Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Van Boedapest, naar een herstelweek, naar ziek zijn
boedapest

Van Boedapest, naar een herstelweek, naar ziek zijn

Wat vliegt de tijd, ineens is het al twee weken geleden dat mijn laatste persoonlijke blogje online kwam. Om een hele leuke reden schreef ik vorige week niet; ik zat namelijk in Boedapest! En natuurlijk liep ik daar ook een rondje… Ik vertel over de afgelopen twee weken!

boedapest

Fysiotherapie

Vorige week ging ik twee keer ’s avonds naar de fysiotherapie. Vanwege een werkdag op kantoor en Boedapest kon ik niet op mijn normale tijden. Wat ik heb geleerd? Ik heb de voorkeur om ’s ochtends te gaan. Een fijn begin van de dag! Mijn schema is aangepast en dat nieuwe schema is aardig zwaar. Die maandag appte ik mijn reisgenootje nog: “Ik hoop dat ik nog kan lopen in Boedapest, hahaha!” Dat ging gelukkig prima. Ik liep daar rond de 50 kilometer, inclusief hardlopen!

De fysiotherapie was vrijdag enorm zwaar. Ik besloot de gewichten omlaag te gooien. Vanwege die 50 km in Boedapest én een nacht doorhalen vanwege een hele vroege vlucht, was mijn lichaam aardig vermoeid. Ik skipte erna zelfs de sportschool voor mijn bovenlichaam…

boedapest

Hardlopen

In Boedapest mocht ik twee keer 4 minuten en twee keer drie minuten hardlopen, met telkens 2 minuten pauze (en 5 minuten in- en uitwandelen). Dat kwam uiteindelijk neer om 4,1k! Ik was van plan om rustig aan te doen en van de omgeving te genieten, maar het was vals plat en bij de stukjes naar beneden ging ik ineens een stuk sneller. Ook waren de stoplichten telkens groen als ik er aan kwam en ik wilde niet wachten voor het geval ze net voor mij op rood sprongen, haha!

(Als je nog nooit naar Boedapest bent geweest: gaan! Zomaar een tip tussendoor, haha.)

Afgelopen zondag liep ik heel rustig hetzelfde schema. Ik merkte dat ik nog moeie benen had, maar wilde de training niet overslaan. Ik liep door het bos vlakbij mijn ouderlijk huis en kwam uit op 3,6k. Met dat zonnetje was het genieten!

ziek

En nu ben ik ziek

Maandag ging ik weer naar de fysiotherapeut en in overleg besloten we van deze weer een herstelweek te maken. De gewichten wat omlaag, maar wel de oefeningen blijven doen en ik besloot het hardloopschema van vorige week aan te houden. Uiteindelijk ging ik maandagmiddag ziek mijn bed in en buiten een kantoordag op woensdag (ik voelde me ’s ochtends beter), ben ik daar blijven liggen. Vandaag ga ik weer werken, want ik word ingewerkt op een nieuwe afdeling. Ik hoop me toch wel wat beter te voelen na drie dagen!

Mijn fysiotherapie wordt vanaf nu ook aangepast. Mijn verzekering vergoed maar een aantal behandelingen en daar zijn we nu doorheen. Gelukkig bieden ze ook medisch fitness aan. Ik zou daar gisteren mee beginnen, maar dat heb ik maar afgebeld. Maandag heb ik als het goed is de eerste sessie, dus ik zal jullie daar volgende week alles over vertellen, dan weet ik zelf ook wat er anders is!

Zo, voor nu ga ik in ieder geval mijn bed weer in. Komende week weer rustig aan sporten, ik denk dat mijn lichaam de rust ook wel even nodig had! Bij mijn volgende reisje maar niet 50k lopen én een nacht doorhalen 😉

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie