Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Sportvasten dag 3

Gisteren was afbouwdag 3 en dat betekende geen vast voedsel meer. Ik was de hele dag onderweg; ik had namelijk 3 afspraken in Groningen. Dat is 2,5 uur rijden… leuk. Ik had de avond ervoor mijn sapjes klaargemaakt zodat ik ze makkelijk mee kon nemen. Lees verder hoe mijn dag ging.

Mijn ochtend begon vroeg, maar ik wilde niet meteen mijn ontbijt drinken omdat ik nog moest rijden. Ik besloot daarom pas om 09:00 uur mijn jus d’orange te drinken terwijl ik met Noa aan het lopen was. Zo kon ik in de auto mijn metabolic switchdrankje drinken. Genoeg tijd! Ik voelde me goed en ik had heerlijk geslapen, iets wat ik niet vaak doe het laatste half jaar. Ik maakte me klaar om te gaan.

Sportvasten16

Eigenlijk was het maar een hele saaie dag omdat ik continu bezig was. Wel had ik wat moeite met het feit dat ik niks in mijn mond had. Klinkt misschien heel raar, maar in de auto verveel ik me en dan snaai ik eerder. Ik ben alleen maar 1x gestopt (op de heenweg), waar ik netjes alleen een groot (vies) kopje koffie kocht. Die koekjes keken me heel verleidelijk aan en de geur wil ook niet echt helpen, maar I STAYED STRONG.. ik liep met mijn koffie weer terug naar de auto.

Ik krijg heel vaak een kopje koffie of kopje thee aangeboden waar ik kom en sommige bedrijven doen er doen een koekje erbij. Verleidelijk? HELL YEAH, maar ook hier besloot ik niet toe te geven. Snel koffie (zwart) opdrinken en wegleggen!

Omdat ik afspraken had op bepaalde tijden moest ik tussendoor mijn lunch opdrinken. Dat werd uiteindelijk om 12 uur. Wat kan jus d’orange heerlijk smaken zeg! Ik nam kleine slokjes om er langer van te genieten! Nadeel van al die drankjes? Dat je zo moet plassen!

Sportvasten dag 3

Rond 16:30 uur reed ik weer terug naar Eindhoven en ik had nu wel echt heel erg honger. Nee, geen trek maar hoger. Ik merkte dat mijn buik geluid maakte als een wasmachine, maar ik kwam pas om 19 uur thuis. Ik had zo geen zin om nog 30 min te gaan hardlopen maar ben toch gegaan. Dat rondje ging heel lekker op rustig tempo, maar gaf me wel voldoening. Ik weet niet of het erbij hoort, maar mijn mijn reukvermogen is toegenomen. Ik rook werkelijk alles en wanneer je gaat hardlopen langs huizen was dat best wel moeilijk. Ik wil eten!!

Sportvasten dag 3

Grote challenge voor mezelf was om direct na het hardlopen (toen ik dus enorm honger had) boodschappen te gaan doen. Ik mocht ’s avonds tomatensap (die ik mocht opwarmen) en dat had ik nog niet in huis. Iedereen weet dat je niet met een hongergevoel boodschappen moet doen. Al het eten, de geuren en kleuren… IK WIL OOK. Ik liep netjes door naar de tomatensap en haalde nog wat tabasco en liep daarna direct door om te betalen. Toen ik weer buiten stond kon ik wel juichen. Mission completed!

Sportvasten dag 3

Ik warmde mijn tomatensap op en goot 450 ml in mijn soepkom. Gooide iets te veel tabasco erbij, maar ik heb genoten! Oh wat was dat lekker. ’s Avonds heb ik nog tv gekeken met een flesje metabolic switch en een fles water erbij, maar ging al snel naar bed want heel gezellig was het niet (en ik was alleen thuis).

Sportvasten dag 3

Sportvasten dag 3

Conclusie

Ook vandaag ging het wel, al heb heb ik behoorlijk wat moeten negeren wat betreft eten. In de auto niet eten blijft een dingetje, maar dat is me wel gelukt. Beetje meeblèren met muziek helpt. Hongergevoel kwam ’s avonds en ik miste ook dat gezellig ’s avonds wat eten en drinken. Op dat moment is water saai. Niet dat ik alcohol nodig had, maar meer iets van wat fris. En alles wat je op tv ziet is dan lekker haha! Vandaag is het echt vasten! Ik drink 3x 150 ml sap. Dat is weinig… uh niks, maar ik ga het volhouden. Moet! Ik mag vandaag ook op een urinestick plassen en stiekem vind ik dat wel grappig!

Wil je weten wat sportvasten precies inhoudt? Lees dan dit blogje: Sportvasten.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

2 Comments

Geef een reactie