Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

#SANTASTREAK WEEK 3

Wow, de derde week van de #SANTASTREAK alweer! Nog ruim een week en dan hebben we een maand lang achter elkaar gelopen. Dit was een pittig weekje, met trainingen voor de marathon van Rotterdam en de korte loopjes voor de streak. Lees hier over mijn derde week van #SANTASTREAK!

Zaterdag

Op het programma stond een lange duurloop. Ik werd jammer genoeg met weinig energie wakker en halverwege de dag zag ik het niet zitten om naar buiten te gaan voor een duurloop. Ik ging wel, en liep de minimale afstand van 2,5 km. Vervolgens kleedde ik me snel om en vertrok naar een een verjaardagsfeestje. Heel gezellig, maar ik was blij dat ik weer op tijd thuis was. Om half negen sukkelde ik op de bank in slaap. Zo’n dag dus 😉

Zondag

Gelukkig werd ik zondag een stuk frisser wakker. Ik rommelde wat in huis en schoof de duurloop telkens voor me uit. Eerst ontbijten, eten laten zakken, toen had ik alweer honger, weer eten, dat weer laten zakken, etc, etc. Aan het eind van de middag wist ik mezelf eindelijk te motiveren. 15 km was het plan. Helaas had ik de route een beetje verkeerd ingeschat en kwam ik bij 13 km alweer in mijn straat aan. Dan maar rondjes rennen om de 15 km aan te tikken. Ik voelde tijdens het rennen de vermoeidheid in mijn lijf – gelukkig mocht ik langzaam lopen, dat kwam goed uit.

Maandag

Ik had nergens last van na die langzame duurloop, maar toch besloot ik maandag maar de minimale afstand te lopen. Even uitlopen dus! Ik propte 2,5 km tussen werk en een etentje bij vrienden. Weinig tijd hebben is soms best een zegen: er zijn weinig momenten om te lopen, dus dan móet je wel. En inmiddels heb ik ook een vast rondje in de buurt voor die 2,5 km. Scheelt ook weer denkwerk!

Dinsdag

60 minuten intervallen: een paar km inlopen op een rustig tempo, dan 6 x 1000 meter in 4’55” met tussendoor telkens 200 meter dribbelen. Ik had verwacht dat het moeizaam zou gaan. Ik was moe, het was al vrij laat en ik zie altijd een beetje op tegen intervaltrainingen. Maar ik werd positief verrast! Het ging hartstikke lekker. Ik had al maanden niet meer zo snel gelopen, dus het was even wennen. Maar ik kon het nog!

Woensdag

Weer een kort rondje van 2,6 km dit keer om de benen los te maken. Ik was alleen thuis en had eigenlijk geen zin (maar ook geen andere plannen). Ik scrolde door de Facebook-groep van #SANTASTREAK en zag dat jullie allemaal al waren geweest, of elkaar motiveerden om nog te gaan. Dus hoppa, naar buiten! Snel lopen, douchen en naar bed, met Netflix als beloning.

Donderdag

Ik had een thuiswerkdag. Desalniettemin moest ik toch vroeg de deur uit om te rennen: de rest van de dag had ik echt nodig om mijn werk af te maken en aan het eind van de middag had ik het kerstfeest van mijn werk. Weer een intervaltraining, maar deze keer wat rustiger. 45 minuten lopen, met 6 keer 30 seconden versnellen. Hoe langer ik liep, hoe trager ik werd. Mijn maag draaide rondjes en mijn benen voelden als lood. De laatste versnelling heb ik dan ook maar laten zitten.

Vrijdag

En ehh vrijdag… spendeerde ik in bed. Het kerstfeest van werk was erg gezellig laten we maar zeggen… Ik was pas tegen de ochtend thuis. Wauw. Dat gebeurt mij echt eens in de tien jaar. Mijn vakantie was officieel begonnen, maar helaas lag er nog een boel werk. En dat deed ik dus vanuit bed. Net als het schrijven van deze blog. En nu moet ik nog lopen. Ik ga maar weer even op Facebook kijken…

Ik heb deze maand al 91 kilometer gelopen! Dat is nu al 30 km meer dan in november. Hou vol die laatste dagen allemaal!

Hoe gaat het bij jullie?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

Geef een reactie