Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Voorbereiden op de Roparun

Voorbereiden op de Roparun

Jongens, dit weer! Wat was het genieten de afgelopen week! De zon verdreef in een paar dagen mijn dikke donkere hardloopdip. En dat is maar goed ook, want dit weekend moet ik aan de bak. Als jullie dit lezen, sta ik aan de start van de Roparun in Parijs. In 48 uur loop ik (in estafette) zo’n 65 kilometer. Hoe heb ik me afgelopen week op zo’n enorme afstand voorbereid?

Tijdens de Roparun lopen we in twee teams in 48 uur van Parijs naar Rotterdam. Het ene team (met vier lopers en twee fietsers ter begeleiding) legt een etappe van 5 uur af, terwijl het andere team rust. Tijdens die etappe loopt elke loper steeds 1,5 km en tikt dan de volgende loper aan – net zo lang totdat de etappe is volbracht. Je loopt dus per etappe een kilometer of 15. En dat 5 keer… Pittig dus!

Ik twijfelde de afgelopen weken een beetje over mijn voorbereiding. Sinds de marathon heb ik geen lange afstanden meer gelopen. Verder dan 10 km ben ik sinds de Coolsingel niet meer gekomen. En ik had er ook even niet zo zin in, in die duurlopen. Maar, bedacht ik me de afgelopen week, dat is helemaal geen probleem. Sterker nog, ik moet die korte afstanden juist oefenen! Ik besloot daarom me niet te focussen op afstand maar op intensiteit. Kort, maar hevig.

Zaterdag

Zaterdagmiddag, half Nederland lag te zonnebaden aan zee. En Marc en Eveline besloten te gaan hardlopen. Naar zee, dat dan weer wel. 2,5 km heen, even pootjebaden, en 2,5 km terug. Drijfnat kwamen we aan op het strand van Duindorp. Onze pace viel niet tegen: zo’n 5’23” per kilometer. Die had ik veel lager ingeschat. Het voelde alsof ik met een dikke deken om liep en mijn hart klopte in mijn keel. Op het strand kwamen we even op adem en koelden we onze polsen. Na een minuut of 10 keerden we om, naar huis. Zo, nu mochten we naar het terras 😉

 photo FullSizeRender_zpsnk3rg3iq.jpg
Maandag

Voor mijn vriend is elke run een wedstrijdje met zichzelf. Als ik met hem meeloop, ben ik een hinderlijke onderbreking van zijn snelheid. En laat ik de afgelopen twee weken nou steeds met hem meelopen… Want: hij gaat telkens zo’n 5 km, loopt lekker door en samen is toch best wel gezellig? Dus vooruit, ik mocht mee. Ook maandag weer. Voordat we vertrokken piepte ik nog tegen hem: ‘Niet zeuren hoor, ik ga vanmorgen geen records lopen, ik moet een beetje rustig aandoen in verband met de Roparun…’

Maar het was warm, dus mijn vriend wilde vandaag ook gewoon lekker lopen, in plaats van racen over het asfalt. Mooi, hoef ik me daar geen zorgen over te maken.

De grap was: we liepen wel door. En flink ook. Elke kilometer liepen we 15 a 30 seconden sneller. Ik ben een diesel: mijn eerste kilometer is altijd mijn langzaamste. Bij mijn vriend is het net andersom. Maar deze progressieve training beviel hem wel. 6’00”, 5’30”, 5’15, 5’00 – zo loop je op de maandagochtend best een lekker tempo. Zonder dat je hart overuren draait. Want warm was het weer vandaag!

 photo IMG_7898_zpsfzp0aong.jpg

Woensdag

‘Kom nou..’

‘…’

‘De wekker is een half uur geleden al gegaan..’

‘…’

‘IK ga nu hoor!’

Dat was blijkbaar het toverwoord, want meneer kwam uit bed. Hup, kleren aan, schoenen aan, sleutels mee en gaan. Hij een meter of twee achter me, oordoppen in en muziek aan. Ik voorop, navigerend. En nee, leuk vond hij het niet, zo vroeg uit bed. Maar naderhand was hij toch wel blij dat hij uit bed was gestapt. Ook al was het met zijn verkeerde been 😉

Wederom een training waarin elke kilometer een beetje sneller was. Het fijne hiervan is dat je het bijna niet voelt. Je warmt op, een kilometer of twee, je zet een beetje aan en het gaat als vanzelf.

 photo IMG_7918_zps1fw1o1h6.jpg
Hopelijk gaat het dit weekend ook zo voorspoedig tijdens de Roparun! Ik houd jullie via Instagram en Facebook op de hoogte! Wil je ons team volgen? Kijk dan op www.nosroparunteam.nl. Tot volgende week!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

Geef een reactie