Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Slapen, werken, hardlopen en repeat

Slapen, werken, hardlopen en repeat

De afgelopen week was de officiële eerste week van de training voor de halve marathon. De wedstrijden zijn achter me en ik kan me focussen op dit avontuur. Focussen? Voor mijn gevoel bestond deze week uit slapen, werken en hardlopen en dan op repeat. De afgelopen week werkte ik namelijk niet alleen van maandag tot en met vrijdag, maar ook op zaterdag en zondag. Gelukkig de laatste twee dagen wel thuis, maar ook daar was zat te doen. Een beetje timemanagement kwam eraan te pas, maar daardoor kwam het wel goed.

Op maandagavond werd de sportschool verschoven naar dinsdag, aangezien mijn zus niet fit genoeg was om te trainen. Ik besloot daarom mijn intervaltraining te gaan doen. Het was een intervaltraining met 4x een lang stuk om tempo te maken en ik was wel benieuwd hoe dat zou gaan. Het was nog best warm en zonnig toen ik om zes uur buiten stond, maar dat was ook wel weer lekker na een dag binnen zitten. 4x een tempo maken en je ziet in mijn grafiek dat ik aardig in tempo blijf. Wanneer ik rust, zie je mijn hartslag netjes naar beneden gaan. Je ziet wel dat ik bij de tweede en derde al wat minder naar beneden ga, maar toen had ik het ook al aardig warm gekregen en dat zal zeker meespelen. Ik vond de interval heerlijk, even lekker wat tempo erin en gaan.

Slapen, werken, hardlopen en repeat

Donderdagavond kwam ik moe thuis, het was een lange dag geweest en het liefst was ik op de bank geploft. Het is dat mijn vriend zei dat ik moest gaan hardlopen, anders had het wel eens kunnen gebeuren dat ik niet was gegaan. Op deze momenten ben ik soms niet blij maar erna, erna ben ik zo blij dat hij heeft gezegd dat ik moet gaan. Ik had precies 35 minuten om te hardlopen. Die volle 35 minuten ben ik gegaan. Eerst rustig van start en aan het einde versnellen. Als ik naar mijn tijden per kilometer kijk ben ik zo blij. Ik ben rustig gestart en steeds sneller gaan lopen. Dat is waar ik van droom voor wedstrijden. Misschien gaat het nu lukken om dat gevoel te creëren en vast te houden.

Zaterdag zou ik dit keer niet trainen. Ik had er met de sportschool meegerekend al vier trainingen op zitten en met zondag erbij zou het vijf worden. Meer dan zat natuurlijk. Alleen mijn hoofd dacht daar anders over. Ik had geen zin om te werken, ik wilde hardlopen. Gewoon even een rondje om de plas. Als iets in mijn hoofd zit dan kan ik het maar beter doen, want anders komt er de rest van de dag niks meer uit mijn handen. Het weer was heerlijk voor een ontspannen loopje en ik genoot enorm. Ik lette niet op mijn snelheid en hartslag; ik deed waar ik zin in had en dat was hardlopen. Bij ongeveer 4 km had ik thuis moeten zijn, maar ik had een andere afslag genomen en er mijn muziek zorgde ervoor dat ik bleef hardlopen. Na wat rustige muziek was er opeens happy hardcore op mijn ipod te horen en daar loop ik zo lekker op. Zo lekker dat ik niet merkte dat mijn vriend al een heel stuk achter me reed met de auto. Ik was helemaal in mijn eigen wereld. Het waren zes heerlijke kilometers en ik kon weer aan het werk.

Slapen, werken, hardlopen en repeat

De langste afstand van de week staat voor mij standaard op zondag gepland. Dit keer een 10 km. In het kader van timemanagement en het langs willen gaan bij vrienden, werd het hardlopen naar Rotterdam. Laat de weg van ons huis naar hun huis nou precies 10 km zijn. Toevalliger kan toch niet. Het is ook bijna een rechte weg die ik moet afleggen. Het was een fijn een doel te hebben en ernaartoe te lopen. Iets anders dan het standaard rondje vond ik ook erg prettig. Ik liep rechtdoor en rechtdoor, hier een bochtje, daar oversteken en natuurlijk een brug over. Die brug is hardlopend makkelijker dan met de fiets. Eenmaal boven voel ik de heerlijke wind. Ik geniet ervan en ga verder rechtdoor en daar komen alle stoplichten. Dat ben ik absoluut niet gewend. Hier en daar loop ik door rood, ja ik weet dat het niet mag, maar stilstaan voor niks en niemand is ook zo raar. 1 uur en 15 minuten later ben ik in Rotterdam. Ik bel aan en ……. enorme lunge. Loes vergeet te zeggen dat het luik naar de meters eruit ligt. Gelukkig stapte ik naar links en kon ik zo nog uitwijken, anders had ik heel naar mijn run geëindigd.

Het was een drukke maar erg fijne week met 26,6 km op de teller en een heel voldaan gevoel.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie