Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Trainen en voorpret

Als een klein kind zo blij kan ik zijn met sommige dingen. Deze week gebeurde dat met een aantal dingen. Nieuwe schoenen maakte me erg blij en net als een klein kind moest ik ze natuurlijk uitproberen, en dat op mijn extra rustdag. Wat me nog meer blij maakte? Het weer aanwezig zijn bij een wedstrijd. De voorpret alleen al is zo leuk. Op twitter en instagram zie je dat iedereen zich voorbereid en uitkijkt naar de dag en ik maakte er weer deel van uit. Maar ik loop op allerlei dingen vooruit laten we weer beginnen bij het begin van mijn week van trainen en voorpret.

Maandag stond ik weer heerlijk in de sportschool. Ik vind het heerlijk om na het werk richting de sportschool te gaan. Soms denk ik onderweg echt wel hoe moet ik nu actief zijn! Dan ben ik na een dag werken zo suf en moe dan lijkt niks meer te lukken. Wanneer ik dan eenmaal bezig ben dan gaat het uiteindelijk heerlijk.

Trainen en voorpret

Woensdag pakte ik in de ochtend mijn spullen bij elkaar om richting mijn werk te gaan en dit keer gingen mijn hardloopspullen mee. Na het werk gelijk hardlopen geen tijd om op de bank neer te ploffen en in slaap te vallen maar gelijk door. Ik reed na mijn werk een paar minuten en toen was ik in het bos. Het zonnetje scheen nog zo lekker. Na 5 minuutjes warm lopen begon ik met intervallen. Intervallen op onbekend terrein waar ik de afstand niet weet gaat veel sneller. Ik weet ongeveer hoe ver ik ben en hoe ver het is tot mijn auto maar welk pad ik precies moet nemen geen idee. Ik loop langs het water en door het bos onderweg kom ik bijna niemand tegen. Het is genieten, een interval die voorbij is voor ik het weet. Ik maak lekkere snelheden maar ga niet voluit. Aan het einde 5 minuutjes uitlopen en dan ben ik bij mijn auto. Het lopen ging lekker maar toch voelt er iets niet goed, mijn schoenen voelen niet lekker. Ze voelen op en over.

Trainen en voorpret

Vrijdagmiddag voordat ik richting de sportschool ga zit ik even te kletsen met Nicole op Whatsapp. Ik moet haar even wat vertellen en van het ene verhaal komen we op het andere en natuurlijk komen we uit bij hardlopen. Nicole ken ik door Just Keep Running en daar ben ik zo blij mee dat ik haar heb leren kennen en al een aantal keer met haar heb samen gelopen. We hadden het over Rotterdam, ik wil graag samen met haar starten en dat wil ze ook. Ik wil haar laten gaan als ik te langzaam wordt voor haar maar Nicole heeft een ander plan. We gaan de kwart marathon weer samen afleggen! Hoe tof is dat, net als vorig jaar weer de hele route samen lopen. Doordat we samen gaan weet ik nu zeker dat Rotterdam gaat lukken. Vol enthousiasme ga ik richting de sportschool. Het trainen gaat lekker al kijk ik wel uit dat ik deze avond mijn benen niet te veel belast met het oog op zondag. Ik richt me daarom vooral op mijn armen en core.

Trainen en voorpret

Die vrijdagavond training zou mijn laatste activiteit zijn voordat ik zondag aan de start zou staan van de Zandvoort Circuit Run. Mijn zaterdag zou ik relaxed doorbrengen met schoenen kopen, boodschappen doen en blogs tikken. Maar ja natuurlijk gaat het anders. We rijden zaterdagochtend vroeg richting Zoetermeer om schoenen te gaan kopen. Mijn oude schoenen heb ik bij me en eenmaal bij de winkel moeten we ruim 45 minuten wachten. Het is een drukke ochtend in de winkel met 5 verkopers allemaal bezet.

Dan ben ik aan de beurt. Ik laat mijn schoenen zien en ja het is duidelijk ze zijn overleden. De schoen en het zooltje hebben hun dienst gedaan. Ze hebben me geholpen naar mijn eerste halve marathon maar nu is het over. De ongemakkelijkheid die ik voelde van de schoen was echt logisch. Note to myself; koop over 1 a 2 maanden nu eindelijk dat 2e paar schoenen om af te wisselen! Ik mag eerst beantwoorden hoe mijn huidige schoenen zijn bevallen, hoeveel ik nu weeg en of mijn halve marathon gelukt is. Leuk dat ze dat genoteerd hebben. Hierna mag ik plaats nemen op een glasplaat om te kijken hoe mijn voeten de grond raken en dan mag ik met mijn huidige schoen heen en weer hardlopen zodat hij kan zien hoe ik erop loop. Ja geen steun meer ik klap duidelijk in. Er werd een paar schoenen gehaald en ik mocht weer heen en weer lopen. Iemand keek even mee, een zooltje erin en toch maar een afdruk van mijn voet maken om een aanpassing te maken voor links. Weer wat lopen, bijschaven en met een mooi paar blauwe schoenen naar huis.

Trainen en voorpret

Als een klein kind zo blij met nieuwe schoenen ging ik ze uittesten. Een rustig rondje lopen zou het worden. Dat rustig kan ik beter achter wegen laten want ik vloog over de weg. De rem zat er totaal niet op en ik kon niet echt langzaam. Onderweg paste ik de veters wel even aan want die zaten niet lekker maar verder had ik een lekkere 4 km op deze schoenen gelopen. Het is nog even wennen voor mijn voet want die wil ergens heen waar hij niet heen kan maar dat zal vanzelf beter gaan.

Na die 4 km was het echt tijd om niks meer te doen. Ik genoot van de berichtjes op Twitter, Instagram en whatsapp want veel gingen er over de Zandvoort Circuit Run. Dit keer ben ik er bij, ik maak deel uit van de groep die gaat hardlopen morgen. De voorpret is begonnen, de nagels worden gelakt, mijn haar krijgt wat roze plukken, mijn tas wordt ingepakt en ik dubbel check alles. Ik ben er klaar voor. Zelfs mijn vriend heeft er zijn opmerking over; “Zo bezig met je voorbereiding” Haha hij kent me te goed en ja voor wedstrijden heb ik nu eenmaal een routine ontwikkeld.

Hoe het zondag is verlopen kan je lezen in het wedstrijdverslag wat maandag online is gekomen. Ik kan je zeggen lees het als je het nog niet gelezen hebt. Ik heb zondag zo genoten en mezelf zo overtroffen. Na de run kwam er nog een ontzettend lief bericht binnen. Dat bericht raakte me en liet me realiseren dat hardlopen niet een gewoon iets is maar een geluk dat ik het kan doen. Mensen kan inspireren door mijn ervaring, blijdschap en tegenslagen te delen.

Maken nieuwe hardloopschoenen jullie ook zo blij?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

One Comment

Geef een reactie