Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Trainen voor Athene: hot hot hot

Trainen voor Athene: hot hot hot

Al maanden liep ik op de automatische piloot. Ik hoefde van te voren nooit op mijn schema te kijken, want ik wist welke training er aan zat te komen. Dit was natuurlijk prima voor mijn hardloopdoelen van afgelopen jaar, maar het werd wel een  beetje eentonig zo. Tijd voor iets nieuws. en dat nieuws heb ik gevonden in een nieuw schema. Een schema waarin ik er vooral voor heb gezorgd dat elke week totaal anders is dan de voorgaande. Hopelijk gaat dit schema me brengen naar het oud-olympisch stadion van Athene.

TRAINEN VOOR ATHENE, deel 1

Week 29

Op dinsdag liep ik mijn eerste training voor Athene. Alleen had ik mijn schema nog niet af, deze heb ik wel direct afgemaakt na deze training. Vandaar dat de gelopen kilometers wat afwijken van het uiteindelijke schema. Op donderdag stond een pittige training qua snelheid op het schema. Deze dag hadden vrienden ons uitgenodigd om te komen BBQ-en. Dat ze exact 13 kilometer van ons af wonen, kon geen toeval zijn. Door de combinatie hitte met een lege maag, lag het tempo iets lager dan bedacht. Ook moet ik nog erg wennen aan de nieuwe tempo’s op mijn schema. Zo zie je maar dat ik veel te veel op de automatische piloot liep de afgelopen tijd. Ik heb er goed aan gedaan met een compleet nieuw schema te komen. In het weekend een lange duurloop op een rustig tempo. Van tevoren een leuke route in gedachte uitgestippeld, maar na 1 kilometer week ik hier al van af. Een compleet nieuwe route was het gevolg. Enorm genoten van deze ronde en ik kijk terug op een geslaagde eerst week.

Week 30

Omdat het maar warm bleef, en deze week zelfs richting extreme temperaturen ging, besloten om de rustige kant van mijn schema aan te houden. Proberen kilometers te maken en de tempo’s bij benadering lopen. Op dinsdag viel er een klein buitje, waardoor het voor het gevoel leek af te koelen. Direct na de bui mijn rondje gelopen en hierdoor ging het wel prima. Dit was tevens de laatste run met de ‘Black&Bleus’ (ja ik geef mijn schoenen een naam). Op donderdag stond een interval op het programma. Pffff, met dit weer. maar uiteindelijk viel het wel mee. Ik had meer problemen met de interval, ik had hem namelijk verkeerd in mijn horloge gezet. plan was 8 x 3 minuten volle bak met herstel van 2 minuten ertussen. Tijdens het lopen bleek dit 1 minuut per keer te zijn, hahaha. Maar training afgerond, dus tevreden. Op zondag samen op pad gegaan met Nicole. Zij verblijft tijdens haar vakantie in m’n dorpje en uiteraard laten we deze kans niet voorbijgaan om samen te lopen. Eerst liep ik een uurtje alleen rond om vervolgens Nicole op te halen. Vanuit de camping had ik een route van 11 kilometer uitgestippeld langs mijn favoriete hardloopstukken. Hierdoor en de gezellige klets onderweg vlogen de kilometers voorbij en had ik ineens 23 kilometers in de benen zitten.

Volgende week staan er 42 kilometers op het schema en wil ik tussendoor nog gaan fietsen (het is tenslotte vakantie). De week erop een rustweek met 24 kilometer, wel inclusief een interval. Kijken of ik hem nu wel goed ga uitvoeren!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Koen is begin 2013 actief begonnen met hardlopen. Doordeweeks loopt hij ’s avonds maar in het weekend loopt hij het liefst vroeg in de morgen om de natuur te zien ontwaken. Met alles wat hij op internet kan vinden, maakt hij zijn eigen schema’s en trekt zijn eigen plan. Vaak een tikkeltje anders plan dan 'normaal'.

Geef een reactie