Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

#SANTASTREAK

Nog even en dan is het december. The most wonderful time of the year. En misschien ook wel de periode waarin we de minste kilometers lopen. Want: Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw volgen elkaar in rap tempo op. Daar gaat Just Keep Running verandering in brengen met de #SANTASTREAK.

De wat? Santastreak. Jep. Een running streak dus. We gaan elke dag hardlopen.

Waarom?

Omdat het verdomde lastig is om in je hardloopritme te blijven tijdens de feestdagen. Het is zo makkelijk om je hardloopschoenen in de kerstboom te hangen, of mee te geven in de zak naar Spanje. De kruidnoten, warme chocolademelk en boterletters vliegen je om de oren.

Maar na de feestdagen, in die bitterkoude januarimaand, begint het gewone leven weer. Misschien loop je in januari wel de Halve van Egmond, of begin je met trainen voor een voorjaarsmarathon. Dan zou het zonde zijn als je in december niks hebt uitgevoerd.

Hoe werkt het?

We gaan elke dag hardlopen. Er zijn een aantal spelregels:

  • De #santastreak begint op 1 december en loopt tot en met 31 december.
  • Je moet elke dag minimaal 2,5 kilometer hardlopen.
  • Snelheid is niet belangrijk.
  • Smoesjes? Weg ermee! Ben je verkouden? Heb je een verstopte neus? Moet je nog kerstinkopen doen of op bezoek bij je schoonmoeder? Nou en! Hup, naar buiten. Een dag niet gelopen, betekent het einde van jouw running streak.
  • Uiteraard willen we geen blessures of andere ongemakken door deze running streak. Let dus goed op je lichaam en je tempo. En stop op tijd.

Is elke dag rennen niet slecht voor je?

Nee. Maar als je elke dag lang en ver rent, of een PR, dan ligt een blessure of oververmoeidheid zeker op de loer. Maar bij deze running streak is het minimaal aantal kilometers elke dag 2,5. Niet veel dus. En je mag zo langzaam gaan als je zelf wilt.

Wie doet er mee?

Ik dus en nog een paar meiden van Just Keep Running! En verder: wie wil! Of je nu vorig jaar bent begonnen met rennen, of al 10 jaar halve marathons rent – iedereen mag mee doen. Uiteraard raden we een running streak af als je geblesseerd bent.

Doe mee! 

  • Deel jouw runs op Twitter en/of Instagram met de tags #santastreak en #jkr. Elke dag krijgt een nummer: zo is 1 december #santastreak1, en 1e Kerstdag krijgt #santastreak25.
  • Houd onze social media in de gaten.

Jij doet toch ook mee?!

 

Foto via Flickr

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

12 Comments

Geef een reactie