Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

The Big 3-0

Bonjour! Als jullie dit lezen, struin ik door de schuine straatjes van Le Marais, of begin ik net aan een intensieve shopsessie over de Champs-Elysées. Ik vier dit weekend mijn 30e (!) verjaardag. En waar kan dat beter dan in Parijs?

Dat betekent dat ik afgelopen week mijn laatste kilometers als twintiger heb afgelegd. Voelde het anders? Heb ik nog wijze lessen voor jullie? Tot welke inzichten kom je als je eenmaal de Big 3-0 heb aangetikt?

Nou, eh. Dat ik mijn slaap goed nodig heb. Dat ik wel wat beter op mijn eten kan letten. En dat het niet lekker loopt als je de avond ervoor als een grote jongen bier hebt staan drinken.

Niks nieuws onder de zon dus. Vijf jaar geleden was ik ook al een oma.

Met nog 84 dagen tot de marathon van Rotterdam, krijg ik het toch een beetje benauwd. Ik zit middenin mijn training. Elke training, elke kilometer telt. En dat betekent dat ik het trainen serieus moet nemen. Maar ook wat ik in mijn hoofd stop. En hoeveel slaap ik krijg.

Na de feestdagen had ik – zoals iedereen geloof ik – toch wat moeite om te voldoen aan de Drie R’en: Rust, Reinheid, Regelmaat. Mijn schema bood me enige houvast, maar wat rust en reinheid betreft (als in: goed eten, minder alcohol), daar zat nog een beetje de klad in. Te veel leuke dingen, te weinig tijd.

Ik dacht aan mijn 30e verjaardag. 30 jaar oud – dan moet je toch (goed) voor jezelf kunnen zorgen? Hup, van je gat af, naar buiten.

En zo kwam het dat ik in de week van mijn 30e verjaardag de R’en eindelijk afstofte en oppoetste. Ik ging op tijd naar bed, haalde balen groente en fruit in huis en volbracht keurig al mijn trainingen.

Ik liep een lange duurloop, de dag na een feestje. Geen geweldige run uiteraard, maar eigen schuld dikke bult. Niet piepen, lopen. En dat was toch weer 22 kilometer.

Twee dagen later ging heel vroeg mijn wekker. Blijven liggen was écht geen optie. Na wat fluisterend gevloek ging naar buiten voor een interval in het pikkedonker. Ik liep zo’n 8 km, waarin ik 10 x 30 seconden plankgas liep.

Op donderdag werkte ik thuis en kon ik aan het eind van de middag mijn schoenen aantrekken voor 75 minuten in Z1. Heerlijk deze trainingen. Ik hoef me niet bezig te houden met snelheid of afstand. Gewoon lekker ontspannen lopen met een muziekje aan.

Gisteren vertrok ik voor twee dagen naar Parijs. Deze dagen heeft de trainer mij ‘vrij’ gegeven – ik liet mijn hardloopschoenen dan ook thuis. Zondag loop ik weer, dan heb ik een duurloop van 15 kilometer op de planning.

Fijn weekend allemaal!

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

3 Comments

Geef een reactie