Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Vijf rondjes genieten tijdens de Hemelvaartsdagloop

Vijf rondjes genieten tijdens de Hemelvaartsdagloop

Vijf wekkers staan er ingepland in mijn telefoon. Het gebeurt me niet weer dat ik me verslaap op een wedstrijddag. Helaas denkt mijn lichaam dat ook, want ik ben vaak wakker. Om half 7 ga ik uit bed en me klaarmaken. Het is de dag van de Hemelvaartsdagloop en die wil ik niet missen. En ik wil er lekker bij genieten. Ik heb er zin in!

Eten, drinken, douchen, wc, nog meer drinken, aankleden en zenuwachtig zijn. Mijn vriend wordt gestoord van mijn heen en weer geloop. Hij is blij als we vertrekken en ik in de auto niet kan lopen. Om half 10 vertrekken we naar Lekkerkerk. Binnen 10 minuten zijn we bij de uitgifte van de startnummers. Heerlijk een wedstrijd zo dichtbij. Ik vul een formulier in met mijn gegevens en krijg nummer 336. Met mijn startnummer in bezit ga ik met mijn vriend en schoonouders naar mijn zus, die langs het parcours woont.

Vijf rondjes genieten tijdens de Hemelvaartsdagloop

Mijn ouders zijn er al en mijn opa is er gewoon ook. Wat maakt dit me blij, mijn dag kan niet meer stuk, niet verwacht dat opa het zou lukken. Ik ga nog even lekker naast hem zitten, we kijken naar de jongere lopers en om kwart voor 11 gaan mijn vriend, schoonvader en ik naar het startvak. Met een paar minuten lopen sta ik in het startvak en wordt het wachten tot we mogen.

Mijn horloge zet ik aan met als instelling dat ik kan zien hoe lang ik over de afstand doe. Mijn vriend herinnert me eraan dat ik wel mijn muziek moet aanzetten. Muziek aan en het is gelijk tijd voor het startsein. Natuurlijk ga ik te hard van start. 4’50” per kilometer ga ik natuurlijk niet lang volhouden. Het tempo komt doordat ik word meegenomen door de massa mensen. Na de start staat in de eerste straat mijn oom daar om me aan te moedigen en het tempo raak ik nog niet kwijt door zijn gejuich. Zodra ik de grootste menigte kwijt ben probeer ik mijn eigen tempo te vinden, maar dat is lastig.

Vijf rondjes genieten tijdens de Hemelvaartsdagloop

De route heeft veel bochtjes en ik ben blij als ik bij een langer recht stuk ben. Hier langs deze weg zit de meeste support en kan ik een sponsje pakken. Uit een emmer pak ik bij mijn zus een sponsje met koud water. Heerlijk even mijn polsen koelen. Het is warmer dan ik had gedacht dus ik ben blij met deze verkoeling. Ik loop papa voorbij en ik hoop dat hij me nakijkt. Hij moet het nu zien, het kan niet anders. Op mijn rug staat onderstaande foto. Mijn vader was jarig donderdag en ik moest van hem deze loop lopen. Geen verjaardag, maar hardlopen, “ik wil niet dat jij deze loop niet doet vanwege mij”, zei hij. Ik voel gewoon dat hij het ziet en dat geeft me een fijn gevoel.

Vijf rondjes genieten tijdens de Hemelvaartsdagloop

De tweede ronde, ik weet al dat het geen gemakkelijke race gaat worden. Dat er langs de kant allemaal mensen staan die ik ken helpt mee. Ik blijf doorgaan. Ik voel wel dat mijn tempo afneemt, maar het maakt niet uit, ik loop lekker en het is gezellig. De route vind ik fijn. Vijf rondjes door het dorp waar ik ben opgegroeid. De oude gebouwen en de nieuwe gebouwen door elkaar heen. Terwijl ik om me heen kijk en lekker loop word ik al ingehaald door de hele snelle lopers en toch vind ik dit leuk. Het is leuk te zien hoe zij lopen en ervoor gaan. Het geeft een beetje extra energie. Ronde drie en vier gaan compleet aan me voorbij en dat is lekker, het betekent dat ik lekker in mijn run zit.

Vijf rondjes genieten tijdens de Hemelvaartsdagloop

Toch ben ik blij wanneer ik de laatste ronde in kan zetten. Versnellen lukt me niet meer, ik blijf gewoon doorgaan. De laatste aanmoediging van mijn oom en tante en de laatste kilometer gaat in. Ik loop lekker en opeens hoor ik een auto. Hij rijdt langzaam achter me en opeens haalt hij me in. De loopster voor me haalt hij ook in en daar achter die andere dame blijft hij langzaam rijden. Ik blijf doorlopen, afmaken zal ik het. Er komen allemaal wielrenners al op het parcours. “Ga weg joh, we lopen nog”, schreeuw ik naar een groepje. Het helpt niks, maar mijn frustratie is eruit. Ik weet dat ik laatste ben, want achter me zie ik niemand meer. Ik kom op de weg van mijn zus. Ze staat er nog samen met papa en ze geven me een laatste beetje energie mee. Het lijkt wel op te zijn, mijn energie, maar ik ga door. Ik zie de mensen al staan in het dorpshart. Hier en daar juichen onbekenden. Mijn vriend zie ik en die juicht ook. Ik ren de finish over ik heb het weer gedaan. 56:46, nummer 39 en na mij zijn nog vijf anderen gefinisht. Toch geen laatste en de rest is uitgestapt.

Mijn welverdiende beloning opgehaald en ik kon gaan relaxen. Ik had wat meer verwacht van mezelf, maar achteraf gezien mag ik al blij zijn met dit, want hoe later het werd hoe rotter ik me ging voelen. Ik werd enorm verkouden en was futloos de rest van het weekend. Ik kon gelukkig wel terugkijken op een superleuke Hemelvaartsdag.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

3 Comments

 • Wendy

  20 mei 2015 at 08:02

  Wat een werkelijk práchtige foto van jou met die foto op je rug en dat opspattende water uit die spons! Die zou ik uitvergroten en boven je bed hangen of zo, echt!

  Mooi gelopen en zeker gezien het feit dat je ziek werd. Zijn het zulke snelle lopers bij dit loopje dat je vrij achteraan eindigde? Want jij loopt zeker niet langzaam!

  Beantwoorden

Geef een reactie