Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Uitrusten voor de Trail des Fantômes

Uitrusten voor de Trail des Fantômes

Als jullie dit lezen, zit ik waarschijnlijk al in de Ardennen. Daar loop ik zondag de Trail des Fantômes. 20 kilometer door het bos, over bergen en zelfs een stukje door het water. Een pittige opgave, en daarom moest ik deze week een beetje rustig aan doen…

Weekend

Vermoeidheid regeerde de afgelopen. Daarom liet ik wat trainingen vallen en schoof wat in mijn schema. Vorige week vrijdag liep ik dan ook niet. In plaats daarvan ging ik om 10 uur naar bed (yes, granny!) en werd ik zaterdagochtend om 20 over 9 wakker. Wauw! Dat is bijna een record.

Ik had heerlijk geslapen en voor het eerst in weken werd ik uitgerust wakker. Ik besloot even aan te kijken hoe ik me de rest van de dag zou voelen. Na de lunch voelde ik me nog steeds kiplekker. Ik was niet moe. De zon scheen. Alle ingrediënten voor een rondje hardlopen waren aanwezig. Op het schema stond een duurloop van 16 kilometer. Maar ik twijfelde over de afstand. Ik wilde mijn herwonnen energie niet meteen verspillen. Daarom sloot ik een compromis met mezelf: ik zou maximaal 12 kilometer gaan hardlopen, op een rustig tempo.

 photo jkr 15 aug_zps6fc0elas.jpg

Dat was een goede beslissing. Ik liep rustig over de boulevard van Scheveningen en een stukje door Meijendel. Langs Madurodam en door de Scheveningse Bosjes. Ik genoot van de zon, van de omgeving én van het lopen. Voor het eerst in weken.

 photo jkr 15 aug2_zpsffd4sz1c.jpg

Maandag

Mijn schema deze week bestond uit een interval, een lange duurloop, een rustige 6 km en een snelle 9. Maar ik zou dit schema niet opvolgen. Op zondag 16 augustus loop ik een trail, en daarom wilde ik mijn energie sparen. Ik schoof het schema aan de kant en ging deze week mijn eigen gang. Zolang ik niet (over)vermoeid zou raken, was alles prima.

Op maandagavond was ik alleen thuis. Ik had gegeten en hing wat op de bank. Ik wilde best lopen, maar welke route? Hoe hard? Interval of duurlooptempo? Gewoontedier dat ik ben, liep ik mijn oude vertrouwde rondje langs Madurodam.

Tijdens deze loop gebeurde er iets opvallends. Mijn eerste kilometer liep ik op mijn duurlooptempo (rond de 5’46”). Mijn tweede kilometer liep echter in 5’05”, zonder een centje pijn. Doorzetten? Of rustiger lopen? Ik besloot te kijken hoe lang ik dit vol kon houden. Nou, lang. Er volgden nog een paar kilometers onder de 4’55” en ook mijn zevende kilometer liep ik binnen vijf minuten. Normaal loop ik deze tijden alleen tijdens wedstrijden, en zelfs dan met moeite. Wat heerlijk! Merk ik nu dan eindelijk iets van mijn intervallen? Komt dit door de lange langzame duurlopen? I don’t know… maar dit smaakt naar meer.

 photo jkr 15 aug3_zps8lwqctoi.jpg

Vrijdag

Dat is gek, zo’n rustige week. Op vrijdag twijfelde ik: to run or not to run? Na wat wikken en wegen besloot ik eens niet te gaan. Verfrissend! Ik ‘moet’ vanzelf altijd lopen, minimaal drie keer per week. Het voelt niet als een verplichting want ik loop graag. Maar als ik niet ga, ben ik toch altijd een beetje teleurgesteld in mezelf. Nu had ik een goed excuus: ik moest mijn tas nog pakken voor de trail in de Ardennen.

Komende week lees je op Just Keep Running een uitgebreid verslag van de Trail des Fantômes!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

Geef een reactie