Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Recap: #SANTASTREAK 2015

Het zit erop! De #SANTASTREAK2015 is volbracht. We hebben het gewoon gedaan: 31 dagen achter elkaar hardgelopen. Wauw. Ik ben zó trots op iedereen die hier aan heeft meegedaan. En ik raakte telkens weer een beetje ontroerd door jullie motiverende woorden. Niet alleen applaus voor snelle kilometers en flitsende rondes, maar ook opbeurende woorden als het eens tegenzat. Want ook dat hoort bij een running streak. Maar goed, ik loop op de zaken vooruit. Hoe is het ons vergaan? Lees mee!

Hoe zat het ook alweer?

Ik had het plan opgevat om in december elke dag minstens 2,5 kilometer te rennen. Snelheid was niet belangrijk. Beweging in die feestmaand, dat was het doel.

En, hoe is het mij vergaan?

Niet netjes dit, om met jezelf te beginnen. Let’s get this over with – dan lezen jullie zo uitgebreid hoe de andere streakers het ervan af hebben gebracht. Vooraf had ik allerlei wilde plannen. Ik zou tijdens de streak mijn snelste kilometers ooit lopen, ik zou de 2,5 km juist gebruiken als relaxed uitlooprondje na een lange duurloop, ik zou vol enthousiasme ’s avonds om elf uur nog mijn run van die dag voltooien. Is het zo gegaan? Eh nee, niet helemaal.

Wat die snelste kilometers betreft: dat lukte best, aan het eind van de streak. Maar de meeste dagen was ik al blij als ik überhaupt de moed had gevonden om de deur uit te gaan. En ik liep dan ook niet altijd even snel. Ik liep – en dan ook net genoeg om aan de voorwaarden van de #SANTASTREAK te voldoen.

Dat brengt me bij het tweede punt: de korte runs gebruiken om mijn benen los te lopen. Dat is wel gebeurd, maar het was vaker een ‘moetje’. Vaak had ik na 18 km op zondag geen zin om op maandagochtend weer m’n schoenen onder te binden.

En dat van dat vrolijk rennen tegen middernacht? Laat me niet lachen. Ik, die half elf al aan de late kant vind om een YouTube-filmpje te kijken, laat staan om te sporten! Ik koos er deze streak dan ook vaak voor om ’s ochtends te rennen – dan ben je er maar vanaf – of vlak voor het eten. De enige keer dat ik noodgedwongen ’s avonds laat een rondje deed, boerde ik de halve chinees op. Oeps.

En verder? Verder vond ik het eigenlijk heel goed te doen! Wat heb ik geleerd en gedaan?
Dat ik een gewoontedier ben (wist ik al) en dus geen bijzondere parcours bedenk, maar als een molenpaard telkens hetzelfde rondje afleg. He, ik voel me er goed bij.
Dat hardlopen soms best vermoeiend/saai/vervelend is als je druk bent met trainen voor de marathon/werken/feestjes aflopen/kerstkransjes uit de boom snaaien.
Dat er elke dag, hoe druk ook, altijd wel tijd is voor een run van 2,5 km.
Dat je sportkleding voor rondjes van 2,5 km best twee keer kunt dragen.
Dat elke dag bewegen helemaal niet extra belastend is, mits je het rustig aan doet.
Dat als ik echt echt echt echt écht geen zin heb, 1 blik op de Facebook-pagina van de streak al voldoende is om als de wiedeweerga mijn tight aan te sjorren.

Recap: #SANTASTREAK 2015

Hoe is het jullie vergaan?

Mijn lieve medestreakers! Van Zeeland tot Groningen en van België tot de kop van Noord-Holland: jullie kwamen uit alle hoeken en gaten. En hoe ver weg ook, het voelde alsof we deze 31 runs samen hebben gelopen. Via Facebook en Instagram deelden jullie je ervaringen, hoogte- en dieptepunten. Een paar keer per dag scrolde ik gretig door mijn tijdlijn. Want wat was dát allemaal leuk om te lezen. Hier een greep uit jullie ervaringen:

Laura Janssens:

Het is niet moeilijk om gemotiveerd te blijven; ge wilt echt niet dat de streak erop zit door 1 keer niet te gaan terwijl het amper een kwartiertje tijd kost op een hele dag. Met wat paswerk in de agenda lukt het wel altijd.

Suzan Haring:

Ik merk dat ik langer in een lagere hartslag blijf. Gisteren zelfs op mijn wedstrijdtempo kunnen lopen in een zone lager! Niet meer mijn hartslag in het rood bij de minste versnelling!

Marcel Klein:

Het is heerlijk om elke dag te lopen, had vooraf niet gedacht dat ik er zo van zou genieten, moeilijke momenten ben ik nog niet tegengekomen tijdens dit loopproject. Wat het ook erg leuk maakt is dat je alleen loopt, zodat je lekker in je eigen tempo je eigen ding kunt doen zoals je het zelf wilt, maar toch ook onderdeel bent van een groep die samen probeert deze santastreak succesvol af te sluiten.

