Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sportfysio, nieuwe Nikes en een testrondje

Sportfysio, nieuwe Nikes en een testrondje

De week nadat ik uitstapte tijdens de halve marathon van Eindhoven. Wat heb ik gedaan? Heb ik nog hardgelopen? Hoe is het met mijn rug? Lees mee!

Zondag

Maandag heb je het misschien al gelezen: ik deed mee aan de halve marathon van Eindhoven, maar moest jammer genoeg na 5 km uitstappen. Er zit iets bekneld in mijn rug, waardoor ik last kreeg van mijn rug, schouders, armen en heupen. Op een kwart van de race ben ik noodgedwongen gestopt. #klote

Maandag

De pijn van zondag kwam niet ineens uit de lucht vallen: ik klaagde al weken over een zere rug en schouders. Maar na mijn korte race op zondag was de pijn flink toegenomen. Ik belde dus direct naar mijn sportfysiotherapeut. Daar kon ik helaas niet direct terecht. Ik had door de zeurende pijn slecht geslapen en wilde dolgraag af van de spanning in mijn rug. Gelukkig kon ik op maandag wel terecht voor een massage. Nu zou in ieder geval een beetje losgemaakt worden. Ontspannend was het zeer zeker niet. Ik lag op mijn buik met tranen in mijn ogen. Na een half uur beuken, duwen en sjorren voelde mijn rug bont en blauw.

Woensdag

Op woensdag kon ik terecht bij mijn sportfysio. In de spreekkamer van mijn fysio deed ik mijn verhaal. ‘Oh,’ zei hij direct, ‘maar dan ben je bij mij aan het verkeerde adres.’ Hij verwees me linea recta naar een manueel therapeut. Omdat ik er nu toch was, keek hij toch even verder. Ik boog mijn bovenlichaam van links naar rechts en van voren naar achter – soepel was anders. Conclusie? Er zit inderdaad iets bekneld in mijn rug en ook bij mijn ruggenwervels loopt er iets spaak. Maar: niets dat de manueel therapeut niet weg kan krijgen.

Vervolgens spraken we nog even over de oorzaken. Er viel niet een duidelijke oorzaak aan te wijzen, er is sprake van een combinatie van factoren. Kantoorwerk + vermoeidheid + slechte houding achter de computer + schouders optrekken tijdens het rennen + teveel bewegen met het bovenlichaam ter compensatie van die vermoeidheid, etc etc. Ik mocht binnenkort nog eens terugkomen voor een uitgebreide loopanalyse en wat tips en tricks, zodat ik deze pijn wellicht kan vermijden.

Aan het einde van ons gesprek kon ik het niet laten: ‘Maar eh… mag ik nu niet hardlopen?’ Mijn fysio keek me lachend aan: ‘Ik krijg hier alleen maar eigenwijze sporters. Nee, het is misschien niet het slimste idee – rusten is beter – maar je maakt er niks stuk of erger mee. Vast zit het toch wel. Maar het voelt waarschijnlijk niet tof. Wanneer heb je weer een hardloopwedstrijd op de planning?’ – ‘Zondag,’ piepte ik, ‘maar dan pace ik de halve marathon van Amsterdam en loop ik rustig!’ ‘Tsja… als we nu afspreken dat je voor die tijd een rondje loopt om te zien of het gaat?’ Deal.

Thuis maakte ik direct een afspraak met de manueel therapeut. Ook deed ik een lesje yin yoga via YouTube om mijn rug een beetje los te maken.

 photo IMG_20371_zpslziznqs7.jpg

Donderdag

Ik had mezelf nieuwe hardloopschoenen beloofd na de halve marathon van Eindhoven. En ja, die is nu geweest… In de sale bij Nike bestelde ik dan ook een paar Lunartempo’s. Ik probeerde ze nog niet uit – in plaats daarvan deed ik nog een lesje yoga.

Vrijdag

Ik had mijn fysio beloofd een testrondje te rennen. Op vrijdagmiddag trok ik mijn regenjack aan – want: heftig herfstweer! – en ging enthousiast naar buiten. EN voor het eerst deze week rennen EN ook nog op nieuwe schoenen. Ik liep 6,5 km en het ging GOED! Ik lette goed op mijn loophouding en tijdens het rennen had ik geen last van mijn rug. Oké, de pijn was niet verdwenen, maar erger werd het zeer zeker niet. Het voelt vooral irritant als ik een tijdje stilzit. Na lang beraad besloot ik dan ook dat ik aankomende zondag wél de halve marathon van Amsterdam ga lopen….

Zondag loop ik de halve marathon van Amsterdam, als pacer (eindtijd 2.10). Wie zie ik daar?

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

7 Comments

Geef een reactie