Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

tijd om te lopen

Tijd om te lopen!

Vorige week vertelde ik dat mijn laatste rondje niet zo geweldig ging. Eigenlijk gewoon niet. Ik zat er niet goed in en kreeg weer last van mijn schenen. Ik zou afgelopen weekend weer lopen. Ook beloofde ik dat ik de fysiotherapeut zou bellen.

Zowel het hardlopen als de fysiotherapeut bleef ik uitstellen, door mijn angsten voor scheenpijn en de telefoon. Gelukkig heb ik het vorige week aan jullie beloofd, want dat zorgde er wel voor dat ik deze week toch tijd om te lopen vond. Of eigenlijk maakte. Ik begin bij het begin!

30 day shred
Ik durfde niet te gaan hardlopen. Stom eigenlijk hè. Ik houd er zo van, maar die schenen die maken me er ook een beetje bang voor. Ik besloot maandag en dinsdag de 30 day shred te doen, zodat ik toch kon sporten. Ik merkte bij de spring-oefeningen (jumping jacks, touwtjespringen en butt kicks) dat ik ook een beetje last kreeg van mijn schenen, dus die liet ik achterwege. Verder had ik wel mooi spierpijn in mijn benen, billen en armen!

tijd om te lopen
Hardlopen
Maar gisteren was het dan toch tijd om te lopen, anders kan ik geen hardloopblog schrijven ;). Mijn mantra was ‘lekker langzaam’. Terwijl ik de regenplassen aan het ontwijken was, probeerde ik een goed tempo te vinden. De eerste paar minuten was ik hier heel bewust mee bezig, maar toen ik bijna bij 1 km was realiseerde ik me dat ik best lekker liep en mijn tempo had gevonden.

Ik lette heel goed op mijn schenen. De eerste paar stappen had ik wel wat lichte ‘pijntjes’ (meer gevoelens) in mijn benen, maar dat heb ik altijd als ik begin met rennen. Altijd al. Mijn schenen voelde niet pijnlijk.

Onbewust begon ik wat sneller te lopen. Ik lette intussen niet meer op mijn snelheid, maar vooral op dat ik lekker liep. En dat is iets wat ik eigenlijk meer moet doen, zeker als ik met blessures bezig ben. De snelheid maakt niet uit, als ik er maar van geniet! Dan maar geen doelen van 5 km in 30 minuten etc. Maar ‘5 km en genieten’, zodat ik door kan naar ‘21,1 km en genieten’, in plaats van op een gegeven moment vastzitten met een blessure.

Na 2,53 km was ik weer thuis. Zonder pijn in mijn schenen en met een gemiddelde snelheid van 7’53”.

Fysiotherapeut
Vandaag om 13u heb ik een afspraak bij de derde fysiotherapeut van mijn hardloopcarrière. Helaas is Leeuwarden een beetje ver weg, maar anders was ik met liefde terug gegaan naar mijn eerste fysiotherapeut. De tweede heb ik het niet zo op, dus nu maar hopen dat deze wel bevalt. Verder kan ik hier dus nog niks over zeggen, behalve dat het een praktijk is die gespecialiseerd is in sportfysio en dat ze ook programma’s aanbieden waar ze met sporten individueel aan klachten en doelen werken. Klinkt perfect, no?

tijd om te lopen
Mudmasters
Ook nog iets anders. Een tijdje geleden schreef ik me heel enthousiast in voor MudMasters op 5 maart en de CPC op 6 maart. Mijn startbewijs voor MudMasters heb ik als het goed is verkocht (en anders: wie wil?). Ik kan ze niet beide lopen en de kosten lopen voor MudMasters toch wel hoog op als ik blijk toch niet mee te kunnen doen. Hopelijk kan ik wel bij de CPC van start om voor de derde keer van de 5 km te genieten.

Volgende week laat ik jullie weten hoe het bij de fysiotherapeut ging. En hopelijk heb ik dan meer (goed) nieuws en misschien wel vaker dan één keer gelopen.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie