Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Sneeuw, koud, 23 km en nog 11 weken

Sneeuw, koud, 23 km en nog 11 weken

Vorige week liep ik in een driekwart hardloopbroek om vervolgens deze week met dubbele lagen te werken. Wat was het koud deze week en ik sloot hem ook nog eens af met een duurloop in een witte omgeving! Ik liep 3x hard waarvan 2 runs niet zo lekker gingen. Ik merk dat als ik moet versnellen dat ik moeite heb om mijn hartslag omhoog te krijgen! Gisteren liep ik 23 km. Hoe dat verliep, dat lees je nu hier! 

Vorige week zondag liep ik samen met Patricia en ondanks dat ik geen spierpijn had de volgende dag besloot ik rust te nemen. Rust is goed voor je maar ik had wel heel erg veel zin om te hardlopen. Dinsdag was het dan ook eindelijk zover! Er stond een interval op de planning. Ik voelde me goed maar ik merkte gelijk dat mijn benen zwaar aanvoelde en ik kreeg het gewoon niet voor elkaar om mijn hartslag te verhogen wanneer het moest. Ik raakte ook een beetje van slag omdat ik zo graag wilde. Als je hoofd wil maar je benen niet dat moet je het niet forceren maar frusterend is het wel! Ik had mijn horloge zo op ingesteld dat ie zou piepen wanneer ik weer moest versnellen maar op een gegeven moment heb ik het laten varen. Ik heb wel een beetje versnelt maar het schoot gewoon niet op. Ik eindigde ook mijn run met een rondje minder dan de bedoeling was. Het ging gewoon echt niet!

Sneeuw, koud, 23 km en nog 10 weken

Sneeuw, koud, 23 km en nog 10 weken

Woensdag nam ik een rustdag en donderdag ging ik voor de 75 min hardlopen in laag tempo met 2x 20 min versnellen in een wat snellere tempo. Het was koud. Echt heel koud en ook hier had ik moeite om mijn tempo te verhogen samen met mijn hartslag. Ik heb keurig warming up gedaan en voordat ik moest versnellen heb ik 12,5 min op een hartslagzone lager gerend maar toen ik moest versnellen wilde mijn hartslag gewoon ook niet versnellen! Ik deed, heel elegant, wat jumping jacks midden op de fietspad maar zonder enige resultaat. Weet je, deze run ging. Niet zoals ik wilde maar ik heb hem gedaan en voor het eerst zat ik niet in de max van de hartslagzone maar wat lager. Kan gebeuren toch? Hebben jullie ook last om daarna jezelf op te warmen? Zelfs na een lange douche was mijn neus ijs en ijskoud hahaha!

Marathon-Week-12-3

Marathon-Week-12-5

Jaaa, zaterdag was het zover! Oh lala, 23 km stond op de planning. Ik werd vrolijk wakker en had een beetje zo’n Walt Disney moment. Wakker worden, uitrekken en in een keer de gordijnen openen. WAT? SNEEUW? ARE YOU KIDDING ME? Humeur was in eens -10 net als de temperatuur. Snel pakte ik al mijn hardloopspullen en legde ze op de verwarming. Ik zocht nog even mijn thermo t-shirt, die vond ik onder een laag t-shirt. Duidelijk dat ik deze nog niet gebruikt heb deze winter. Ik ontbeet goed, dat heb ik wel geleerd van de vorig keer, en ik wilde gaan. Horloge leeg. Neeeeeeee! Goed, snel in mijn laptop pluggen en dan maar het huis schoonmaken. Goede warming up! Na een half uur kon ik eindelijk gaan. De kou viel me erg mee en de fietspaden waren wel schoon maar ja, ik ging natuurlijk niet alleen over fietspaden. Voor ik het wist waren mijn sokken al kletsnat en als ze even droog waren zag ik de volgende sneeuw “plas” niet. Ik liep lekker en mijn hartslag had ik ook onder controle. Ik heb voortaan geen hartslagband om meer maar hij zit direct in mijn sportbh. Wat een uitvinding (hier later over meer). De omgeving was prachtig en ik liep heerlijk. Ik besloot om tussendoor tijdens het hardlopen een filmpje te nemen. Dat is gelukt maar hoe? Laat ik het zo zeggen dat ik gelukkig op tijd naar beneden keek want anders had ik een filmpje gemaakt met een vallende Zélia. Het filmpje kan je hier zien. Ik had heerlijk muziek op en zong mee, tja er was toch niemand! Ik had wel last van mijn kuiten maar na 4-5 km was die kramp weg.

Marathon-Week-12-6

Bij 11 km at ik mijn gelletje (die smaakte gelukkig net als appelmoes) en ik merkte ook nog eens dat ik bijna 750 ml water had gedronken. Dat gebeurd ook niet vaak haha! Ik kreeg het bij 15 km wel zwaar ik voelde dat mijn benen stijf aan het worden waren maar zag ook op mijn horloge dat ik echt sloom liep en mijn hartslag was ook laag, hup tempo Zélia. Bij 19 km voelde ik niks meer en ik liep door maar bij 21,5 km had ik het wel gehad. Ik moest nog 1,5 km en dan lijken die kilometers echt eeuwig te duren. Ik wist dat mijn tempo 8’00 min per km was en daarom wist ik dat ik nog 4 tot 5 nummers moest luisteren om thuis te zijn. Voor ik het wist was ik alweer thuis, deze methode bevalt me wel!

Marathon-Week-12-8

Marathon-Week-12-7

Mijn benen voelden goed en daarom besloot ik om maar meteen boodschappen te doen. Na de boodschappen kwam ik thuis en ging heel even op de bank zitten. Geen goed idee. Ik wilde op staan en dat lukte dus niet! Oh boy, mijn benen!!! Stijf, spierpijn verschijnselen. Help. Ik heb de rest van de avond alleen maar op de bank gelegen en nu? Ik kan wel lopen maar hoe dat eruit ziet haha. Stijve hark dat ik nu ben!

Zijn jullie nog gaan hardlopen in de sneeuw?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

6 Comments

 • Susanne

  25 januari 2015 at 15:53

  Ik zit dit weekend in Oslo en hier laten ze zich ook niet tegenhouden door een beetje sneeuw. Waar ik sneeuw een mooi excuus vind om niet te gaan hardlopen, trekken ze zich hier er niks van aan haha! Ik vind het knap van je dat je zo ver bent gaan rennen in de sneeuw. Ga zo door!

  Beantwoorden
 • irene

  26 januari 2015 at 10:01

  Leuk verhaal om te lezen. Ben wel benieuwd welk gelletje jij gebruikte. Klinkt lekker en ik heb nog nooit een lekker gelletje gedronken… ;-). Maar, ik loop 12 april in Rotterdam en dat is toch echt nog 11 weken in plaats van 10… Succes verder!!

  Beantwoorden
 • Jorien

  28 januari 2015 at 10:55

  Haha herkenbaar! Dat je eerst denkt, hmm die benen voelen wel goed. En dan als je gaat zitten en later weer op wilt staan je benen zo zwaar zijn als lood! Hoop dat je spierpijn inmiddels als wat minder is geworden! Ik heb afgelopen zondag nog gelopen, maar toen was de sneeuw al grotendeels weg!

  Beantwoorden

Geef een reactie