Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Parijs

Veranderingen op Just Keep Running

Ruim vijf jaar geleden is Just Keep Running ontstaan, een site over hardlopen die door Zélia is opgericht. Een site die niet ging over fitgirls, maar over hele normale mensen die ook willen hardlopen. In de afgelopen vijf jaar is er ontzettend veel veranderd; Just Keep Running is gegroeid en is van een kleine blog met een paar lezers gegroeid naar een blog waar elke maand ruim 20.000 mensen onze verhalen en artikelen lezen. En nu, na vijf jaar, is het tijd voor wat veranderingen.

De afgelopen vijf jaar

Zoals we hierboven al schreven is er veel veranderd op Just Keep Running. Wat begon met een bepaald team, is in de loop der jaren veranderd. Mensen kwamen en gingen weer en jullie hebben verschillende namen voorbij zien komen. De vaste kern van Zélia, Petra en Patricia is echter altijd gebleven. Na een hele tijd kwamen daar Eveline en Josianne bij, en weer wat later Koen, Nikki, Maaike en in het najaar werd Nicole toegevoegd aan de groep.

Inmiddels is deze groep zo hecht dat we minimaal een keer per jaar een weekend weg gaan, dat we elkaar aanmoedigen bij wedstrijden ook al lopen we die zelf niet, dat we babyshowers voor elkaar organiseren en dat we lief en leed met elkaar delen, ook over niet-hardlooprelateerde dingen.

Maar de site zelf verandert ook gedurende de jaren. De persoonlijke verhalen en (hopelijk) inspirerende artikelen zijn er altijd wel geweest, maar het werden er steeds meer en meer. Er kwam (achter de schermen) steeds meer een ritme en een structuur. Een structuur waarbij we met negen personen heel veel content maken. Content die we met liefde en plezier voor jullie maken. Niet alleen om ons eigen verhaal te delen, maar ook om jullie hopelijk te inspireren en te motiveren. De afgelopen vijf jaar hebben we enorm veel reacties en mails van jullie gekregen: dat jullie door ons zijn gaan hardlopen, dat jullie bepaalde wedstrijden lopen omdat wij er zo enthousiast over zijn, dat wij jullie motiveren om net dat stapje verder te zetten. En dat is mooi, daar worden wij ongelooflijk blij van.

Wij veranderen

Maar de blogwereld verandert: Als je niet vlogt, hoor je er niet bij en teveel content is niet meer bij te houden omdat we gedurende de dag al zo overprikkeld raken door alle informatie die we tot ons krijgen.

En wij als mensen veranderen: Zélia en Eveline hebben een baby, Petra woont alweer een hele tijd in Boedapest, we zijn allemaal druk met werk en we zijn blij als we een keer een avondje op de bank kunnen zitten. Onze levens veranderen, en dat is logisch; we worden allemaal een dagje ouder.

En daarom verandert Just Keep Running ook

Hoe graag we allemaal ook schrijven over het hardlopen, is het voor ons bijna niet meer bij te houden. De liefde voor hardlopen zit er bij iedereen heel duidelijk, en dat blijkt ook wel uit onze groeps-app, maar het schrijven wordt soms iets teveel. En daarom komen er wat veranderingen op Just Keep Running. Veranderingen waar wij het best moeilijk mee hebben, maar die wel beter zijn voor ons én voor de website:

We gaan minder bloggen

There, it’s out there. Het idee hierachter is dat als we minder bloggen, we meer inspirerende content kunnen maken. Een voorbeeld: Josianne loopt nu niet zoveel en heeft nog steeds geen hardloopdoel. Daarom vindt ze het lastig om inspirerende stukken te schrijven. Het idee is dan dat ze minder (om de week bijvoorbeeld) of een tijdje helemaal níet blogt. In ruil daarvoor zal ze wat uitgebreider schrijven op social media (volg ons dus vooral op Instagram enFacebook om niks te missen!).

Nicole en Maaike daarentegen zijn ontzettend enthousiast over de marathon van Rotterdam in april en zij hebben daar flink wat over te schrijven. Zij zullen dus voorlopig wel regelmatig blijven bloggen en alles delen over hun trainingen.

Wanneer er getraind wordt voor een wedstrijd en diegene vindt het leuk om daar de komende periode over te bloggen, dan zijn jullie de eerste die dit weten! Verwacht dus meer ‘Road to’ verslagen in plaats van weekverslagen die elke week een beetje eentonig zijn.

We worden actiever op social media

Het staat hierboven ook al een beetje beschreven: we worden actiever op social media. Blog je niet, dan heb je waarschijnlijk toch wel wat interessants te delen over je training. Degenen die voorlopig niet bloggen, zullen wel gewoon blijven posten op Instagram en Facebook. Zo hoef je nog steeds niks te missen!

Er komt wat minder ritme in het aantal blogposts

Als je ons al een tijdje volgt, dan weet je dat we vaste dagen hebben waarop te schrijven. Patricia op woensdag, Zélia op zondag en ga zo maar door. Dit zal nu dus wat meer wegvallen. Wel houdt iedereen zijn of haar dag wanneer ze bloggen, dus als Patricia blijft bloggen, blijft ze dit op woensdag doen. Een aantal van ons gaan minder schrijven, waardoor die wekelijkse verslagen wegvallen. Ook zullen we wat minder artikelen publiceren. Niet meer schrijven om het schrijven, maar focussen op kwaliteit en zorgen dat we jullie nóg meer kunnen inspireren. Dit zal voor jullie als lezers even wennen zijn, maar voor ons ook! Hopelijk vinden we toch snel een ritme en zal het allemaal iets overzichtelijker worden. Maar hier lees je dan tegen die tijd vanzelf meer over.

Een beslissing als deze is heel lastig om te maken en we zijn er al een tijdje mee bezig. Toch weten we dat dit beter is voor onze eigen levens en voor de website. Hopelijk kunnen jullie je hierin vinden en blijven jullie ons gewoon volgen. Een aanrader is wel om even op de volg-knop op Instagram en Facebook te klikken zodat je zeker weten niks mist!

Liefs,

Team Just Keep Running

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

2 Comments

  • René

    28 februari 2018 at 15:07

    Wat een lastige beslissing zal dit voor jullie geweest zijn!
    Maar beter af en toe een goede blog, dan inderdaad schrijven om het schrijven. Heel veel succes met de nieuwe opzet. Ik blijf jullie volgen op jullie blog en op social media.

    Beantwoorden

Geef een reactie