Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Van vakantie naar festival naar thuiswedstrijd

Van vakantie naar festival naar thuiswedstrijd

Terug van vakantie! En dat betekent: weer lekker hardlopen! Toch?!

Eh. Zou je zeggen. Maar vijf dagen nadat we terugkwamen van vakantie, stond er alweer een festival op de planning. Drie dagen muziek, bier en lome middagen in de zon in het vooruitzicht.

Weekend

Een paar dagen voor het festival stelde ik zelf een hardloopschema samen. Tijdens mijn marathontraining heb ik me op haast religieuze wijze aan dat schema gehouden. Daarom dacht ik dat dit wel eens de truc kon zijn om weer fanatiek te gaan lopen en mijn snelheid op te bouwen. De eerste training stond gepland op vrijdagochtend – de ochtend van het festival. Ik moest de tram van halen negen uur, en voor die tijd moest ik nog op zoek naar de tent, stoelen, luchtbed, sokken, slippers en krentenbollen. Dat ging ‘m dus niet worden. Ik nam mij voor maandagmiddag te gaan. Dan zou ik maar 1 training van mijn nieuwe schema missen.

Maandag

Na een zon- en bierovergoten weekend stapte ik maandagmiddag weer binnen. Hardlopen? Nee, wederom niet. Na het opbergen van de tent, het wassen van alle vieze truien en spijkerbroeken en een rondje stad, plofte ik uitgeput op bed.

 photo jkr1 4 juli_zpslda8j4cs.jpg

Dinsdag

In één van de nuchtere momenten tijdens het festival, was ik zo scherp om alvast een plekje te reserveren voor een lesje bodypump op dinsdagavond. En ondanks dat ik er behoorlijke wat moeite voor moest doen (vertraagde trein op weg naar huis, fiets met lekke band) kwam ik toch op tijd in de sportschool. *geeft zichzelf een schouderklopje*

Maar oi oi oi. Dat viel niet mee. Deze winter was bodypump vaste prik op dinsdagavond. Maar de afgelopen twee maanden heb ik welgeteld twee keer met barbells gesleept. Roparun, vakantie, festival, avondjes aan zee: genoeg leuke dingen die roet in het eten gooide. En die afwezigheid heb ik gevoeld. Mijn bovenbenen branden nu nog.

 photo jkr 2 4 juli_zpsrks3jlyf.jpg

Woensdag

Ondanks de pittige les de avond ervoor, had ik mij toch voorgenomen woensdagochtend te gaan hardlopen. Maar al voordat de wekker ging, voelde ik dat het niet ging gebeuren. De boosdoeners heetten Spierpijn, Keelpijn en Hoofdpijn. (Waarschijnlijk de nasleep van het festival – ik ben immers ook geen 18 meer…) Na een rustig dagje thuiswerken en een namiddag op het strand, voelde ik me al stukken energieker. Inmiddels was het flink afgekoeld en waaide zacht de wind. Tegen tienen trok ik daarom alsnog mijn hardloopschoenen aan voor een klein rondje door de wijk.

Vrijdag

Een thuiswedstrijd! Gisteren liep ik samen met andere JKR’ers de Beach Run in Den Haag. Van tevoren waren we door de organisatie gewaarschuwd: houd je rustig, loop niet te snel, drink voldoende. Het zou namelijk heel warm worden… Hoe dat verliep? Dat lees je woensdag 8 juli!

Heb jij gelopen met dit warme weer? En vind jij het ook lastig om in de zomermaanden op schema te blijven?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie