Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Verslag: Midzomernachtcross

Verslag: Midzomernachtcross

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor een wedstrijd. Dit keer geen halve marathon of tien mijl maar een vijf kilometer. Na al die lange afstanden vond ik het wel weer eens lekker om een korte race te wennen: een half uurtje keihard rennen en dan ook meteen klaar te zijn. Dat was ook mijn plan voor afgelopen vrijdag, en daar ben ik goed in geslaagd!

Het was voor het eerst dat ik ’s avonds een wedstrijd liep en dat was wel even wennen. Niet ’s ochtends je bed uit en meteen gaan rennen, maar eerst nog een hele dag werken, avondeten en dan pas richting de wedstrijdlocatie. Gelukkig was het niet zo ver van huis, de Midzomernachtcross was namelijk in het Amsterdamse Bos. Ik was daar nog nooit eerder geweest, maar wauw: wat is het daar mooi!

Midzomernachtcross.jpg

Samen met een aantal anderen verzamelden we bij de plek waar je de startnummers op kon halen. Omdat dit niet zo’n grote loop was (ik geloof totaal ongeveer 1300 deelnemers), ging dit heel soepel en snel. M’n zusje en ik zouden de vijf kilometer rennen, Niels en twee vrienden van me de 10 mijl. Na het ophalen van de startnummers was het al snel tijd om onze spullen in te leveren. Brrr, dat was toch wel even koud in m’n kniebroek en t-shirt!

Om 20.00 startte de tien mijl, m’n zusje en ik moedigden iedereen aan en voor we het wisten was de hele groep alweer voorbij haha. Tijd om zelf naar het startvak te gaan. Nog 1 laatste selfie en let’s go! Al vanaf het begin besloot ik om voor een PR te gaan, nu kon ik eindelijk weer vol gas geven zonder twee uur bezig te zijn. Hierdoor was ik in het begin heel druk bezig met mensen inhalen, en m’n zusje kwijtraken haha. Die zag ik uiteindelijk pas weer bij de finish.

Midzomernachtcross.jpg

We liepen door het bos en wat was dat mooi zeg. In Hilversum loop ik regelmatig over de heide, maar dat is niet zo mooi als dit! Het is dat heel hard aan het rennen was, anders had ik wel wat foto’s gemaakt onderweg haha. Omdat het Amsterdamse Bos vlakbij Schiphol is, kwamen er ook heel veel vliegtuigen heel laag over; dat was ook echt een tof gezicht. Voor ik het wist kwam de laatste bocht en was de finish in zicht. Ik had de hele tijd geen idee hoe hard ik hard gerend omdat ik m’n hartslag en de afstand alleen maar in beeld zag. Ik zette m’n horloge stop en kwam erachter dat ik 25:52 had gerend! Een dik vet nieuw PR. M’n vorige PR stond op 27:10, dus die tijd heb ik flink verbeterd. Wauw, eindelijk de 25 minuten in beeld. Zo gaaf om dat te zien!

Midzomernachtcross.jpg

M’n blijdschap vertrok al snel toen ik zag wat we als ‘medaille’ kregen (ik verberg het goed hier he?!). We kregen namelijk een mok. Ok, hallo domper. Geen mooie medaille die ik bij m’n andere medailles kan hangen, maar een klein koffiekopje (ik drink niet eens koffie). Ja, dit was wel heel erg jammer. Maar goed: ik heb wel een PR gelopen, en dat is me veel meer waard!

Ja, ik vond het heel lekker om weer eens een korte wedstrijd te rennen. Misschien moet ik dit maar weer vaker doen. Maar dan wel een wedstrijd waar je een medaille bijkrijgt in plaats van een beker…

Hebben jullie wel eens een wedstrijd gelopen waar je iets anders kreeg dan een medaille? Let us know!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

7 Comments

 • Nina

  22 juni 2015 at 15:17

  Gefeliciteerd met je PR, wat goed! En kan me de teleurstelling van de beker/mok voorstellen.. Bij de Groet uit Schoorl run kreeg je dit jaar een handdoekje.. beter jammer…

  Beantwoorden
 • Yildiz Kurt

  22 juni 2015 at 15:18

  Leuk verslag over de Midzomernachtcross in het Amsterdamse bos. Ik was daar ook.
  Niet als deelnemer maar als vrijwilliger. En wij hebben genoten om het evenement te organiseren voor hardloop liefhebbers.

  Vriendelijke groet,
  Yildiz

  Beantwoorden
 • Yildiz Kurt

  22 juni 2015 at 15:38

  Over de lullige beker… Ik heb wedstrijden gelopen waar je helemaal niets krijgt of een lintje.
  Wat maakt het uit, belangrijk is dat je meedoet. Maar ik zal je blijk van waardering doorgeven aan de mensen die op vrijwillige basis hard hebben gewerkt om deze loop te realiseren, voor Kika en voor hun vereniging.
  De paar euro’s die jij hebt betaald waar voor de kosten: Vergunning, Mensen van de EHBO en materiaal, Vervoer, Huur Bos museum, Boswachterij Amsterdamse bos. Computer apparatuur, Licentie programmatuur, administratie kosten, kosten tijdwaarneming, huur generator voor elektra, kramen , fietsen rekken….. Dan blijft er nog een gedeelte voor Kika over en de vereniging waarvoor wij het organiseren. Je kan niet iedereen tevreden stellen. Maar als je een medaille wilt stuur je gegevens maar dan bezorgen we je er een. Ik vind eigenlijk dat de vrijwilligers die het tot stand hebben gebracht een medaille verdienen. Kom je de volgende keer ook helpen als vrijwilliger?

