Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Rustweek, progressiefoto en nog 10 weken

Rustweek, progressiefoto en nog 10 weken

Deze week had ik een rustweek. Ik haat rustweken. There, I said it. Rustweken zijn heel belangrijk en ik weet dat ik me er echt aan moet houden, maar tot nu toe zijn al mijn rustweken een verschrikking. Waarom? Geen idee, maar elke keer als ik een rustweek heb begin ik enorm aan mezelf te twijfelen. Maak ik wel genoeg progressie, hou ik het allemaal wel vol? Dat ik progressie maak dat weet ik, maar dat was deze week niet te zien. Ik had in totaal 3 runs staan, maar ik heb er 4 gedaan. Eentje was ook wel een beetje een impulsief besluit, maar alle runs die ik gedaan heb deze week gingen gewoon niet zoals ik wilde. 

Mijn week begon goed en maandag werkte ik vanuit huis. Dinsdag was ik oude foto’s aan het bekijken, waaronder die van de CPC loop in Den Haag. Ik barstte in huilen. Het was een leuke wedstrijd en ik was erg blij dat ik dit met de andere meiden van Just Keep Running kon delen, maar ik huilde meer omdat ik mezelf niet herkende op de foto. Ik schaam me zo erg voor hoe ik eruit zag. Ben ik dat echt? Oranje staat me sowieso niet en na die foto heb ik dat t-shirt nooit meer aangetrokken, maar wel altijd bewaard. Ik pakte hem en deed het aan. Ik keek in de spiegel en ik lachte met een traan langs mijn wang. Ik pas hem gewoon. Ik pas hem goed nu. Pas toen realiseerde ik me, ja ik ben echt aan het afvallen. Ik postte deze foto op mijn persoonlijke Instagram-account en wow, ik heb zoveel lieve woorden gelezen. Ik realiseerde me dat die knop om was, al een tijdje maar ik besefte het nu pas door de vergelijking te zien! Het is echt hetzelfde t-shirt, maar door binnenlicht en buitenlicht lijkt de kleur niet hetzelfde maar het is hetzelfde shirt!

Rustweek, progressie foto en nog 10 weken

Door dit maakte ik weer eens een heerlijk (foute) impulsief besluit. Ik ga hardlopend naar de sportschool om daar krachttraining te doen om vervolgens weer hardlopend terug naar huis te gaan. Goed, dat doe ik nooit meer. Naar mijn sportschool is 3,5 km en op zich is er naar toe geen probleem, maar die terugweg! Oh jongens, die ging alles behalve lekker en duurde en duurde. Toch heb ik 7 km gelopen, maar wel op een langzaam tempo. Ik kon ook echt niet sneller haha!

Rustweek, progressie foto en nog 10 weken

Donderdag kwam ik behoorlijk wat tijd te kort en ik moest en zou krachttraining doen, maar dus ook een intervaltraining. Ik ben absoluut geen liefhebber van loopbanden en ik vermijd ze het liefst, maar ik wilde het voor nu wel proberen. Ik heb het wel gedaan en volgehouden maar echt, nooit meer. Waar is de frisse lucht, het mooie uitzicht? Ook was ik aan het klooien met die knopjes om sneller en langzamer te gaan. Verder ging het wel, maar ik ben liever buiten om een intervaltraining te doen!

Rustweek, progressie foto en nog 10 weken

Zaterdag besloot ik om samen met Noa te gaan hardlopen. Ik hoefde maar 60 min op een langzaam tempo te lopen, dat moet wel lukken toch? Niet dus. Het ging wel goed, maar ook niet supergoed. Ik bleef kramp krijgen in mijn kuiten en Noa had niet echt de behoefte om haar tempo te verminderen. Nee, ze vond het zelfs leuk om ook nog eens te versnellen aan het einde! Kijk hier  voor het filmpje haha!

Rustweek, progressie foto en nog 10 weken

Rustweek, progressie foto en nog 10 weken

Vandaag stond een 19 km-run op de planning en ik zal het maar meteen zeggen: ik heb die niet gelopen. Ik heb wel gelopen, maar bij 5 km was ik er klaar mee. Klaar met mijn krampen, klaar met mijn hoge hartslag die echt te bizar hoog bleef en klaar met het weer en klaar met mijn gedachten. Ik was er gewoon helemaal klaar mee. De krampen in mijn kuiten beginnen een mysterie te worden. Waarom heb ik altijd de eerste 5 km kramp? Ik bijt me er vaak doorheen, maar soms stop ik om te rekken en stretchen. Ik drink veel water, neem magnesium en ik masseer ze nu vaker. Ik doe vaak een warming up en draag tegenwoordig ook compressiesokken. Ook na een run (heel charmant).

Vanaf nu ga ik echt meer water drinken, ik blijf mijn magnesium slikken en ik ga mijn kuiten meer verwennen met een massage. Ik ga oefeningen opzoeken, wie weet zijn ze nog steeds te slap? Mijn hartslag tijdens een duurloop moet tussen de 140 en 160 zijn. Op mijn horloge heb ik het zo in gesteld dat ‘ie gaat piepen na 161, maar vandaag bleef ‘ie maar piepen en al wandelend probeerde ik hem te verlagen, dat lukt dan tot 155 en als ik dan weer ging lopen schoot ‘ie weer naar 160. De laatste paar weken merkte ik juist dat ik moeite moest doen om mijn hartslag omhoog te krijgen. Deze run is gewoon niet geslaagd en weet je wat? Het is goed. Het gebeurt en dit is ook leerzaam voor mij.

Rustweek, progressie foto en nog 10 weken

Volgende week zondag sta ik aan de start voor de halve marathon van Groet uit Schoorl. Een slechte generale belooft een goede première (wedstrijd), toch?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

6 Comments

Geef een reactie