Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Trainen voor Athene: Koen is een beetje dom

Trainen voor Athene: Koen is een beetje dom

En ineens zit ik in de taperweken voor Eindhoven. Best bizar dat ik nu al klaar ben, terwijl het oorspronkelijke schema voor Athene nog enkele weken door gaat. Als ik in Eindhoven minimaal 35km loop, dan hoef ik erna niet veel meer te doen voor Athene, dan is het schema zowat ten einde. Dan moet het wel goed blijven gaan, en laat het hier nou bijna verkeerd gaan door een eigen fout. Ja, ook ik maak nog fouten…

TRAINEN VOOR ATHENE, deel 6

Week 39

De week begon met een heerlijk rondje van 8 kilometer. Ik had besloten het schema te laten voor wat het was (bovenstaand is het oorspronkelijke schema voor Athene) en mijn gevoel te volgen. In ieder geval zou ik graag een halve marathon onder de 2 uur willen lopen en daarom had ik deze voor dit weekend op de planning gezet. Op donderdag ben ik preventief naar de fysio gegaan. Er zaten wat harde plekken op mijn kuiten en ik wilde deze weg laten halen met dry needling. Hier heb ik goede ervaringen mee. Na de behandeling zei de fysio nog: beter om vandaag niet meer te lopen. Maar mijn agenda was druk en ik wilde niet graag nu een training overslaan, dus ik ging toch. Jip, ik ben eigenwijs. Wel voor maar de helft van de kilometers dan het schema. Op zich ging het prima, maar ik voelde één bepaalde plek op mijn kuit wel. In het weekend dan de halve in 2 uur. Dit ging super, maar dat plekje bleef zeuren en werd langzaam steeds vervelender.

Week 40

De week gestart met een snelle training en daarna was het mis. De plek op mijn kuit werd een erg vervelende plek en ik voelde hem zelfs bij het normale lopen. Damn, stomme sukkel! Ja, ik maak ook fouten, maar dit was echt superdom. Zo net voor een marathon, maar goed. Niets aan te doen, vooral rust nemen. Ik heb een afspraak staan aanstaande maandag bij de fysio, die zal wel iets weten. En zo moest ik de 2e training van de week overslaan, wat echt niet makkelijk was. Maar hardlopen ging simpelweg niet. Ook de weekendtraining leek in het water te vallen en dat met dat heerlijke weer. Ik besloot dan maar te gaan fietsen, en dat was heerlijk. Klein uurtje weg geweest maar wel even de frustratie eruit gefietst. Overigens tijdens het fietsen geen last gehad van mijn kuit. Hopelijk brengt de fysio uitkomst.

Week 41

Maandag: de fysio. Al bij de 2e naald had ze het probleem te pakken. TAK, en weg was het! I love dry needling hahaha. Echt, het was niets meer dan dit: 1 naald op de juiste plek en de pijnlijke plek was foetsie. De rest van de dag voelde ik dat het goed zat en werd ik ongeduldig. Maar deze ezel stoot zich geen 2e keer aan dezelfde steen. Op dinsdag startte ik voorzichtig aan mijn training, maar geen pijn meer te bekennen in mijn kuit! Bizar, maar super natuurlijk. Na 5 heerlijke kilometers stond ik weer thuis en wist ik dat Eindhoven door zou gaan. Op donderdag (gisteren) liep ik een heerlijk rondje van 5,2 kilometer. Het begint nu echt een traditie te worden, want dit is altijd hetzelfde rondje voor een marathon. Ik vind dit lekker voor mijn focus. Even serieus concentreren op de aankomende marathon. Wat wordt het plan? Welke kleren zal ik aan doen? Wat neem ik mee of juist niet mee? Kortom, na dit rondje is het wachten op het startschot begonnen!

En dus sta ik aanstaande zondag toch aan de start bij de marathon van Eindhoven. Voor de 3e keer alweer. Beide voorgaande deelnemingen waren niet echt een succes. Ja, ik liep beide uit. Maar bij beide heb ik er hard voor moeten vechten met flinke tegenval onderweg. Hopelijk gaat deze keer van een leien dakje, 3x is scheepsrecht toch? Mocht je komen kijken (of me willen volgen in de app): ik heb startnummer 2082 en uiteraard draag ik mijn Brabantse bandana op mijn hoofd. Makkelijk te spotten dus wellicht zie ik je zondag?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Koen is begin 2013 actief begonnen met hardlopen. Doordeweeks loopt hij ’s avonds maar in het weekend loopt hij het liefst vroeg in de morgen om de natuur te zien ontwaken. Met alles wat hij op internet kan vinden, maakt hij zijn eigen schema’s en trekt zijn eigen plan. Vaak een tikkeltje anders plan dan 'normaal'.

Geef een reactie