Renate Kock:

Na de 10 km in Eindhoven heb ik de knoop doorgehakt, ik loop voorlopig geen wedstrijdjes meer. Hartstikke leuk, maar ik miste wel een doel. #santastreak is voor mij een prachtig doel. Het gaat niet om tijd, het gaat (bijna) niet om afstand. Het gaat om toewijding en lekker lopen. Ik ben eerlijk gezegd verbaasd dat het me zo makkelijk afgaat. Het doet me echt heel goed om iedere dag te lopen.

Floor Kik-Heerebout:

Ik vind het ook geweldig. Ik merk dat ik nu makkelijker de keuze maak om te lopen… ‘want nu móet het en ik wil m’n streak niet kwijt’ Anders was lopen nogal eens de sluitpost… zo van’ als ik tijd heb, ga ik nog wel een rondje… Maar dan had ik toch te vaak geen tijd. Nu máák ik dus tijd.

Marcel Velders:

Fysiek is het vrij makkelijk vol te houden dit wellicht doordat ik op me werk al gewend ben te lopen en altijd fiets naar werk. Al had ik van te voren niet verwacht dat het zo snel een gewoonte zou kunnen worden waar als ik eenmaal buiten echt van kan genieten. Lichamelijk voel ik me frisser, sterker en energieker dit merk je aan verschillende feiten zoals onder andere geen dichte neus meer.

Lisette van Kessel:

Als ik zie wat een gepuzzel het bijna elke dag (doordeweeks) is, dan weet ik al dat ik dit in januari niet meer kan volhouden, maar voor nu vind ik het te gek. Het geeft me energie en ik zoek echt naar mijn momenten.

Bianca Kotterink:

Heel enthousiast begon ik aan de santastreak. Mijn doel was om naast mijn reguliere trainingen (4x per week) de andere dagen een wandeling te doen. Maar helaas, mijn gezondheid liet me in de steek… ik begon al ziek aan de santastreak en het is helaas nu nog niet over. Wel heeft de santastreak ervoor gezorgd dat ik bijna iedere dag naar buiten ben gegaan, voor zover als dat dat kon.

Ellen Post:

Vaak ben ik december een beetje aan het eind van mijn latijn, maar nu heb ik mij nog nooit zo energiek gevoeld! We hebben natuurlijk ook prachtig weer gehad, met sneeuw, kou of heel veel regen zou het heel anders geweest zijn…. De gedachte ‘ik heb vandaag niet zo’n zin’ heb ik eigenlijk gewoon niet toegelaten. Niet nadenken, maar gewoon gaan!

Anja Sikk:

Wat een ontzettend leuke uitdaging, elke dag hardlopen. Op de doordeweekse dagen in het donker gelopen, nadat ik de wandeling met de honden had gedaan, de hardloopschoenen aan en een rondje van 3km rennen. Precies genoeg tijd voor een douche en een ontbijtje voordat ik naar het werk moest.

Sylvia van Schaik:

Ik ben zo vaak tóch gaan lopen op momenten dat ik anders echt thuis gebleven was en heb er niet één keer spijt van gehad: Zo ben ik na een etentje gaan lopen. Niet mijn beste loop, maar de effecten van het etentje een beetje gecompenseerd. […] En oh ja, het fijne neveneffect is, dat ik op dit moment een kilo ben afgevallen, iets was me al tijden niet meer was gelukt en dat was met 20 kg overgewicht best een frustratie. Ik ben er dus echt van overtuigd dat iedere dag op deze manier bewegen beter werkt dan welk dieet dan ook.

Marianne Tollenaar:

De eerste week dacht ik dat het me niet zou gaan lukken, benen zwaar en ja, de tijd vinden. Dus vaak “even voor ’t eten”. Ik merk dat mijn lijf het kan en dat ik toch iets sneller ga lopen nu.

Charlotte Hirschi:

Ik wist al dat de eerste 2 weken qua planning heel moeilijk gingen worden. Het werd vaak na 10’en dat ik nog ff snel een rondje deed, iets wat ik dan normaal nooit meer zou doen. Maar het was blijkbaar dus wel mogelijk! Nu ben ik echt lekker ingekomen en ga ik denk ik in januari nog even door, hahaha. Het is echt zo motiverend en leuk om alle verhalen van alle andere Santastreakers te zien elke dag! Ook is m’n plezier in hardlopen zelfs weer teruggekeerd (klein dipje) en ga ik me inschrijven voor de Groet uit Schoorl en misschien een marathon later in het jaar!

Hier word ik zo blij van! Wil je alle ervaringen lezen? Kijk dan op de speciale Facebook-pagina.

En nu?

