Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Trail des Fantômes

Op 16 augustus loop ik samen met een groepje vrienden de Trail des Fantômes. Deze trail vindt plaats in de Belgische Ardennen. Maar wat is een trail nu eigenlijk? En hoe ga ik hier voor trainen?

Wat is trailrunning?

Trailrunning wil zeggen off-road hardlopen. Je loopt een route door de natuur: over zandpaden en bergweggetjes, over stenen en rotsen en door het water. In veel trailroutes zitten vaak (steile) klims. Trailrunning gaat voor (veel) lopers niet zozeer om tijd of PR’s, maar om concentratie en uithoudingsvermogen. Je moet immers goed uitkijken waar je loopt. De ondergrond wisselt en de parcours zijn vaak zwaar. Hierdoor doe je soms 2, 3 of 4 keer zo lang over een afstand dan je op een vlak parcours zou lopen.

 photo trail 3_zpsjogox7tu.jpg

Wat is de Trail des Fantômes?

De Trail des Fantômes is zoals gezegd een trail door de Belgische Ardennen. Je kunt kiezen uit 5 afstanden: 13, 20, 31, 53 of 75 km. Ik loop de 20 kilometer. Het wordt mijn allereerste trail. Een van mijn loopvrienden is gelukkig een zeer ervaren trailer: hij loopt 53 kilometer. Voor de 20 kilometer is er een tijdslimiet van 7,5 uur. Ik heb dus 7,5 uur de tijd om deze afstand af te leggen. Nu hoop ik – uiteraard – een aantal uur eerder te finishen, maar dit geeft wel aan dat het pittige parcours zijn.

Hieronder zie je een impressie van de trail van vorig jaar. 

Trail des Fantomes 2014 from Motomediateam.be on Vimeo.

Hoe ga ik trainen?

Deze week ben ik begonnen met mijn schema voor de halve marathon van Eindhoven. Die is pas in oktober, maar mijn intervallen en duurlopen komen zeer van pas. De trail bevat ook een aantal zeer steile hellingen. Om beter voorbereid te zijn op verschillen in hoogte en ondergrond zal ik de komende tijd daarom vaker in de duinen en bossen van Den Haag en omstreken lopen. Nu deed ik dat altijd al, maar vermeed ik de écht steile heuvels. Nu moet ik er aan toch aan geloven…

Wat doe ik aan?

Ook heb ik een paar nieuwe trailschoenen, evenals mijn vriend. De onderkant van deze schoenen bevatten flinke grip, zodat je ook (natte) op rotsen en stenen stevig blijft staan. De meeste trailschoenen zijn ook van waterafstotend of sneldrogend materiaal en hebben extra ondersteuning, bijvoorbeeld bij de hiel en tenen. Deze schoenen moet ik voor de trail natuurlijk nog flink inlopen. Omdat je een flink aantal uur onderweg bent, is het ook verstandig om een rugzak aan te schaffen voor sportdrank, water en eten. (Iemand nog een goede tip..?)

Heb jij weleens meegedaan aan een trail?

 photo trail 2_zpsvogj3ksj.jpg

Foto’s via Facebook/Trail des Fantômes

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

Geef een reactie