Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Verschillende routes en rondjes

Verschillende routes en rondjes

Oeps, vergat ik vorige week zomaar een blog te schrijven! Terwijl ik een drukke week had en in drie verschillende plaatsen bleef slapen, kreeg ik het toch voor elkaar om drie keer te lopen. En ook deze week sportte ik al twee keer (de derde keer wordt dit weekend).

Omdat ik op maandag en dinsdagochtend vorige week niet naar de sportschool kon (en ik het de rest van de tijd te druk vind, oftewel ‘mijn’ apparaten zijn bezet), besloot ik vorige week drie keer te gaan hardlopen.

Zaandam, Den Helder en Purmerend
De eerste keer was in Zaandam. Ik begon veel te snel, maar besloot het een kilometer vol te houden. Daarna maakte ik er een soort van interval van. Ik rende 1000-500-250 meter en wandelde daartussen 100 meter. Ik maakte zo 2k vol en mijn rentempo lag iedere keer onder de 6 minuten! Nu nog leren het achter elkaar vol te houden, want het was wel heel erg zwaar!

De tweede keer was mijn ‘duurloop’. Ik plakte er 10% aan vast ten opzichte van de week ervoor en rende 5,5k in Den Helder, waar ik was om voor mijn opa en oma te zorgen die beiden werden geopereerd. Ik verdwaalde nog, maar kwam mooi uit. Ik rende door een aantal parken en werd bijna aangevallen door twee honden die met elkaar aan het vechten waren. Gelukkig kon ik nog even versnellen en waren ze mij al snel weer vergeten haha!

In het weekend moest ik natuurlijk ook nog een keer. Ik had niet veel zin om lang weg te zijn, dus besloot een klein en rustig rondje te doen in het bos in Purmerend waar ik het weekend was. Dit rondje rende ik bij de eerste paar lessen van Evy en breidde ik steeds verder uit. 2,3k later was ik weer thuis en stond het eten al klaar. Luxe! En wat ik die avond ook deed? Ik schreef me in voor mijn derde 5k wedstrijd bij de CPC op 6 maart 2016!

In verschillende plaatsen rennen, betekent automatisch verschillende routes en rondjes rennen. Nu liep ik bij alle rondjes door het bos of het park (de duinen in Den Helder waren helaas te ver voor deze keer), maar toch is de afwisseling fijn!

Legday, fietsen en steeds verder!
Deze week was het wel weer hoog tijd voor een legday. Dinsdagochtend werd ik dus om 6u wakker en fietste ik rond kwart voor 7 naar de sportschool toe (die gaat om 7u open). Ik was de eerste en ook nog eens de enige in het krachthonk. Genieten dus! Ik deed mijn rondje en liep met bibber benen weer naar de kleedkamer. Het was zwaar, maar zo lekker! Op dit moment (donderdagavond) heb ik nog steeds spierpijn!

Woensdag heb ik weliswaar niet gerend, maar ik wil nog wel even zeggen dat ik zo’n 18 kilometer heb gefietst op mijn 7,5 jaar oude omafiets! Die fiets stond in Zaandam, maar moest eigenlijk naar Purmerend toe. Dat regelen we dus even.

Donderdag was het wel weer tijd om te gaan rennen, samen met een vriend. Ik vind het fijn om met hem te rennen, want ook als ik minder zin heb (kramp in mijn buik! spierpijn!) ga ik en hij pusht me alleen al om sneller te lopen omdat hij er is, haha. Als ik samen met mensen lopen, loop ik automatisch sneller en langer door. We gooiden er weer netjes 10% bovenop en kwamen zo uit op 6,05k met een gemiddeld tempo van 6’38”! Mijn doel was om ondanks de spierpijn/buikpijn onder de 7’00” te lopen. Heel stiekem vroeg ik me af of ik 6 kilometer binnen 40 minuten kon lopen, maar dat had ik niet gezegd. Na afloop kwam ik er achter dat we de 6k haalden in 39 minuten en 51 seconden.

Komende week moet ik een beetje puzzelen, want ik ben even van huis. Om mijn afstuderen te vieren ga ik een dagje naar Budapest!

Hoe ziet jouw week er uit?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie