Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Slechte timing, wel of niet CPC en nog 5 weken

Slechte timing, wel of niet CPC en nog 5 weken

Laat ik maar meteen vertellen, deze week was echt een minder fijne week in mijn trainingsweek. Ik ben namelijk ziek geweest. Dinsdag was ik nog wel in de sportschool te vinden maar de volgende dag was het eigenlijk gedaan met de pret. Klein griepje en flinke verkoudheid! 

Tja en dan is er vandaag de CPC Loop in Den Haag. Vorig jaar wilde ik de halve marathon gaan lopen maar nadat ik in Eindhoven als laatste over de finish kwam in 2013 durfde ik niet aan om die in Den Haag te lopen. Ik had ook een enorme hardloopdip en liep bijna niet meer. Ik liep wel mee met de 10 km samen met de andere meiden. Toch wilde ik revenge! Ik zou hoe dan ook de halve marathon van Den haag lopen in 2015! Samen met Andrea ben ik gaan kijken en dat kon maar omdat ik bijna aan het einde ben van mijn marathontraining moest ik wel echt 7 km daarna uitlopen om aan die 28 km te komen. Prima dacht ik, geen probleem! Ik schreef me in en ik had er zin in! Later bleek ook nog eens dat mijn vriend diezelfde avond in Den Haag een ijshockeywedstrijd moest spelen. Ik stippelde de route uit en kwam op ongeveer 7 km vanaf het station. Perfecter kon het niet!

Maar nu, snotterig, grieperig en 1,5 dagen koorts verder is het zover. Vandaag is de dag waar ik opwachtte. Niet alleen om revenge maar ook omdat veel meiden van Just Keep Running mee lopen. Voordat ik zeg of ik wel niet de halve marathon ga lopen heb ik nog wel een goed gesprek met Andrea gehad. Het allerliefst heeft zij dat ik hem niet loop maar dat ik gewoon thuis rustig ga lopen want ze heeft een punt, ik ben wel ziek geweest. Gelukkig gaf ze me ook de optie om hem wel te lopen op voorwaarden dat ik LANGZAAM zou lopen met een LAGE hartslag. Goh en wat gebeurd er dan als ik langzaam moet lopen? Juist, ik word bang van de tijd. Ik ben sneller, dat weet ik en dat heb ik ook in mijn trainingen bewezen maar toch is dat iets angstig. Ik zou liegen als ik niet vertelde dat ik in paniek was maar al snel kwam ik bij zinnen. Ik wilde deze lopen en beloofde haar zelfs het volgende: Ik ga langzaam lopen en in een lage hartslag maar ik wil mijn mentaal testen. Raak ik alweer in paniek als ik weer als laatste over de finish kom of uberhaupt zie dat ik laatste ben? Hoe reageer ik? Kan ik het aan? Ook als ik weet dat ik nog tijd heb, geef ik dan op? Ik heb Andrea wel beloofd dat ik uitstap als ik het niet aan kan, mentaal want fysiek zal wel lukken denk ik.

Ik wilde hem gaan lopen maar ik bleef flink verkouden. Koorts was allang weg een paar dagen maar mijn neus was voller dan vol en na 1 keer snuiten was het eigenlijk voor niks dat ik die zakdoek gebruik had. Again, vol. Het was zo vol dat ik daardoor ook hoofdpijn kreeg. Gisteren heb ik hem een paar keer uitgestoomd en het lijkt er nu wel op dat het beter gaat maar verkouden ben ik nog.

Slechte timing, wel of niet CPC en nog 5 weken

Verder voel ik me goed. Mijn benen willen lopen maar durf ik het wel? Wat ik een paar dagen geleden zeker van was begon nu weer te twijfelen. Misschien worden jullie gek van mijn twijfels, geloof me.. ik ook van mezelf. Wel, niet, wel, niet en ergens weet ik het antwoord al want zaterdagavond heb ik wel alles klaar gemaakt maar toch, die twijfels blijven maar komen en de zenuwen ook! Ik heb een paar oppep talks gekregen maar ook een paar die goed bedoeld zeiden dat ik misschien toch niet moet lopen. Ik twijfel. Ik weet het niet.

Of ik toch gegaan ben, ik zou zeggen check instagram of facebook want daar staat het antwoord of zal zometeen het antwoord komen 😉

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie