Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

zandvoort circuit run

Tijd om te taperen!

De allerlaatste échte trainingsweek voor de Marathon Rotterdam op zondag 10 april. AAAH! Ik mag bijna taperen. Dat betekent dat ik wel train, maar geen intensieve duurloop- of intervaltrainingen meer doe. Afgelopen week kon ik nog een keer alles geven…

Zondag

Op zondag vertrok ik naar zee, voor de Zandvoort Circuit Run. Ik was te lui om mijn benen los te lopen na mijn duurloop van 30 km. Die 12 km die ik tijdens de ZCR zou lopen, beschouwde ik dus als uitlooprondje. Ik had geen snelheid voor ogen, een PR was uitgesloten met een parcours dat voor een 1/3e bestond uit mul zand. Ik was vrij van tijd en snelheid. En dat resulteerde in een héle fijne run. Het hele verslag lees je hier.
 photo IMG_7140_zpscuapnx9t.jpg

Woensdag

Ik ben niet zo goed in uitlooprondjes, merk ik. Na Zandvoort stond er ook een uitlooprondje op de planning, liefst op maandag of dinsdag. Geen idee waarom ik niet naar buiten ging voor een rondje van maximaal 5 kilometer. Pas toen ik bedacht dat ik wel eens in de knoop kon komen met andere trainingen, ging ik lopen. Woensdagochtend stond ik net na 7 uur buiten, samen met mijn vriend. Hij mocht deze ochtend 3,5 km lopen. Perfect om mijn benen los te lopen! Om heel eerlijk te zijn was het niet echt nodig, dit uitlooprondje. Ik had zondag zo relaxed gelopen dat mijn benen daar niet of nauwelijks onder hadden geleden. Maar met zijn tweeën hardlopen, daar zeg ik nooit nee tegen. En het rook naar lente! Dat verklaart meteen de foto van mij als een koe die na maanden op stal de wei in mag…

 photo IMG_7179_zpsyrbnlrcd.jpg

Donderdag

Donderdag moest ik boeten voor mijn laksheid. Omdat ik woensdag pas ging lopen, moest ik twee dagen achter elkaar trainen. Geen punt, de run van woensdag was nauwelijks een training te noemen. Het enige minpuntje was dat om tien voor zes de wekker klonk. Ik had al vroeg een afspraak in Rotterdam en ook ’s avonds had ik plannen. Niet piepen dus, maar in alle vroegte naar buiten. Eenmaal buiten, kort na zessen, werd ik verrast door de milde temperatuur en het vele licht. Na een aantal kilometer stopte ik op mijn jasje om te binden. Alleen een t-shirt was warm genoeg.

Mooi weer en zonlicht ten spijt: mijn lichaam had er deze ochtend geen zin in. Mijn benen voelden zwaar en mijn hartslag was aan de hoge kant. Ik besloot de run dan ook iets in te korten. Nog 15 minuten door de wijk ploegen zou me weinig winst opleveren. Ik had om kwart over zeven al tien kilometer gelopen. Genoeg om trots op te zijn, lijkt me!

 photo IMG_7186_zpsk3gitwxv.jpg

Vrijdag

Er stond nog 1 lange duurloop op het schema. Zaterdag – 25 km, las ik in de mail van mijn trainer. Omdat we zaterdag (vandaag dus!) op pad zijn met alle JKR’ers, haalde ik die training een dagje naar voren. Althans, dat was het plan. Ik typ dit op vrijdagmiddag en 1) ik ga vandaag niet meer lopen en 2) dat betekent dus dat de duurloop naar zondag verschuift. Waarom? Bij JKR vertellen we graag het eerlijke verhaal. Dus dat doe ik dan ook. Het eerlijke verhaal is dat ik gisteravond een wijntje teveel heb gedronken. Goed beschouwd is élk wijntje deze maand er eentje teveel, want ik drink tot de marathon geen alcohol. Maar er was wat te vieren, dus ik dacht: dat kan geen kwaad! Think again. Een maand niet drinken zorgt er blijkbaar voor dat elk glas drie keer zo hard binnen komt. En dat opstaan de dag erna wat lastiger is. Laat staan 25 km hardlopen. Ach ja! Het is allemaal geen drama. Vanaf nu ga ik gewoon weer normaal doen. En gezond eten. En hardlopen. En dan taperen. Want DE MARATHON IS AL OVER TWEE WEKEN.

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

Geef een reactie