Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Trainen voor Athene: Koentje zit in de flow

Trainen voor Athene: Koentje zit in de flow

Mijn nieuwe schema is ondertussen zo’n 8 weken oud en ik kan wel zeggen dat ik mijn draai gevonden heb. Het schema is pittig, maar tot nu toe nog niet onmogelijk gebleken. Dit plus het feit dat ik zonder noemenswaardige problemen loop, zorgt ervoor dat ik al een aantal weken in een lekkere flow zit. Het kost me weinig moeite om de vele kilometers te maken. Alleen het tempo van de snelle duurloop…

TRAINEN VOOR ATHENE, deel 4

 

Week 35

De vorige week sloot ik af met een hele fijne lange duurloop. Dit zorgde ervoor dat ik eigenlijk gelijk weer op pad wilde, maar rust is ook trainen. Op Dinsdag mocht ik weer. Met “I just can’t enough” in mijn kop vlogen de kilometers om. Over het algemeen ben ik heel tevreden met hoe het gaat en mijn huidige schema. Alleen de snelle duurloop midden van de week is (te) pittig. Het lukt me niet om hier het beoogde tempo goed te halen. Echter is het geen moeten, dan maar iets rustiger. Uiteindelijk zie ik dat er progressie in zit. Dit gezegd hebbende, ging de snelle duurloop van deze week super. OK, 1 kilometertje minder dan schema, maar tempo was goed en ik liep relatief makkelijk. Op zondag al vroeg op pad gegaan voor een mooie duurloop van 27 kilometer. Ik had besloten om de fietsroutenummers te gaan volgen. Ik stopte bij een informatie bord. Onthield een serie nummers en ging op pad. Bij twijfel of als de serie gelopen was, stopte ik weer bij een bord en koos mijn vervolgroute. Zodoende liep ik toch weer over wat onbekende wegen en bovenal liep ik een nieuwe route. Helaas liep ik het laatste half uur verkeerd en lukte het me niet meer om rond 27 kilometer te finishen. Ik heb toen mijn vrouw maar gebeld om me op te komen halen, anders was dit een duurloop van meer dan 30 kilometer geworden. Die bewaar ik nog even..

Week 36

Deze week was ik op pad met mijn vader en broertje in de Ardennen. Lekker fietsen, bowlen en gezellig bijkletsen. We startten de week met een mooie rit van 46,5 kilometer over de vele, vele mountainbikepaden in deze omgeving. Kleine bijkomstigheid zijn de vele hoogtemeters, maar die namen we graag voor lief. Omdat we deze week zouden fietsen en dit een rustweek in mijn schema was, had ik al besloten om het schema met een korreltje zout te nemen. De eerste run daarom overgeslagen. De 2e was een interval en deze wilde ik graag voltooien. Vlakbij het park had ik een meertje gevonden, waar het redelijk vlak omheen was. Dat was de ideale plek voor de interval: 15 keer 1 minuut snel, gevolgd door 1 kilometer rustig aan. Tevreden kijk ik terug op deze run. Door familieomstandigheden werd het Ardennen avontuur eerder afgebroken, dus geen extra fietskilometers meer. Dit gaf me wel ruimte om de laatste run van deze week te lopen lekker thuis.

Hiermee sloot ik een fijne rustweek af, waarin ik lekker ook iets anders heb gedaan als lopen. De komende 2 weken staan er 2 weken van circa 50 kilometer op de planning en de eerste 30 kilometer. Net zoals alle voorgaande keren dat ik uit een rustweek kwam, is er gezonde spanning hoe het er voor staat. Maar ik weet dat rustweken noodzakelijk zijn voor herstel en uiteindelijke progressie. Op dit moment zit ik in een superflow, ik hoop deze nog lang, tot Athene, vast te houden.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Koen is begin 2013 actief begonnen met hardlopen. Doordeweeks loopt hij ’s avonds maar in het weekend loopt hij het liefst vroeg in de morgen om de natuur te zien ontwaken. Met alles wat hij op internet kan vinden, maakt hij zijn eigen schema’s en trekt zijn eigen plan. Vaak een tikkeltje anders plan dan 'normaal'.

Geef een reactie