Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Rustweek, in de krant, 23 km en nog 6 weken

Rustweek, in de krant, 23 km en nog 6 weken

Ik had deze week een rustweek en dan gaat het bij mij altijd fout. Niks gaat zoals ik wil, de zin van het hardlopen neemt op dat moment ook rust. Ik wil best zeggen dat ik rustweken haat, want heeft heeft veel effect op mezelf. Deze week heb ik weer FunXtion gedaan, ik heb mijn intervaltraining geskipt, liep nog wel een kleine 7 km en ben met heel veel tegenzin in het donker een langzame lange duurloop gaan doen. 

Maandag

Maandag voelde ik me een stuk beter dan zondag na mijn 24 km en ben ik toch naar mijn les gegaan van FunXtion. Ik had wel spierpijn in mijn buik en borst vanwege het hoesten, maar mijn benen voelden goed. Ik heb tijdens FunXtion alles gegeven, heerlijk een les van 30 min waarbij je ALLES van je lichaam gebruikt!

Dinsdag

Ik wilde eigenlijk gaan intervallen op de loopband, maar ik kwam niet uit met mijn tijd en omdat ik daarna weer FunXtion ging doen besloot ik maar op een zeer langzaam tempo 4,5 km te lopen op de loopband. Het ging niet zo heel lekker en een paar keer moest ik gewoon nog een tempo lager doen, maar ik wilde per sé minimaal 4 km lopen.

Rustweek, in de krant, 23 km en nog 6 weken

Donderdag

Het bleef maar regenen, maar ik moest toch er even uit. Ik mocht van Andrea kiezen om 75 min te hardlopen of 60 min omdat ik vandaag ook nog 5 km ga lopen met de meiden van Just Keep Running. Ik koos voor 75 min, maar bij 60 min had ik het wel gezien. Ik had er zo geen zin in. Ik weet niet wat het is maar rustweken zijn echt shitty weken bij mij. Na 60 min had ik er 7 km opzitten, traagste snelheid ooit. ’s Avonds had mijn vriend beloofd om een keer mee te gaan naar FunXtion. Dit werd mijn 3e keer in 1 week en het was leuk om te zien dat hij het pittig vond! Hij is zelf ook sportief en hij doet aan ijshockey, maar nog steeds heeft hij spierpijn (vandaag, zondag). Mijn benen voelden goed, snap niks meer van mijn lijf of zou dit toch het je-hebt-conditie-effect zijn?

Marathon-Week-17-2

Marathon-Week-17-3

Vrijdag

Oh vrijdag, de dag dat ik geinterviewd werd door het Eindhovens Dagblad over mijn leven en over de marathon. Zaterdag kwam hij in de schappen. Het is een ontzettend leuk interview geworden waar ik heel blij mee ben! Vrijdag had ik een drukke dag en ik had mijn 23 km voor zaterdag ingepland, maar zaterdag waren mijn vriend en ik 11 jaar samen en dat is dan niet leuk als ik zo lang weg ben op onze dag, dus vroeg ik aan Andrea donderdag of ik misschien zondagochtend 18 km kon lopen en daarna ’s middags met de meiden 5 km. Dat was wel goed, maar toch vroeg ze of ik het niet anders kon doen. Ja, kon wel vrijdag rond 17 uur gaan hardlopen, maar ik vind het geen fijn idee om een paar uur weg te zijn. Kijk, ik loop niet zomaar even 23 km in 2 uur tijd. Ik zat er echt niet op te wachten en ik heb behoorlijk wat gevloekt. Ik was vrijdagmiddag iets eerder klaar en om 16 uur ging ik naar buiten met een chagrijnig gezicht. I was not in the mood. Ik heb in mijn hoofd Andrea flink op lopen schelden (sorry Andrea) ik ben op een gegeven moment stil gaan staan en ik ging als een klein kind stampvoeten. IK WIL NIET. IK HEB GEEN ZIN. Mijn hoofd draaide over uren. Wat doe ik mezelf aan? Ik liep op een gegeven moment langs de snelweg en de zon zag ik steeds meer zakken.

Marathon-Week-17-4

Marathon-Week-17-5

Ik herpakte mezelf weer. No time for bullshit, gewoon gaan Zélia. Het maakt niet uit of je langzaam gaat, je moet die kilometers maken wil je 42 km gaan halen over een paar weken. Ik liep en liep en heel veel zin had ik niet, maar ik ging wel door. Ik tikte de 15 km aan en maakte een foto van mezelf en stuurde het op naar Andrea. Not a happy face at all!

Marathon-Week-17-6

Marathon-Week-17-7

Ze moedigde me nog aan en bij 19 km maakte ik het filmpje dat ik op Instagram en Facebook plaatste. Ik was er bijna en weet je wat? Toen ik thuiskwam was ik op maar zo blij. Ik had geen zin, ik wilde niet en toch ben ik gegaan dankzij Andrea. Een marathontraining gaat niet atlijd goed, maar doordat Andrea mij op een goede manier pushte ben ik gegaan, want heel eerlijk? De kans was heel groot dat ik zondag die 18 km niet kon halen en dat zou betekenen dat ik sowieso niet een lange duurloop had gelopen. Andrea, dankjewel!

Marathon-Week-17-8

Marathon-Week-17-9

Vandaag ga ik samen met Saskia naar Rotterdam toe waar we hebben afgesproken met de rest van de meiden van Just Keep Running. We gaan een gezellige middag houden met lachen, rennen, foto’s maken en as we speak zitten we in de auto, dus hou de Facebook en Instagram in de gaten want we gaan zeker foto’s plaatsen!

P.S. hieronder vind je mijn interview, als je op de afbeelding klikt wordt ‘ie als het goed is groter!

Marathon-Week-17-krant

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

3 Comments

Geef een reactie