Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

#SANTASTREAK in Polen!

December begon en mijn doel voor deze maand was #santastreak voltooien, alleen dan met om de dag wandelen in plaats van hardlopen. Op die manier hoopte ik mijn schenen te ontlasten. En hoe staat dat ervoor na 10 dagen?

#santastreak1
Ik begin bij het begin. 1 december. Ik liep een klein rondje, maar precies genoeg om aan #santastreak te voldoen. 2,56 km, check!

#santastreak2
2 december vloog ik samen met mijn moeder naar Warschau, Polen. Superleuk! Dus doen we gewoon #santastreak in Polen. Nadat we eindelijk ons hotel hadden gevonden en lekker hadden gegeten, wandelden we 2,56 km in de buurt van het hotel. Die is binnen!

#santastreak in Polen, dit is Palac Kultury I Nauki.

#santastreak3
Deze week moest ik de afstand van 7,2 km hardlopen. Ik twijfelde of ik dat op donderdagochtend zou doen voordat ik heel Warschau rond ging lopen, of op zaterdag als ik weer thuis was van mijn citytrip (in een bekende stad maar met moeie benen). Dat werd donderdagochtend. Ik paste mijn eigen buitenland-tips toe en besloot naar de rivier te lopen. Die bleek verder weg dan gedacht, want toen ik daar aan kwam zat ik al op 3,76 km. Weg rondje over de bruggen, ik draaide weer om.

Toen bleek pas dat de weg naar de rivier toe vals plat was en ik naar beneden had gelopen op weg naar de rivier. De terugweg was een stukje zwaarder. Ik wandelde onderweg een aantal keer (ook om op de kaart te kijken, en onder de grond door over te steken bij metrostations), maar kwam na 7,5 km weer aan bij het hotel. Check, en wat heb ik genoten!

De rest van de dag stond ik ook niet stil. Ik liep nog eens ruim 22 kilometer door de stad! (Aan het eind had ik wel flink last van mijn voeten, haha!)

#santastreak4
We vlogen weer naar huis en het was gelijk tijd om mijn extra bed uit Leeuwarden van mijn moeder naar mijn vader te verhuizen. Ik sleepte mijn bed naar de lift, naar het busje, van het busje naar huis en toen nog eens de trap op. Moe was ik zeker, maar 2,5 km wandelen kon er nog wel bij. Ik liep een rondje in de omgeving waar ik ben opgegroeid, langs mijn basisschool en een hoop huizen van oud-klasgenootjes (al weet ik niet of ze er nog wonen).

#santastreak5
Na een goede nacht slaap had ik weer zin om te gaan hardlopen! Ik wilde minimaal 2,5 km vanwege #santastreak, maar ik had er zoveel zin in dat ik liever het dubbele liep. Eerst maar eens kijken hoe het ging! Gelukkig ging het heerlijk. Ik liep door het bos en besloot mijn rondje te verlengen. Uiteindelijk kwam ik na 4,38 km langs huis en toen had ik in die andere 600 meter geen zin meer, haha!

#santastreak6
Tijd voor nog een wandeling! Muziek aan, sjaal om en gaan. Ik bedacht van te voren geen route, maar besloot bij de grotere wegen niet over te steken. Uiteindelijk liep ik maar weer richting huis, ik zou wel genoeg afstand halen! Ik stapte flink door voor mijn doen en liep 2,58 km.

#santastreak7
Running time! Ik bedenk me hoeveel plezier ik er in heb en dat het eigenlijk best goed gaat. Misschien had ik dat niet moeten doen, want bij dit rondje krijg ik last van mijn schenen. Ik stop twee keer om te stretchen, probeer in het bos op verschillende ondergronden te lopen en wissel af met wandelen. Eenmaal thuis stretch ik extra goed. Ik loop 2,7 km.

#santastreak8
Vandaag moet ik naar Amsterdam voor een sollicitatiegesprek. Terug naar huis stap ik een stuk of 5 haltes eerder uit en loop ik de overige 2,5 km naar huis. Heel erg rustig, maar expres langzaam wandelen is misschien wel moeilijk dan sneller gaan hardlopen. Ik heb geen last van mijn schenen, maar zorg toch dat ik goed stretch.

#santastreak9
Het is weer tijd om te gaan hardlopen, maar ik kijk er tegenop. Wat als ik weer last krijg van mijn schenen? Misschien heb ik het gejinxt, maar ik kreeg inderdaad weer last van mijn schenen. Onderweg naar huis (alsnog 2,5 km) besluit ik dat #santastreak er voor mij op zit en probeer ik te bedenken hoe het komt dat ik weer last heb van mijn schenen:

  • Hoewel ik iedere keer netjes heb gestretcht na het hardlopen, doe ik dat met maar 3 houdingen. Misschien moet ik weer uitgebreider stretchen.
  • Ik bouwde een rustdag in tussen iedere hardloopdag, maar misschien is zo vaak maar 1 rustdag niet genoeg. Afwisselen met zo nu en dan 2 of 3 rustdagen dus.
  • Daarbij wandelde ik op mijn rustdagen wel en ik probeerde ook dan flink de pas er in te houden.
  • En dat wandelen deed ik niet eens op loopschoenen, maar op mijn gewone schoenen. Nu is dat denk ik niet zo erg (mijn sneakers kocht ik in april om juist demping te hebben in mijn normale schoenen en op mijn laarsjes liep ik de afgelopen maand 2x 30 kilometer zonder ergens last van te hebben) maar ik heb het idee dat mijn veterlaarsjes de boosdoener zijn. Toen ik die een dag (9u lang) aan had naar Strong Viking had ik ook wat gevoelige schenen. Afgelopen weekend deed ik mijn (snel)wandelrondjes op deze schoenen. Ik denk dat dat de boosdoener is, want na die 22 kilometer op mijn normale laarsjes in Polen had ik nergens last van.

En nu?
En nu ben ik dus gestopt met #santastreak. Erg jammer, maar ik denk dat jullie allemaal begrijpen dat ik blessures liever voorkom. Natuurlijk blijf ik jullie wel aanmoedigen!

Ik houd nu een aantal dagen rust. Ik denk dat ik dit weekend een rondje ga hardlopen om te kijken hoe het gaat. Lekker rustig aan. Ondertussen doe ik een paar lessen yoga en zorg ik dat ik mijn benen stretch. En die veterlaarsjes? Die bewaar ik net als mijn hakken voor zitfeestjes.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

One Comment

Geef een reactie