Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Verhuisd, 'kramp', stage en ook nog hardgelopen

Verhuisd, 'kramp', stage en ook nog hardgelopen

Wauw, al twee weken is er geen verslag van mij online gekomen. Op 14 januari kwam mijn laatste verslag online! Het voordeel? Ik heb nu extra veel te vertellen. Gelukkig hebben we Nike+, dan kan ik daar zien wat ik ook al weer heb gedaan, haha!

In de tussentijd ben ik van Leeuwarden naar Zaandam verhuisd. Mijn vooronderzoek werd goedgekeurd en ik ben deze week begonnen met mijn afstudeerstage. En ik ging ook nog een weekendje naar Antwerpen!

De tweede helft van januari
Op 17 januari liep ik les 4 van Evy. Ik kan het me nu niet meer zo goed herinneren (haha), maar gelukkig houd ik het bij op Nike+. Ik kreeg kramp in mijn onderbenen en dat werd erg pijnlijk. Ik liep toch nog 2,9 kilometer.

Op 25 januari hadden we de Just Keep Running-meeting. Zoals altijd word ik daar door gemotiveerd en geïnspireerd, dus diezelfde avond liep ik nog een klein rondje van 2,1 km. Patricia (geloof ik) opperde dat die kramp misschien wel door de kou komt. Ik krijg er inderdaad last van tijdens het wandelen (wanneer ik afkoel?) dus wie weet! Deze avond besloot ik dus Evy achterwege te laten en zelf te lopen. De eerste kilometer rende ik aan één stuk (en veel te snel, haha). Na die kilometer ben ik even gaan wandelen en na de tweede (langzamere) kilometer kreeg ik weer kramp.

Ik weet niet of het echt kramp is, maar zo voelt het wel. Mijn kuiten en schenen staan helemaal strak en doen pijn. De afgelopen paar dagen merk ik dat ik het ook heb als ik (heel erg) snel wandel naar het station. Heeft iemand enig idee wat het is? Of hoe ik er iets aan kan doen?

Het laatste rondje van januari liep ik op 27 januari. Deze keer liep ik 1,5 km aan elkaar, wandelde ik zo’n 100 meter en rende ik weer verder tot de 2,5 km. Met een redelijk tempo trouwens, ik eindigde met een average pace van 7’02”!

Februari
Niki stelde voor dat ik een weekendje naar Antwerpen kwam. Goed plan, dus afgelopen weekend zat ik in België! Zondag wilden we gaan hardlopen, maar wel kort en rustig. Op het moment dat we naar buiten wilden stappen stortregende het. We besloten eerst te eten, maar toen de broodjes in de oven zaten, was het ineens droog! Hup eruit, jas aan en gaan!

We liepen op een (voor mij) redelijk snel tempo. En ook liepen we twee heuvels op en af! Niet heel steil (helemaal niet), maar aangezien ik dit zoveel mogelijk heb ontweken sinds ik die knieblessure had, vond ik het wel spannend. Maar, geen last van mijn knie gehad! Uiteindelijk liepen we 3,5 km. Ik was helemaal buiten adem, maar het was wel erg lekker! En de eerste twee landen waarin ik heb hardgelopen staan dus weer op de lijst.

Eergisteren wilde ik na stage een rondje lopen. Niet voor een bepaalde afstand of tijd, maar omdat ik de routine er in wil houden nu ik met stage ben begonnen. Ik had een kleine route gevonden, zo’n 2 km. Maar na 500 meter was ik al zo vaak bijna uitgegleden dat ik ben omgedraaid en terug naar huis ben gegaan. 770 mooie meters! Maar hé, ik ben dus wel lekker geweest.

Stage
Zoals ik al noemde, deze week ben ik begonnen met mijn afstudeerstage. Ik krijg het dus lekker druk! Naast stage, werk, drie eigen blogs, hardlopen en een enigszins sociaal leven houd ik niet veel tijd over. We zullen zien hoe het gaat! Eerst maar eens de regelmaat vinden en op naar de 5 km.

Oja, ook nog: mijn Nike+ app start niet meer! Met mijn horloge kan ik gelukkig wel gewoon alles tracken, maar ik kan dus de statistieken niet meer op mijn foto’s zetten. Help!

Heb jij tips tegen die ‘kramp’?

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

2 Comments

Geef een reactie