Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Soms loopt het even anders
soms loopt het even anders

Soms loopt het even anders

Vorige week schreef ik nog dat zondag en woensdag mijn hardloopdagen zijn, maar soms loopt het even anders. Ik liep deze op geen van deze dagen hard. Betekende gelukkig niet dat ik het helemaal niet deed! Lees even mee.

Het was vorige week druk. Vol met leuke dingen gelukkig, maar dat zorgde er wel voor dat ik niet al mijn trainingen kon doen. Woensdagochtend ging ik hardlopen en daarna Koningsdag vieren (dat konden jullie al lezen). Donderdag doe ik normaal fysiotherapie, maar deze week ging ik werken. ’s Avonds hadden we een borrel. Die week sloeg ik fysiotherapie maar over. Vrijdag werkte ik namelijk ook en ’s avonds kwam Niki (die kennen jullie nog wel toch?) voor de rest van het weekend.

Zaterdag gingen we de stad in (hé, beweging) en ’s avonds Amsterdam in (nog meer beweging). We mistten de laatste nachtbus (blijkbaar is die regeling veranderd) en bleven een paar uur wachten bij vrienden van me. Uiteindelijk waren we om 10u ’s ochtends thuis. Hoe goed die hardloopvoornemens ook zijn; in dit geval ging mijn bed toch echt voor. Soms loop het even anders, houden we dan maar in ons hoofd.

Sportdagje

Maandag haalde ik deze training in. Het was dus een echte sportdag, want ik had ook een afspraak bij de fysiotherapeut en na de fysio ga ik altijd naar de sportschool. Ik was heel benieuwd hoe mijn benen zouden voelen bij het hardlopen.

Voordat ik dit ging schrijven, wilde ik schrijven dat ik helaas wat meer last kreeg van mijn schenen dan ik de laatste paar weken heb gehad. Nu ik dit schrijf, realiseer ik me dat het waarschijnlijk komt doordat ik eerst nog die andere trainingen heb gedaan. Niet meer doen dus!

Anyway; bij de fysio was er een stagiaire (denk ik) en die moest nog laten zien dat hij kon trainen ofzo. Jeetje, wat een martelaar! We gingen buikspieroefeningen doen en ik werd er gewoon misselijk van. De volgende twee dagen riep ik na iedere nies en hoest ‘auw’, hahaha.

Mijn eerste hardlooprondje van deze maand liep ik 4.31k. Ik had dus wat last van mijn schenen bij dit rondje, waardoor ik natuurlijk gelijk weer worst case scenario’s in mijn hoofd had.

soms loopt het even anders

Just keep running!

Woensdag is de andere hardloopdag, maar ook die ging deze week niet door. Maar, ik was wel met hardlopen bezig! Ik sprak met Nikki en Zelia af in Utrecht, voor een nog nader te noemen project.

Gelukkig was het donderdag alweer een feestdag en ging ik pas ’s middags naar bevrijdingspop in Haarlem. ’s Ochtends kon ik dus nog mooi een rondje doen. In de zon!

Vanwege de gevoelige schenen de vorige keer, lette ik dit keer extra goed op. Ik zette een country-album aan op Spotify in plaats van de EDM afspeellijst die ik normaal luister. Ik hoopte dat ik hierdoor vanzelf wat rustiger zou lopen. Wat ook hielp was dat er lyrics waren die ik mee kon playbacken tijdens het rennen. Hierdoor was ik meer met de muziek bezig en focuste ik minder op mijn schenen. Als ik me er op focus, ga ik alles voelen en dat is ook niet goed.

En het ging prima! Ik kreeg wel wat strakke kuiten die ik heb gestretcht, maar ik denk dat dat ook kan komen doordat ik mijn oefeningen (die moet ik nu nog 3x per week doen) al een aantal keer ben vergeten. Die heb ik na thuiskomst dus gelijk gedaan en die ga ik standaard na het sporten weer doen.

Vandaag om 9u heb ik weer fysiotherapie en daarna ga ik dus naar de sportschool. Dit weekend loop ik een rondje in het buitenland en daar heb ik enorm veel zin in! I’ll keep you posted. Gaan jullie dit weekend maar van het heerlijke weer genieten.

Wat staat er op jouw hardloopplanning dit weekend?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie