Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Schotse hooglanders, oud en nieuw en nog 14 weken

Schotse hooglanders, oud en nieuw en nog 14 weken

Deze week kreeg ik de melding dat het nog maar 100 dagen was tot de marathon van Paris. 100 DAGEN! Dat zijn 14 weken, 100 dagen, oftewel 2400 uren. Goed, adem in en adem uit Zélia. Komt goed. KOMT GOED?!? Ik heb deze week 3 keer gelopen en dat waren echt hele korte runs. Mijn laatste duurloop was op 24 december en we weten nu allemaal wel hoe die verlopen is. Hoezo komt dit goed? Ja, ik ben een drama queen wat dat betreft. Ik raak dan direct in paniek en het eerste waar ik aan denk is dus die marathon. Ga ik hem nog wel halen? Gelukkig heb ik een vriend die mij moed inspreekt en een coach die aangeeft dat een slechte run niet direct betekent dat ik de marathon niet ga halen. Like I said, ik ben een drama queen soms.

2014

Maandag kwam ik weer thuis van een weekje in Frankrijk. Tot grote verbazing lag er nog behoorlijk wat sneeuw en stiekem wilde ik gelijk al gaan lopen, maar ik kampte al een paar dagen met een flinke verkoudheid en mijn keel werkte alles behalve mee. Verstandig als ik was bleef ik thuis en liep ik pas met oudejaarsdag een rondje; een rondje op de hei samen met mijn vriend en Noa. De sneeuw lag er nog mooi bij en het was fantastisch weer. Ondanks dat ik niet echt goed kon ademen, liep ik een beetje voor hun en Noa liep tussen ons in. We namen een kleine pauze bij het water om te genieten van het weer en de omgeving.

Ik wilde toch nog even lopen, dus besloot ik weer op het pad te gaan lopen, maar tot onze grote verbazing was de weg geblokkeerd door 5 Schotse hooglanders. Noa kwam vrolijk aangehuppeld, maar ze schrok ook wel. Het had echter wel iets moois. Ze waren totaal niet bang voor ons en gingen rustig door met eten terwijl Noa ze bij elkaar probeerde te krijgen. Ik vond het doodeng, want ik was gelijk bang dat ze een trap zou krijgen, maar gelukkig hield Noa ook op tijd afstand van ze. We hebben een tijdje naar ze gekeken en besloten om toch maar terug te gaan naar de auto. Het was maar een rondje van 2,5 km, maar wel een mooi rondje en een goede afsluiting van 2014!

Schotse hooglanders, oud en nieuw en nog 14 weken

Marathon-Week-9-2

Marathon-Week-9-3

Marathon-Week-9-4

2015

Jaaaa! 2015! Het jaar waarin het allemaal gaat gebeuren (hopelijk)! Het jaar waarin ik een marathon ga lopen. 42 km lang door Paris. Maar goed, voordat het zover is moet ik toch nog even flink wat gaan trainen! Ik besloot natuurlijk om op 1 januari te gaan hardlopen. Lekker cliché, een nieuw jaar oftewel ook lopen op 1 januari. Ik trok mijn hardloopkleding aan en ik ging. Wat was het rustig! Noa ging natuurlijk ook weer mee, want ik ging toch geen groot rondje doen. Uit eindelijk hebben we 4,5 km gelopen, een goede start!

Marathon-Week-9-5

Gisteren ging ik ondanks mijn tegenzin toch nog een rondje. Ik had geen zin, mijn hoofd zat nog steeds vol met snot en mijn keel prikkelde nog steeds. Gelukkig hebben wij met het Just Keep Running Team een whatsapp-groep en door hun ben ik toch gegaan. Ik twijfelde voor een gewoon rondje of een interval. Ik moest eigenlijk nog een interval doen van 12×1 min en 1 min rust en daar had ik dan wel weer zin in. Even heerlijk knallen. Het zou niet langer duren dan 30 min dus waarom niet? Ook Noa ging mee en jongens en meisjes… wat heb ik heerlijk gelopen. Ik vloog, de tijd vloog en ik genoot. Ik rende mijn benen uit mijn lijf maar oh oh wat ging het lekker! Ik besloot om voortaan niet meer te wandelen tijdens de rustminuten maar te joggen en het ging goed. Vertrouwen in mezelf steeg op dat moment. Thuis keek ik naar de uitslag en ja, ik ben heel tevreden!

Marathon-Week-9-6

 

Schermafbeelding 2015-01-03 om 15.44.12

Eigenlijk moet ik 16 km lopen, maar ik heb besloten om dat niet te gaan doen. Niet dat ik mijn schema niet wil volgen maar ik voel me nog niet 100% en ik wil aankomende week weer fris en met energie verder gaan met mijn schema. Vanaf volgende week loop ik elke week een halve marathon; ik denk dat deze twee weken die niet verliepen zoals ik verwachtte misschien wel goed zijn geweest. Ik heb geen spierpijn meer na een run, ook niet na die van gisteren. Ik voel me (op een snotterige hoofd na) goed en mijn benen voelen goed. Ik ga nu mijn 10de trainingsweek in en ik mag niet klagen en ik ga niet klagen. Het voelt goed.

Marathon Paris, ik ben nog niet klaar voor je. Ik ga nog flink trainen, maar op 12 april 2015 ontmoeten we elkaar en dan ga ik die 42 km domineren. Let maar op!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

3 Comments

Geef een reactie