Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Tips
 • /
 • Tip: Alleen of samen hardlopen

Tip: Alleen of samen hardlopen

Ga je liever alleen of samen hardlopen? Probeer het eens een keer om te wisselen, dus als je altijd maar samen loopt, probeer het een keer in je eentje, of als je altijd alleen loopt, zoek een loopmaatje en ren een rondje samen. Het kan namelijk heel motiverend werken om het een keer anders te doen!

Toen ik net begon met hardlopen, liep Niels nog niet met mij mee. Hij had het al druk zat met z’n werk en andere hobby’s en omdat hij nogal lastige voeten heeft, leek het hem ook niet zo slim om te gaan hardlopen. Toen hij merkte dat er steeds meer mensen in onze omgeving gingen hardlopen, probeerde hij het ook en sindsdien rennen we steeds vaker samen.

Ik vind samen rennen altijd heel erg gezellig; als je niet te snel gaat kun je ook nog lekker kletsen met de andere persoon. Ik ren regelmatig samen met een van mijn beste vriendinnen en dat is altijd zó leuk. Je bent sportief bezig en je bent na je ronde weer helemaal bijgepraat. Twee vliegen in 1 klap!

Daarnaast daag je elkaar uit: je wilt natuurlijk niet stoppen terwijl de ander doorrent. Als de een er klaar mee is, kan het goed zijn dat de ander juist nog een stukje verder wil. Resultaat? Je rent mee. Het is me al zo vaak gebeurd dat ik na vier kilometer geen zin meer had, maar dat Niels zei: kom, we gaan nog een kilometertje verder. Of die keer dat ik met m’n beste vriendin had besloten om 18 kilometer te gaan rennen. Het was onwijs benauwd en warm, maar we moesten het toch afmaken. Zo motiveerden we elkaar om ook dat laatste stukje nog even vol te houden.

Maar alleen rennen kan ook ontzettend fijn zijn. Je hebt niemand die aan je hoofd zeurt en je kunt je eigen snelheid bepalen (dit is natuurlijk erg prettig als je anders zou rennen met iemand die veel sneller of langzamer is dan jij). Ook kun je dan toch even wandelen als je dat echt wil en kun je stoppen wanneer je wil. Soms vind ik het heel fijn om in m’n eentje te rennen: ik zet m’n muziek zo hard mogelijk en ik ben volledig afgesloten van de wereld. Niemand die ik kan horen, het is dan ik en mijn muziek. Heerlijk vind ik dat!

Probeer het eens een keer uit: zoek een loopmaatje als je altijd maar alleen rent of zeg juist tegen je loopmaatje dat je het een keer in je eentje wil proberen. Het kan zo fijn zijn om dit een keer af te wisselen!

Lopen jullie altijd alleen? Of juist met een loopmaatje?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

4 Comments

 • Margot

  3 augustus 2015 at 15:11

  Ik loop eigenlijk bijna altijd alleen… Lopen is voor mij echt ‘me-time’! Mijn favoriete (hardloop)nummers in mijn oren en gaan! Mijn vriend is ook een ferventere hardloper en had meer ervaring op langere afstanden dus die heeft wel al 1 of 2 halve marathons op mijn tempo meegelopen om me bij te staan 🙂 maar dan lopen we meestal in stilte… Ik met muziek in mijn oren omdat ik dat op mijn halve marathon echt nodig heb 😀
  Occasioneel doen we ook eens een lange duurloop tesamen (zoals dit weekend 17km op het strand!)

  Beantwoorden
 • marjolijn

  3 augustus 2015 at 15:18

  Grappig. Ik ben in juni vorig jaar begonnen met lopen. Helemaal alleen in mijn eigen tempo, eigen trainingsschema. In april organiseerde de plaatstelijke atletiek verening een loopgroep naar de 10 km of 1/2 marathon in juni. Dit beviel prima. Sindsdien loop ik eigenlijk nooit meer alleen. SInds kort is mijn vader ook begonnen met hardlopen. En ik loop als extra training vaak met hem mee. Van t ene uiterste naar t andere hahaha

  Beantwoorden
 • anke

  3 augustus 2015 at 20:35

  De eerste anderhalf/twee jaar liep ik altijd alleen. Alleen maar alleen, soms met muziek. Ik ben geen kletskous, ik praat niet graag. Toen ging ik bij een groep “om het eens te proberen” en kijk mij nu eens: ik moet echt inplannen dat ik soms weer eens alleen loop! Urenlange duurlopen klets ik moeiteloos vol tegen mijn loopmaatje en als hij eens niet kan, dan vraag ik mijn vriendin om ‘bij te kletsen’. Mijn nieuwe loopkennissen spreek ik graag een paar keer per week. Of ik train mee in de groep. Alleen de intervallen op mijn eigen tempo – die blijven van mij! Van mij alleen.

  Beantwoorden

Geef een reactie