Tsja, en nu? De Facebook-pagina blijft in de lucht: dit is veel te mooi om weg te ‘gooien’. Dus blijf elkaar daar opzoeken, motiveren en deel je runs. Wij gaan eens heel hard nadenken over een nieuwe challenge…

Vooraf had ik nog het plan opgevat om een winnaar te kiezen. Maar dat is onmogelijk. Want er hebben zoveel mensen dagelijks hun rondje gelopen. Ga ik dan kiezen voor de snelste? Die met het PR? Met de mooiste foto? Of originele outfit? Ik kan en wil niet kiezen. Omdat ik jullie dan allemaal tekort doe. Dus, wat nu? Welnu, wat dachten jullie van een medaille? Wil je een medaille met inscriptie, ter herinnering aan onze streak? Stuur dan een mailtje naar eveline@justkeeprunning.nl. Als er genoeg liefhebbers zijn, dan gaan we dit regelen! Zo niet, geen punt. Het mooiste heb je al binnen. 31 dagen lopen. Kanjer.

En, tot volgend jaar! Toch?

Op een prachtig, gezond en sportief 2016!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

10 Comments

 • Floor Kik-Heerebout

  2 januari 2016 at 15:15

  Dank je wel voor deze mooie blog Eveline, heel erg leuk om te lezen! En JAAAAA ik wil graag een medaille. Die hang ik trots op zodat ik ‘m vaak zie. Hopelijk helpt dat om mijn sportieve ‘2016-doelen’ te behalen.
  Groepjes Floor

  PS: Iemand het boek van Claudia de Breij (neem een geit) gelezen? Ze schrijft over haar eenzaamheid op de middelbare school. Al haar vriendinnen waren anders dan zij. Pas veel later besefte ze dat er voor iedereen een clubje is, maar het soms lang kan duren voor je je clubje heb gevonden. Daarom ben ik nu zo blij met jullie. Het duurde ook lang voordat ik jullie gevonden heb. Nu laat ik mijn hardloop-clubje niet meer los!!

  Beantwoorden
  • Eveline

   2 januari 2016 at 16:24

   Wauw, dank voor deze mooie comment. Dat boek staat inderdaad op mijn leeslijst, dus snel kopen! En wat die clubjes betreft: zo voel ik dat ook. Bijna 30 en eindelijk een clubje gevonden 🙂

   Beantwoorden
 • Sabine

  2 januari 2016 at 15:28

  Inderdaad net wat mijn voorgangster schreef een leuk blog met jouw ervaring maar ook die van mijn mede streakers. Ikzelf heb geen ervaring gestuurd, maar ik kan vertellen dat ik blij ben dat ik het gered heb. 31 dagen streaken was in het begin een hele opgave mede doordat ik dysthemie heb en ik daardoor vaak down ben. Een medaille wil ik graag omdat dit mij eraan herinnerd dat ik het toch volgehouden heb.

  Beantwoorden
 • Anja

  2 januari 2016 at 16:27

  Wat een leuk overzicht van iedereen haar/zijn ervaringen van de Santastreak.
  En het was ook goed vol te houden en in te plannen, omdat je “maar” 2.5km hoefde.
  Wel heb ik nagenoeg elke dag het zelfde rondje van 3km gelopen.
  En als herinnering aan deze prestatie vind ik het ook heel erg leuk om een medaille te ontvangen.
  En ik doe met een volgende challenge graag weer mee!

  Beantwoorden
 • Marianne

  2 januari 2016 at 16:55

  Eveline, dank voor je leuke blog. Ik heb enorm genoten van deze uitdaging. En ja, zo’n medaille is een leuk idee als herinnering aan deze Streak!! Aan alle deelnemers: dank voor jullie verhalen en leuke posts. Leuk ook dat de groep niet enorm is, maar overzichtelijk en dat iedereen op z’n eigen tempo & manier kunt lopen en gewaardeerd wordt. Hulde aan zowel de bedenkers als de deelnemers ????

  Beantwoorden
 • Ellen

  2 januari 2016 at 16:55

  Wat een leuk verslag, Eveline! Deze decembermaand zal mij lang bijblijven, het voelt heel bijzonder om met onbekenden iets samen en tegelijkertijd toch alleen te doen. Nogmaals bedankt voor deze uitdaging!

  Beantwoorden
 • Danielle Inostroza

  2 januari 2016 at 20:08

  A December to Remember //
  Dat is het zeker – wat een top verhaal – geeft precies weer hoe de afgelopen maand was.
  Voor elke run even op de FB-groep en dan was ik genoeg opgeladen om weer te gaan hobbelen!
  Na een jaar niet gerend te hebben door zwangerschap en bevallig was dit het beste wat me kon overkomen om weer in mijn flow te komen • een medaille zou echt super zijn om deze December-to-Remember aan m’n muur te hebben hangen :)!

  Bedankt allemaal voor de top motivatie – best een cool cluppie hebben we eigenlijk :)!
  31 dagen hardlopen achter elkaar…wie had dat ooit gedacht //

  Beantwoorden

Geef een reactie