Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Samen hebben we meer plezier

Samen hebben we meer plezier

Samen trainen vind ik echt superfijn, samen hebben we meer plezier. Ik train twee keer in de week met Rianne in de sportschool. Zonder haar vind ik het maar saai. De afgelopen week trof ik het, want ook mijn duurloop deed ik niet alleen. Het was een vreemde, slopende maar erg leuke week.

Maandag was het heerlijk weer. Rianne verzon om te gaan zwemmen in plaats van naar de sportschool te gaan. Na een warme autorit trok ik mijn bikini aan. Een broekje en shirt erover, hardloopschoenen aan en hardlopend naar het zwembad. Pffffff wat was het warm. Ik kwam helemaal warm aan en wat denk je? Het water was echt enorm koud.

Voordat ik het water door was waren we zeker 10 minuten verder. We hebben heerlijk gezwommen en na het zwemmen was er nog tijd over om op te drogen in de zon. Ik hobbelde weer naar huis.

De interval van dinsdag en de loop van woensdag werden geschrapt. Compleet uit de agenda. Ik was dinsdag kapot. Korte (3 uurtjes slaap), onrustige nachten zorgden ervoor dat ik geen energie meer had toen ik in de avond thuis kwam. Zelfs mijn vriend had het door en ging naar de keuken om eten te maken zodat ik lekker kon liggen en uitrusten. Ik deed de hele avond niks.

De volgende dag heel vroeg op, want om 8 uur werden wij verwacht in Sugarcity. Wij hadden het geluk dat we per limousine naar Gamescom in Keulen mochten. Supergaaf, maar ook enorm slopend. We kwamen ’s nachts pas weer thuis en de volgende morgen stond de wekker weer om 6 uur om te gaan werken. Ik was op en over.

Vrijdag in de sportschool ging het al wat beter, toch stond ik zaterdag met een vol hoofd naast mijn bed. Ik wilde naar buiten. Zou ik gaan wandelen of hardlopen? Ik besloot te gaan hardlopen. Een ultrakorte broek aan. Wel even de bovenbenen flink insmeren met vaseline, want de schuurplekken van de week ervoor waren nog aanwezig.

Hardlopen werd het dus. Niet als een gek een 7 km-run, maar ik deed 3 keer 1 km hardlopen en de tussenliggende kilometers flink doorwandelen. Mijn hoofd was na deze run weer leeg, mijn benen weer rustig en de dag kon beginnen.

Zondagochtend werd het na het ontbijt wachten. Wachten tot Eveline er was. Eveline kennen jullie vast allemaal nog. Eveline die dus dik 1,5 uur bij mij vandaan woont komt gezellig op de thee. Ze weet dat zondag mijn duurloopdag is en ze vroeg dus ook hoe laat ik mijn duurloop wilde doen. Met zicht op het warme weer wilde ik zeker in de ochtend gaan, sowieso mijn favoriete tijd. Gelukkig is ze ook een vroege vogel dus kwam ze in de ochtend al naar mij toe zodat ze mee kon fietsen tijdens mijn duurloop. Wat had ik hier zin in!

We namen een route die ons bracht langs veel van mijn favoriete plekjes. Zo gingen we natuurlijk gelijk de dijk op. Voor Eveline even wennen, want die is geen dijken gewend. Gelukkig was dit de enige dijk die we opgingen; ik heb haar gespaard. Natuurlijk kwamen wel de nodige bruggetjes onderweg maar die vallen mee vergelijking met de dijken die we hier hebben. We gingen de dijk over richting mijn geboorteplaats. Langs het zwembad, hier woont opa, op deze weg heb ik altijd gewoond, hier woont Rianne, over de weg waar ik de Hemelvaartsdagloop loop, naar het bos waar ik meestal op donderdag een rondje doe, langs de tuintjes met prachtige hortensia’s en natuurlijk de surfplas met uitzicht op de watertoren en mijn huis.

Het was warm, maar wat genoot ik. Naar mijn hartslag keek ik even niet, want we waren druk aan het kletsen. Zolang ik makkelijk kan praten gaat het goed. Door de warmte had ik ook meer behoefte aan water en dat had ik voldoende in het mandje van de fiets gedaan gelukkig. Voor ik het wist tikte ik de 10 km al aan. Op de 13-14 km kreeg ik het zwaar door het weer. Wat er dan zwaar aan was kon ik niet echt benoemen, mijn lichaam voelde zwaar en voor mijn gevoel kwam ik niet meer vooruit, toch merkte Eveline dat ik versnelde en ze remde me iets af. Daar was ik blij mee. Bij de 15 km meldde ik dat ik ging wandelen. Eveline: “nee joh, wat zonde want je bent er bijna.” Toen ze wist dat ik er al 15 km op had zitten mocht het toch wel en vonden we het een slim plan om uit te lopen. Tot huis was nog 500 meter; een lekker stuk om uit te wandelen. Natuurlijk wilde ik de 2 uur volmaken dus nog een paar keer voor de deur heen en weer wandelen en ik was er.

De kilometers zaten er weer op en er kon gegeten worden. Broodjes, drinken en brownies gingen er naar binnen. Samen trainen of iemand die met je meegaat is zo ontzettend leuk. Je vergeet de tijd, de afstand en je bent nooit alleen.

Hoe deze week zal gaan, ik heb geen idee. Ik wil ook veel rust pakken. Rust van social media, rust in mijn lichaam maar ook een goede nachtrust proberen te creëren.

Train jij graag met iemand samen of liever alleen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

2 Comments

 • Bente

  12 augustus 2015 at 09:46

  Hoewel ik met iemand lopen heel gezellig vind ben ik toch meer van het alleen lopen denk ik.

  Ik ben toch ook wel heel erg nieuwsgierig waar jij werkt nu, ik zelf werk namelijk bij een marktonderzoekbureau gespecialiseerd in de games industrie, dus ons halve kantoor was vorige week bij Gamescom 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie