Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Van niet vooruit te branden naar heerlijk hardlopen

Van niet vooruit te branden naar heerlijk hardlopen

Het was een week van niet vooruit te branden naar heerlijk hardlopen. We hebben allemaal wel eens van die dagen dat het niet lekker gaat dat de benen zwaar aan voelen en alles niet lukt zoals je wilt. Zulke dagen zijn niet fijn maar wanneer ik een paar dagen erna heerlijk loop vergeet ik gauw de moeilijke run weer. Laten we met mijn moeilijke start beginnen.

Het was deze week niet één dag dat het moeilijk ging. Het begon al op maandag in de sportschool. Mijn lichaam werkte niet mee en daarom deed ik wat andere oefeningen dan normaal. Het irriteerde me en ik kwam niet in een ritme ik wilde werken aan mijn core en armen en niet aan mijn benen. Ik was een beetje geïrriteerd en hoopte op een beter verloop van de rest van de week.

Van niet vooruit te branden naar heerlijk hardlopen

Woensdag kwam ik erg moe thuis. Het was op het werk een zware dag geweest, niet zwaar van het werk maar zwaar vanwege de dingen die gebeurde die dag en het vele gezeur. Ik wilde niks anders dan even lekker lopen en mijn hoofd leeg maken. Je kan het denk ik al raden, dat lekker lopen gebeurde niet. 2.8 km wist ik eruit te krijgen. Ik probeerde nog een interval te doen maar die mislukte helemaal. Wanneer ik zulke trainingen heb en na 2 km voelt het nog steeds niet lekker dan zit er maar één ding op en dat is omkeren en naar huis. Gelukkig had ik wel genoten van het uitzicht want een ondergaande zon blijft toch elke keer mooi.

Van niet vooruit te branden naar heerlijk hardlopen

Wanneer het niet lekker gaat met trainen hoop ik altijd maar dat het maar een dag of hooguit twee is. Een week van trainingen die niet werken is echt niet fijn. Gelukkig waren het maar twee trainingen die niet lekker gingen. Vrijdag in de sportschool kon ik weer lekker aan de slag. In de sportschool was het eerst wat druk maar gelukkig werd het steeds rustiger en kon ik lekker mijn gang gaan. Lekker werken aan mijn core en armen. Ik merk dat ik sterker aan het worden ben. Een oefening met een balance bal kan ik nu al verder doen dan een paar weken geleden en dat voelt goed. Nog even uitlopen en dan richting huis in de relax modus want het weekend staat vol met activiteiten en zon.

Zaterdagochtend, ik lig in mijn bed en hoor allemaal vogels fluiten en druk in de weer. Wanneer ik die geluiden hoor dan weet ik genoeg, het is een prachtige dag. Van een prachtige dag moeten we genieten dus hup mijn bed uit een omelet bakken en een beker water drinken en naar buiten. Tijd om actief te zijn! 6 minuten touwtje springen met mijn hoofd in de zon lijkt zo voorbij te gaan. De 3 minuten traplopen in de schaduw is even lekker verkoelend en ook zo voorbij en mijn coördinatie op de trap gaat steeds beter. Naar beneden heb ik steeds minder last van dat ik wat langzamer moet omdat ik anders opeens misstap. Na deze warming-up nog even een rondje hardlopen van 3 km. Het zonnetje schijnt zo lekker dat ik zin heb om over de dijk te lopen met mijn gezicht in de zon en daarom ga ik de dijk omhoog, langs het zwembad en kijkend over de Lek.

Van niet vooruit te branden naar heerlijk hardlopen

Voor ik het weet ben ik al 2,5 km onderweg. Dan sta ik voor een keuze, teruggaan of doorgaan richting mijn ouders. Ik kies om door te lopen want een keer moet ik mijn fiets toch weer hebben. De geplande 3 km werd 4.5 km, een glas water en een mandarijntje kreeg ik voordat ik op mijn fiets stapte om richting huis te fietsen. Vol energie kwam ik thuis aan. Wat was dit genieten zeg.

De volgende ochtend sta ik weer vroeg naast mijn bed. Dit keer om een afstand te gaan hardlopen. Op de planning 9 km. Erg goed heb ik niet nagedacht over een route maar gelukkig weet ik een beetje de afstanden. Voordat ik op pad ga doe ik wat oefeningen om een beetje mijn lichaam en mezelf wakker te maken. Terwijl ik de oefening hol en bol doe voor mijn rug lees ik een bladzijde in mijn boek en daar op de volgende bladzijde staat deze fantastische quote die ik mee neem in mijn hoofd tijdens mijn run.

Ik begin rustig en loop richting de weilanden. Het zonnetje schijnt lekker en verwarmd me, het waait op sommige stukken best hard en die wind is flink koud het is maar wat fijn dat die zon zich laat zien. Ik loop lekker rustig met een gemiddelde pace van rond de 7:10 per kilometer. Super lekker als ik dat vol kan houden. Ik loop zo heerlijk te genieten dat ik terug denk aan eerdere trainingen. Bijna al mijn trainingen vinden plaats op de plekken waar ik nu loop en dat geeft gelijk mooie herinneringen. Ik weet dat ik op kilometer 7 niet de afslag naar links moet nemen want dat heb ik in de halve marathon training een keer gedaan en dat is best een omweg. Ik ga dus verstandig rechtdoor en dan naar rechts. Wanneer ik 7 km heb gelopen ga ik versnellen. Kilometer 8 loop ik in 6:59, kilometer 9 in 6:43 en kilometer 10 in 6:45. 10 km? Ja ik zou 9 km gaan hardlopen maar het ging zo lekker en het voelde of mijn benen niet beter wisten dan dat ze moesten hardlopen. Ik had de laatste kilometers er een mooie versnelling inzitten en dat voelde lekker. Bij 10.55 km kwam ik thuis aan. Rotterdam ik ben er klaar voor!

Mijn hoofd spreekt weer boekdelen en het gevoel wat het me gaf/geeft is zo heerlijk. Mijn tijd voor de 10.55 km is nu 1:14:33 en dat is goed want het is binnen het limiet. Het voelt goed om de week op deze manier af te sluiten. Deze week wil ik een wat rustigere week houden maar hopelijk wel met een lekkere woensdagrun en dan zondag Racen over het circuit van Zandvoort.

Wie ga ik zien in Zandvoort? Ik loop de 5 km en zal langs de kant staan om de 12 km lopers aan te moedigen.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

2 Comments

Geef een reactie