Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Waarom hardlopen mij zo gelukkig maakt

Als je mij acht jaar geleden had gezegd dat ik hardlopen ooit heel erg leuk zou gaan vinden, dan zou ik je vierkant uitlachen. Ik? Hardlopen? Doe even normaal. Ik raakte al uitgeput als ik bij trap 7 was van de piepjestest, en ook de Coopertest beviel mij niet al te best. Dansen vond ik nog wel leuk qua sport, maar een stuk rennen? Nee, zeker niet. Toch is er de afgelopen jaren flink wat veranderd en doe ik nu niets liever dan hardlopen. Maar waarom hardlopen mij zo gelukkig maakt? Dat lees je in deze post.

Door het hardlopen kan ik m’n hoofd af en toe even helemaal leegmaken. Het is een ontzettend fijne manier om alle stress van een drukke werkdag van je af te schudden en gewoon een stuk te rennen.

Je kunt het overal doen. Of het nou in de stad of in het bos is, in Nederland of in het buitenland. Hardlopen kan overal. Als ik op vakantie ga, dan stop ik als eerste m’n hardloopschoenen in m’n koffer. Ik kan dan ook niet wachten tot ik zomers in Italië weer een paar rondjes mag rennen. Maar ook in Nederland gaan m’n hardloopschoenen overal mee naartoe. Een weekendje naar m’n ouders? M’n schoenen gaan mee. Een weekendje weg met Niels? M’n schoenen gaan mee. Ik neem m’n hardloopschoenen nog net niet mee naar werk, maar ook daar zou het kunnen.

 photo IMG_0334_zpsusnrpvyz.jpg
Ik heb veel mensen leren kennen door het hardlopen. En al die mensen motiveren mij om nóg een rondje te gaan, om nog wat verder te rennen, om nog wat sneller te worden én om al die mensen weer te zien bij wedstrijden. Ik vind het ongelooflijk leuk dat ik zoveel mensen heb leren kennen, waarvan een aantal ook vriendinnen en vrienden zijn geworden. Je deelt dezelfde passie en daar kun je altijd en overal met hen over praten.

De hardloopwedstrijden. Mijn vader vindt er geen fluit aan, maar ik vind het ontzettend leuk. Je ziet al die mensen waar ik het hierboven al over had, maar je kunt ook goed kijken hoe ver je staat. Ga je voor een PR? Of ga je iemand hazen? Ga je keihard knallen of ga je voor de gezelligheid? Vaak krijg je een medaille achteraf en dat is ook een fijne beloning. Het allerleukste vind ik nog wel de mensen langs de route. Als zij je naam roepen (zeker als ze míjn naam góed roepen), dan geeft dat een enorme kick. En daar ga je weer harder van rennen.

 photo Zou ik nu pas hersteld zijn 1_zpsqeoss7lw.jpg
Je ontdekt heel veel nieuwe plekken. Wat ik al eerder zei: hardlopen kan overal, maar daardoor leer je ook een heleboel nieuwe plekken kennen. Ik ging rennend door Oslo om te kijken wat allemaal te zien was, maar ook in Hilversum ontdek ik steeds weer nieuwe plekjes waar ik kan rennen. En dat levert niet alleen mooie plaatjes voor Instagram op, het is ook heel leuk om die nieuwe plekken te vinden.

And last but not least, hardlopen helpt er ook aan mee dat ik gewoon lekker m’n chocoladereep kan blijven eten zonder volledig dicht te groeien. En daar word ik ook érg gelukkig van.

Waarom maakt hardlopen jullie zo gelukkig?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

  • Aurelie

    4 november 2016 at 10:17

    Ik herken mezelf helemaal in jouw artikel! In de middelbare school vond ik het afschuwelijk om hard te lopen, en nu zou ik niet meer zonder kunnen. Vooral het feit dat het mij zo hard helpt om na een drukke dag mijn hoofd leeg te maken, is goud waard.

    Beantwoorden

Geef een reactie