Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Rusten, stressen en nog 2 weken

Rusten, stressen en nog 2 weken

Vandaag een ander soort verslag dan normaal. Vandaag ga ik het meer hebben over wat ik nu de laatste 2 weken doe en ik kan je vertellen dat dat niet veel is en het daarom ook wel eng is. Ik mag geen lange duurlopen meer doen, ik mag niet meer dan 3 per week hardlopen en ook met krachttraining moet ik oppassen. Ik moet nu wel op verschillende aspecten letten en dat ga ik nu uitleggen, welke dat zijn! Ik raak een beetje benauwd als ik eraan denk dat ik over 2 weken nu de marathon aan het lopen ben.

Voeding

Voeding is nu heel belangrijk, ik heb nog niet met mijn voedingsdeskundige kunnen afspreken, maar waar ik nu vooral oplet is dat ik netjes 5 keer per dag eet (3 grote maaltijden en 2 kleine maaltijden). Dat ik voldoende koolhydraten inneem maar ook genoeg vitamines en genoeg magnesium. Het is belangrijk dat ik niet te vet eet en als ik vet eet alleen de juiste vetten. Ook zorg ik ervoor dat ik voldoende water drink per dag zodat ik de krampen in mijn kuiten hopelijk ken vermijden! Ik drink al een tijdje geen alcohol meer, dronk sowieso alleen in het weekend af en toe een glaasje. Ik ga vanaf morgen proberen elke dag een gezonde sapje te drinken met rode bieten. Ik hou van rode bieten!! Ik probeer gewoon zo gezond mogelijk te eten en de juiste voedingsstoffen in te nemen.

Training

Dit vind ik lastig. Ik mag gewoon niet veel hardlopen en dat is moeilijk. Ik begin dan te twijfelen; ben ik wel goed genoeg? Heb ik genoeg getraind? Kan mijn lichaam het wel aan op 12 april? Ga ik het halen? Hoe loop ik de laatste 10 km uit? Allemaal vragen, gedachtes en twijfels, maar dat hoort erbij. Ik moet nu vertrouwen hebben in mezelf en in mijn lichaam. Ik weet dat ik goed getraind heb. Ik heb alles gedaan wat ik moest doen en ik ben nog heel, ook niet onbelangrijk. Vandaag loop ik nog wel mee met de 12 km van Zandvoort Circuit maar daarna is het klaar met grote inspanningen. Ik moet mijn lichaam laten herstellen en zo min mogelijk belasten. Ik mag nog wel 3x per week hardlopen, maar dat zijn maar kleine afstanden of niet zo heel veel minuten. Alles moet sowieso op lage hartslag gedaan worden. Zo raar om vertrouwen te krijgen in je lichaam als je niet mag trainen. Je wil toch nog even testen maar dat kan juist cruciaal worden en blessures veroorzaken! Ik mag komende week nog wel FunXtion doen maar de week erop niet meer. Alleen buik- en rugoefeningen zijn geaccepteerd, oef.

Rusten, stressen en nog 2 weken

Zandvoort Circuit Run

A.s we speak ben ik nu onderweg naar Zandvoort om daar samen met andere meiden van Just Keep Running te gaan hardlopen. Ik mag nog de 12 km doen en die mag ik ook voluit gaan. Laatste kans om te gaan knallen en leeg te worden. Of het een PR wordt, ik denk het niet geziens de weeromstandigenheden maar dat kan je op onze social media kanalen terug vinden of a.s dinsdag in onze verslagen! Ik ga in ieder geval genieten! Ik heb mijn vriend bij me en mijn mascotte Noa!

Zoals ik al zei, het is een hele ander verslag dan normaal. Ik laat het vooral over me heen komen nu en ik ga rusten en volgende week zal ik wat dieper ingaan over het mentale aspect. Hoe staat het daarmee en heb ik misschien een strategie?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

3 Comments

Geef een reactie