Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Recepten
  • /
  • Vegetarische noedels met champignons & groenten

Vegetarische noedels met champignons & groenten

Vandaag deel ik met jullie een persoonlijke favoriet! Heel makkelijk om te maken, gezond en ook heel lekker (maar natuurlijk!): noedels met verschillende groenten, champignons, noten. Heerlijk gekruid en je kunt het zo spicy maken als je wilt.

Het is een vegetarisch gerecht, omdat ik zelf vegetarisch eet. 😉 Voor de niet-vegetariërs onder ons: kip past goed bij dit gerecht!

Wat heb je naast noedels nog meer nodig?

  • twee porties noedels (naar keuze, ik gebruik vaak deze Udon-noedels)
  • 200-250 gram champignons
  • ½ rode paprika
  • ¼ komkommer
  • klein bakje taugé
  • handje pinda’s (of cashewnoten)
  • 3 lenteuitjes
  • sesamzaadjes
  • zonnebloemolie
  • wokolie (optioneel)
  • sesamolie

De smaakmakers:

  • 1 grote teen knoflook
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl laos
  • 1 tl gember (of gebruik een stukje verse gember!)
  • 1-2 el ketjap manis
  • optioneel: ¼ tl chilipoeder

Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoeveel je van bovenstaande kruiden erin doet! Om het wat pittiger te maken gebruik je gewoon wat meer sambal. Ik vind 1 tl altijd al pittig genoeg, dus ik laat het erbij. Al zou het voor mijn vriend wel wat meer mogen zijn, die is wat meer gewend dan ik 😉

Zo ga je te werk:

  1. Zet een pan met water op het vuur, voor de noedels. Maak deze volgens de instructies op de verpakking.
  2. Zet je wok op het vuur en doe er zonnebloemolie en een klein beetje wokolie in. De wokolie hoeft niet, maar ik vind het fijn om te gebruiken!
  3. Voeg daarna alle kruiden, de sambal en de knoflook toe. Laat even bakken.
  4. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij ook de paprika in stukjes. Die gaan daarna de pan in!
  5. Snij ondertussen lenteuitjes klein: haal de buitenste laag eraf, was ze en snij dan het witte gedeelte in (schuine) plakjes. Snij de komkommer in de lengte doormidden en hol de helften uit; het vruchtvlees moet eruit. Daarna kun je ‘m in plakjes snijden – zo worden het halve maantjes.
  6. Als de champignons goed zijn, kun je de taugé, sesamzaadjes, sojasaus, pinda’s en lenteuitjes toevoegen aan de wok. Nog een paar minuten meewokken.
  7. Ondertussen snij je een handvol verse koriander fijn.
  8. Als allerlaatst doe je een scheutje sesamolie erbij en voeg je de komkommer toe. Het vuur kan uit.
  9. Roer de noedels erdoorheen en serveer met verse koriander erbovenop. Eet smakelijk!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie