Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Sportvasten dag 6

DE LAATSTE DAG. IK HERHAAL DE LAATSTE DAG VASTEN. Zo, dat moest met capslock. Jaaaaa de laatste dag. Ondanks dat het best wel goed gaat ben ik blij dat het de laatste dag is. Goed, vandaag weer minder foto’s want zo boeiend is mijn ‘eten’ dus niet. Lees mee:

Ik werd wakker met knallende hoofdpijn en ik had voor het eerst heel slecht geslapen. Ik weet niet zo goed hoe dat komt, of ja… duh, ik heb bijna niks gegeten, maar misschien komt het door het sporten? Ik heb daar namelijk zoveel meer verbrand dan ik binnenkreeg qua calorieën. Ik ontbeet met mijn drankje en vrij snel daarna ging mijn hoofdpijn over. Ik voelde me wel wat vermoeid en lichtjes, maar na een paar uur was dat weg. Ik had om 11 uur een afspraak om te fotograferen, dus fietste ik om 10:30 uur. Dat was wel lekker. Frisse lucht en even mijn benen wat laten bewegen. Om 12 uur was ik klaar, tijd om naar huis te gaan want ik mocht bijna weer ‘eten’!

Omdat ik weer op het stickie moest plassen, ging ik vrij direct na mijn sapje hardlopen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zo heel veel zin had om te gaan hardlopen, maar ik had ook geen zin in een workout. Dus, hup kleding aan en gaan.

Sportvasten dag 6

Ik liep samen met Noa. Ik liet Noa gewoon los. Zij loopt beter los dan aan een riem (ja rare hond haha). Ik voelde wel dat mijn benen moe waren, maar mijn hartslag was vrij laag. Zo bizar! Ik versnelde en ik zag dat ik 9,5 km per uur liep dat is voor mij echt bizar hoog. Ik kan dat natuurlijk niet een marathon volhouden, maar het feit dat ik dat gevoelsmatig moeiteloos kon halen voelde bijzonder. Ik had niet zoveel zin om daarna weer duizelig te worden, dus ging ik mijn snelheid verminderen. Na bijna 4 km kwam ik weer thuis, de 30 min waren weer voorbij! Ik moest zo nodig plassen en dat kwam mooi uit. Ik moest toch mijn blaas legen!

Helaas ben ik niet compleet geswitcht. Je hebt als doel om nummer 5 te worden, maar ik ben dus blijven hangen bij nummer 4. Volgens mijn coach is dat helemaal niet erg. Ik heb duidelijk verandering gemaakt en hoogstwaarschijnlijk hou ik vocht vast. Dat kan wel kloppen, want ik ben namelijk tussendoor ongesteld geworden. De pil werkt nu namelijk minder goed.

Ik dronk mijn laatste sinaasappelsapje op en toen begon het wel heel erg te knorren in mijn buik. Ik kreeg echt een hongergevoel, ik wilde alles opeten wat ik kon. Je moet je ook nog eens voorstellen dat wanneer je ongesteld bent, je ook nog eens wat lekkers wil. Het voelde echt alsof ik gevangen zat en niks mocht eten. Nja, dat was het ook wel want ik mocht niks haha. Oh wat baalde ik gisteravond. We keken nog een serie maar het enige waar ik naar luisterde was mijn buik. Die bleef maar knorren. Ook toen we in bed lagen was mijn buik net een wasmachine. Het was 23 uur toen we naar bed gingen en ik kwam met een briljant stom idee. Ik dacht: “Het is toch bijna de volgende dag, dan mag ik dus eten na 00:00 uur!” Gelukkig viel ik voor 00:00 uur in slaap haha!

Sportvasten dag 6

Conclusie

Op een gegeven moment heb je honger. Echt, maar wat me nog steeds verbaasde was dat ik nog steeds energie had. Volgens mijn vriend was ik soms iets te energiek en melig. Je lichaam kan zoveel meer dan je denkt. Ik had echt werkelijk geen idee dat mijn lichaam tijdens het 3 dagen vasten gewoon zo kon blijven sporten. Zou ik nog een dag kunnen (maar dat mag sowieso niet)? Ja, mentaal wel want wanneer je echt iets wil dat lukt het. Maar ik ben wel blij dat ik op dag 7 (vandaag) weer mag eten!

Wil je weten wat sportvasten precies inhoudt? Lees dan dit blogje: Sportvasten.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie