Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Trots en blijdschap na Zandvoort

Trots en blijdschap na Zandvoort

Wat was ik vorige week blij en trots. Elke ochtend werd ik wakker en zag ik mijn medaille liggen. Het was gelukt: de 12 km heb ik gelopen. Door regen en wind en op een parcours dat op alle fronten onbekend was. Wanneer ik een foto zag van de Zandvoort Vircuit Run begon ik te stralen. Een verslag van iemand die de run ook gedaan had las ik met plezier. Deze run ga ik niet gauw vergeten.

Trots en blijdschap na Zandvoort

Lang nagenieten zat er niet in, want na 2 uurtjes slapen kon ik al weer gaan werken. Dat is de reden Waarom ik na een wedstrijd dus vrij ben. Ik slaap niet. Mijn lichaam giert gewoon van de opwinding, adrenaline en blijdschap. Ik koos er dan ook voor om twee dagen rust te houden. Geen oefeningen, niet hardlopen… alleen werken, wat klusjes in huis en naar de fysio. De rest rustig aan.

Bij de fysio kreeg ik positief nieuws. Mijn rug voelt beter. De oefeningen en het aanpassen van mijn houding werken enorm goed en dat met een wedstrijd erbij. Hij had het niet verwacht zo. De stabiliteitsoefeningen gingen goed, dus konden we gaan uitbreiden. Er zijn drie oefeningen aan toegevoegd. Deze oefeningen zijn er voor de kracht. Dus eerst stabiliteit en dan kracht.

Woensdagavond na een lange filerit kwam ik eindelijk thuis. Ik kleedde me om en ging hardlopen. Ik mocht van mezelf niet stoppen voordat ik er 3 km op had zitten. Mijn been voelde niet lekker en toch bleef ik lopen. Ik ging niet hard maar ik bleef doorgaan. Dat is wat ik wilde. Het afmaken. Niet meer stoppen of wandelen voordat ik de 3 km heb aangetikt. Het zijn er maar drie! Snelheid, daar ging het niet om, het ging erom dat ik rustig door bleef gaan. Eenmaal thuis ben ik de oefeningen gaan doen en zat mijn workout erop.

Op Goede Vrijdag kon ik mijn startnummer voor De Kuip Run ophalen bij Runner’s World Rotterdam. Op Goede Vrijdag rond vijf uur de stad inrijden had ik geen zin in. Ik parkeerde mijn auto aan het einde van de Maasboulevard. Je bent een hardloper of niet. Ik ging hardlopend mijn startnummer halen. Ondertussen genoot ik enorm van het uitzicht. De Maas, de Markthal, de Willemsbrug, de Erasmusbrug, de vlaggen op de Maasboulevard en Rotterdam die zich klaar maakt voor de marathon.

Startnummer opgehaald en weer terug. Met 9,4 km ben ik bij mijn auto. Ja dat kan dus niet. Ik liep nog even een lus voordat ik in mijn auto stapte. Of het echt 10 km was?? Ik hoop het, maar aan mijn route te zien is de gps in Rotterdam centrum echt van slag geweest. Een lus waar ik overstak bijvoorbeeld en continu oversteken. De Maasboulevard pakte hij weer perfect. Het was een lekkere training.

Ik dacht om na de vrijdagavond rust te nemen. Nou, ik had het mis. Ik stond zondagochtend op om me klaar te maken voor het Culy Food Festival. Ik hoorde vogels, zag de zon en keek op mijn horloge. Genoeg tijd om 3 km te gaan hardlopen. Ik werd zo blij van de zon, de warme stralen en alle beestjes die ik hoorde. Aan het einde van de dag kriebelde het weer, maar ik was verstandig om niet te gaan. Maar wat geniet ik van dit weer, hier ben ik voor gemaakt.

Klaar om te gaan genieten bij De Kuip Run,
AD mini marathon en de 1/4e marathon.
Waar zie ik jou?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

4 Comments

Geef een reactie