Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Review
 • /
 • Running like a girl – Alexandra Heminsley

Running like a girl – Alexandra Heminsley

 

Want al hardlopend ontdekte ik dat de grenzen van je prestaties niet worden bepaald door anderen, maar door jezelf.

Een van de quotes uit het boek Running Like a Girl van Alexandra Heminsely. Zowel Patrica als Zélia waren erg benieuwd naar dit boek. Patricia omdat ze natuurlijk van hardlopen en boeken lezen houdt en Zélia omdat ze net als Alexandra een marathon heeft gelopen maar het “typische” hardloop figuur had ze nou ook niet.

Waar gaat Running like a girl over.
Gedesillusioneerd door het krachthonk en het geyoga beu besloot Alexandra Heminsley te gaan hardlopen. Ze koesterde hoge verwachtingen: de kont van een atlete, het middel van een supermodel, de snelheid van een gazelle. Vroeger was Alexander sportief maar tijdens de puberteit veranderde haar lichaam en sporten was niet het eerste waar ze aandacht. De eerste poging verliep niet bepaald goed. Ze vond er niks aan. Opeens besloot ze om te gaan trainen voor de marathon van London.

Trainen voor een marathon, dat doe je niet zo 1,2,3. Alexander vertelt over haar avonturen tijdens een duurloop. Moet je je inhouden of  zal je toch echt achter de bosje moeten gaan kruipen wanneer je moet plassen? Ze neemt je mee in het proces, over haar onzekerheden maar ook adviezen die ze krijgt maar een beetje te eigenwijs om daar niet in eerste instantie naar te luisteren. Ze raakt geblesseerd, kan ze nog wel de marathon lopen? Gaande weg ontdekt ze ook dat hardlopen niet alleen maar hardlopen is maar dat het impact heeft op jezelf. De plezier, het vertrouwen en de wil.

Running like a girl – Alexandra Heminsley

Het boek neemt je mee in een hardloopwinkel, op weg naar de marathon, de dips die hardlopen ook kent en het niet durven hardlopen als anderen kijken. Elk hoofdstuk begint met een quote. Elke keer een quote die gewoon raak is.

Bij het lopen gaat het er niet om of je als eerste finisht, als middelste of als laatste. Je kunt zeggen dat je de finish hebt gehaald. Daar kun je heel wat voldoening uit putten.

Het boek bestaat uit twee delen. Deel één is het verhaal van Alexandra en deel twee is vraag en antwoord.
Deel één is het verhaal van Alexandra waar ze verteld waarom ze ging hardlopen. Hoe de trainingen gingen, wedstrijden verliepen, hoe ze zich voelde. Alle ups en downs komen voorbij. De blijdschap na een wedstrijd, de inschrijvingen voor andere wedstrijden en dan wanneer die in de buurt komen beseffen dat ze niet goed genoeg getraind heeft.

Deel twee bevat bekende hardloopdames die voor ons hardlopen en dan vooral de wedstrijden hebben mogelijk gemaakt. Tips over blessures, voeding en uitrusting. Wat moet je wel en niet meenemen en wat voor eten is goed. Natuurlijk wordt hier niet alles heel uitgebreid besproken maar het is al een opstapje naar de betere hardloper in jezelf.

Patricia

Het is geen verhaal hoe top hardlopen is en ook geen handleiding hoe je het moet doen. Natuurlijk zijn er veel happy moments waar Alexandra over schrijft maar ook momenten die niet fijn zijn. Het is de ervaring van hardlopen die ze met je deelt. Deel één vond ik heel fijn om te lezen en had voor mij veel langer mogen zijn. Deel twee vond ik zelf wat minder nodig maar het is wel een toevoeging. Het boek is eerlijk over hoe hardlopen is. Dit maakt het herkenbaar. Voor mij zelf wordt het alleen maar duidelijker dat ik die marathon wil lopen. Eén keer is al genoeg. Ik moet het een keer ervaren hebben. Dit boek gaat de kast in maar zal zeker nog een paar keer uit de kast komen om nog een keer te lezen.

Zélia

Dit boek is zo herkenbaar. Van niet durven te hardlopen tot onzekerheden net voor de wedstrijd. Ik herkende mezelf heel erg hierin maar er is ook stuk die mij geraakt heeft en heeft me doen beseffen waarom ik hardloop.

“Mijn blik richtte zich meer naar buiten toe en hardlopen draaide niet meer om wat anderen al dan niet zagen als ze naar me keken, maar om wat ik zag als ik liep. Ik begon de seizoenswisselingen interessanter te vinden dan de veranderingen aan mijn lichaam. Ik liep niet meer hard om stomweg te bewijzen dat ik een marathon kon uitlopen. Ik gebruikte het hardlopen om mijn geest helder en scherp te maken, om mezelf eraan te herinneren wat ik allemaal kon en om verder te komen in alle andere facetten van mijn leven.’

Het boek leest heel makkelijk weg. Van mij had deel 2 niet erin gehoeven. Ik had het leuker gevonden als ze nog wat dieper in haar ervaring was gegaan. Het is zeker een boek die ik aanraad! Voor beginners tot gevorderde maar ook voor mensen die wellicht willen gaan hardlopen.

Running like a girl is te koop voor een prijs voor 17,50 euro.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

2 Comments

 • Miranda

  12 mei 2015 at 15:15

  Ik deel jullie mening(en), dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag! Een fijn boek, het leest makkelijk en fijn en vind het mooi om de ‘eerlijke’ ervaring van anderen te lezen.

  Wat mij betreft had ook het tweede deel achterwege mogen blijven, typische dingen die je in tijdschriften en op verschillende sites kunt vinden.

  Beantwoorden

Geef een reactie