Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Stilte voor de storm

Jongens, het is alweer november. Kunnen jullie het geloven? Wat zeg ik? Dit weekend is het 15 november, midden november! Ook meteen het weekend van de zevenheuvelenloop. Doen jullie mee? Ik ben samen met Zélia van de partij en we gaan even een flink potje knallen daar. Maar goed, eerst terug naar afgelopen week; een week die ik beschouw als stilte voor de storm. Het was lekker rustig, maar dat gaat vanaf deze week flink veranderen.

 photo JKR Stilte voor de storm 2_zpswcri3zcp.jpg

Dinsdag ging ik voor het eerst op pad. Lekker tussen de middag. Ik werkte namelijk thuis en het fijne is dan dat je helemaal zelf kunt bepalen wanneer je precies gaat hardlopen. Het was echt heerlijk weer en natuurlijk had ik me weer veel te warm aangekleed. Ik ben een beetje in de war met die hoge temperaturen van de afgelopen weken; ik bedoel: het hoort echt geen 17 graden te zijn in november! Tijdens het rennen had ik het dus een tikje warm door m’n longsleeve, maar verder ging het echt heel lekker. Yes, weer vijf kilometer in de pocket!

 

 photo JKR Stilte voor de storm 1_zpsjfvbcysh.jpg

Donderdag ging ik voor m’n tweede rondje van de week. Dit keer besloot ik verstandig te zijn en gewoon een t-shirt aan te doen in plaats van een longsleeve. En dat is maar goed ook; het was warm! Ik ging pas tegen het einde van de middag, maar nog steeds was het superwarm. In eerste instantie ging ik voor 5 kilometer, maar omdat ik in het weekend zo’n 13 kilometer wilde lopen, ging ik toch maar wat verder. M’n fysio heeft namelijk ooit gezegd dat er niet een al te groot verschil mag zitten tussen de afstanden van m’n runs, en van 5 naar 13 is dan toch best fors. 7 heerlijke kilometers later was ik weer binnen. Dat ging lekker zeg!

 photo JKR Stilte voor de storm 3_zpsizwmi9lx.jpg

Zondagochtend stond ik al om 07.00 uur naast m’n bed. Ik maak geen grap. ’s Ochtends lopen vind ik heerlijk; het is dan het eerste wat ik doe op een dag en ik ben die dan ook meteen goed begonnen! Ongeveer een uur later stond ik op de Hilversumse heide om daar lekker een rondje te gaan lopen. Ik had 13 kilometer op de planning staan en dat heb ik uiteindelijk ook gelopen. Het was echt supermistig dus ik vond het wel een beetje spannend moet ik toegeven. Je ziet op de heide dan echt geen hand voor ogen! Ongeveer 1,5 uur, een hert, een kudde schapen en een iets te wilde hond later was ik stond ik weer bij m’n fiets. Wat een ongelooflijk fijne loop weer!

Ik merk dat ik veel relaxter loop nu ik langzamer loop. Ik voel nu even niet meer de druk om perse 5 kilometer onder de 30 minuten lopen en dat loopt heel lekker. Waarom dit artikel nou eigenlijk ‘Stilte voor de storm’ heet? Nou, afgelopen week ben ik flink in contact geweest met een hardlooptrainer. Dit was natuurlijk al een tijdje gaande, maar afgelopen week heeft ‘ie me flink aan de tand gevoeld en inmiddels heb ik een schema in m’n inbox gehad. We gaan eerst een tijdje focussen op het omlaag krijgen van m’n hartslag, om er vervolgens voor te zorgen dat ik in maart bij de CPC kan knallen! Hiermee heb ik ook mijn nieuwe doel bepaald:

Bij de CPC in Den Haag loop ik de halve marathon onder de 2 uur.

En nu echt. Ik ben vastberaden om dit doel te gaan halen. Wil je geen run meer missen? Volg me dan op Instagram met de hashtag #035to070.

Hoe gaat het lopen bij jullie? Waar zijn jullie voor aan het trainen? Let me know!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

3 Comments

 • Eveline

  17 november 2015 at 07:21

  Ik merk helaas dat ik naast m’n fulltime baan (in het onderwijs) en het volleyballen weinig tijd overhoud om lekker te gaan lopen.
  In de zomermaanden lukte het me prima om ’s avonds nog even de deur uit te gaan voor een run, nu in de herfst vind ik dat een stuk lastiger! Met deze donkere dagen voel ik me ook eerder moe en futloos (misschien juist een reden om toch wel te gaan), maar loopt t ook minder prettig; alleen in t donker..
  Gelukkig aan sporten geen gebrek met 2 volleybal trainingen, een bootcamp training en een volleybalwedstrijd. En afgelopen zaterdag toch heel tevreden over m’n tijd tijdens de Zevenheuvelennacht, ondanks dat ik een paar weken al niet echt gelopen had!

  Beantwoorden

Geef een reactie