  Groetjes Yildiz

  Beantwoorden
 • Josianne

  22 juni 2015 at 16:02

  Hoi Yildiz, bedankt voor je bericht. Ik vind het ontzettend goed wat jullie als vrijwilligers doen, zonder jullie zou er namelijk geen evenement zijn. Misschien kwam het stuk over de beker wat onaardig over, dat is niet m’n bedoeling geweest. Ik ren graag wedstrijden waarbij ik een medaille krijg omdat ik dat leuk naast elkaar kan ophangen aan de muur en met een beker gaat dat wat lastig. Ik hoop dat jullie dit evenement volgend jaar weer organiseren, het was een hele mooie loop in een prachtige omgeving.

  Beantwoorden
 • anke

  22 juni 2015 at 23:19

  Ik ben iemand die niks heeft met medailles juist! Die hangen daar maar (in mijn geval liggen ze in een lade). Ik heb eens een appelhouder gekregen met de naam van de wedstrijd en elke keer als ik daar een appel uit eet, denk ik terug aan mijn PR 🙂 Geef mij maar een koffiemokje, waar ik dan mijn thee elke keer trots uit kan drinken!
  Maar het gaat erom dat je leuke herinneringen aan de race overhoudt en en mooi PR erbij cadeau krijgt ook nog. En hoe! Super. Nog een keer terug naar het Amsterdamse Bos?
  Yildiz: Fijn dat je hier eens als vrijwilliger schrijft, ik waardeer al die vele vrijwilligers enorm en ik baal dat ik ze niet tijdens het rennen persoonlijk kan bedanken. Ik heb het wel eens een wedstrijd gedaan, de laatste ronde tijd ingeleverd om iedereen met een geel shirt dankjewel toegeschreeuwd.

  Beantwoorden
  • Yildiz

   23 juni 2015 at 07:23

   Hoi Josianne,

   Ik had ook niet gelijk moeten reageren. Je hebt een mooi stuk geschreven. Je schrijft heel leuk, maar kom niet aan mijn Midzomernachtcross
   Wij kunnen niet iedereen tevreden stellen. De een is blij met medailles en de andere hecht er geen waarde aan en vind het leuk om juist iets speciaals te krijgen.
   Afgelopen MZNC was het mijn eerste keer dat ik als vrijwilliger heb mee mogen werken sinds ik 6 maanden lid ben van atletiek vereniging Startbaan en 8 maanden dat ik al hardloop.
   Bij iedere loopje zijn er wel eens kleine onvolkomenheden en als je weet hoe het achter de schermen gaat denk je ach ik ben blij dat vrijwilligers hun vrije tijd besteden om het te organiseren.
   Want laten we eerlijk wezen als je voor al die vrijwilligers betaalde krachten moest inhuren was een startnummer een stuk duurder geweest. Daarom denk ik dat sommige runs duurder worden omdat er vaak te weinig vrijwilligers zijn en mensen moeten worden ingehuurd.
   Het lijkt me leuk om een stukje te schrijven hoe het gaat achter de schermen maar zo’n vlotte pen heb ik niet.
   Ik heb eigenlijk van heel de MZNC niets gemerkt en maar weinig deelnemers gezien, maar ieders naam is wel door mijn handen gegaan. Wij zaten binnen alle 540 na-inschrijvingen in te voeren in het computer systeem.
   Als er bij ons iets mis gaat met de computers, waar ik verantwoordelijk voor was had ieder aan het einde van de wedstrijd geen tijd gezien op de schermen, sms internet, geen prijs uitreiking, etc. Nu kan je zelfs je binnen zien komen bij de finish als je startnummer intoetst op de uitslagensite.
   Iedere vrijwilliger heeft zijn taak in het radertje. Wat was alles super geregeld, maar helaas gebeuren er ook niet zo leuke dingen waar je je goed op voorbereid moet zijn. Bijvoorbeeld een mevrouw die onwel werd waar een ambulance voor moest komen. Collega’s van de EHBO stonden direct paraat om eerste hulp te verrichten. Ik hielp mijn EHBO loopmaatje met mijn portofoon om haar naar de juiste plek te assisteren.
   Aan alles was gedacht. Mocht er iets mis gaan in het bos een motor, auto voor de EHBO, Verkorte vlucht route en ga zo maar door.
   Wist je dat een aantal weken ervoor zweten was omdat de gemeente Amstelveen de vergunning wilde intrekken. (maanden van te voren aangevraagd) Reden omdat er professionele verkeersregelaars op de openbare weg moesten staan en wij het moesten inhuren.
   De MZNC is voorbij maar de nasleep nog niet. Volgend jaar wil ik weer meehelpen met de organisatie. Dan niet binnen voor een goede uitslag te verzorgen maar buiten om bekertjes uit te delen. 😉
   Lijkt het je leuk om ook eens vrijwilliger te zijn van een loop? en je ervaring te delen via een blog.
   De komende marathon in Amsterdam wil de halve lopen en de andere halve dag helpen als vrijwilliger.
   Misschien schrijf ik een stukje, maar zoals ik zei heb ik geen vlotte pen.

   Groetjes Yildiz

   Beantwoorden

Geef een reactie