. Petra en Tineke zijn bovendien veel meer begaan met Evy en die heb ik er nog altijd heel positief over gehoord.

Waar deze app zich, wat mij betreft, in onderscheid als je het vergelijkt met het gemiddelde aanbod is de extra informatie. Je kunt informatie vinden over trainen, materiaal, blessures, stretching & stability core, drinken, eten, verzorging en twee externe verwijzingen naar onderdelen van Energy Lab. Dat is zeker een mond vol 😉 Ik vind de informatie erg nuttig en goed. De database is uitgebreid en geeft een simpele uitleg.

Ook is het ‘blessure’ interactieve systeem een duidelijke en overzichtelijke methode om zowel informatie over blessures als over blessuregebieden te krijgen. Daarnaast bevat het een gedeelte met stretch video’s. Hartstikke handig als je on the road even niet meer weet hoe je je kuitspieren het beste op kan rekken.

Ik vind de ‘Hardlopen met Evy’-app dan ook een aan te raden app. Voor wie liever een Vlaamse aanmoediging krijgt, voor wie met zijn eigen muziek voor een klein prijsje toch schema’s wil volgen en voor wie nooit genoeg info bij zich kan hebben.

Deze app is zowel beschikbaar voor Android als voor iOS-systemen. De app is gratis en biedt app-aankopen voor een kleine prijs aan.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

14 Comments

Geef een reactie