Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Waarom hardlopers elkaar moeten begroeten

Hardlopers, je ziet ze overal. In parken, langs je huis of op fietspaden. Jong, oud, beginners of experts. Ik word er blij van. Petra schreeft laatst over wat ze denkt als ze een hardloper ziet. Vandaag gaan we het hebben over hardlopers die je tegenkomt terwijl je aan het hardlopen bent. En waarom jij vanaf nu altijd moet gaan zwaaien!

Voordat we verder gaan praten over hardlopers. Mensen die motor rijden ervaren misschien dit ook. Toen ik klein was zat ik vaak achter op de motor van mijn vader. Hij kwam mij op de motor halen, van Frankrijk naar Nederland. Mijn vader leerde mij drie dingen: Niet in slaap vallen achter op de motor, goed vasthouden en niet wiebelen maar ook dat ik mijn voet even lost moest laten en naar beneden moest doen zodra we een andere motor zagen. Motorrijders zeggen ook hoi tegen elkaar.

Goed, terug naar hardlopers. Wij hebben geen voertuig nodig om vooruit te komen! Je hebt namelijk, naar mijn idee verschillende type hardlopers. Niemand is slecht of goed maar aan de houding, kan je vaak zien hoe iemand is. Geconcentreerd, genietend of iemand die wellicht al heel wat kilometers in zijn benen heeft. Sommige begroeten je, de ander niet. Ik heb ze even in categorieën gezet:

De geconcentreerde met een iets wat chagrijnige blik

Ik behoor ook soms tot deze categorie. Net als Eveline kan ik soms best wel een Running Bitch Face hebben. Vooral wanneer ik bezig ben met een intervaltraining staat mijn gezicht soms op onweer en zie ik niet wie er voorbij komt rennen. Deze lopers hebben een doel en niemand gaat ze in de weg lopen. Soms letterlijk..

Deze type lopers zeggen niks.

De genieter

Mensen die vaak om hun heen kijken, schouders en rug recht omhoog zijn naar mijn idee de genieters. Zij lopen een rustig duurloopje en genieten vooral. Deze hardlopers groeten over het algemeen bijna altijd. Even een zwaai en als ze echt optimaal gebruik maken van het moment komt er zelfs hoi eruit! Ik behoor ook regelmatig in deze categorie. Als alles lekker gaat, goed voelt en ik geniet van de omgeving wil ik nog wel eens vaak iets te hard hoi roepen haha!

Deze type lopers zeggen gedag!

De beginners

Ik behoorde tot deze categorie toen ik net begon. Je ziet soms lopers lopen, zonder te vooroordelen, die net beginnen. Althans, dat denk ik dan. Je ziet de struggles in hun gezicht maar ook de moed van het niet opgeven. Ze lopen iets meer gebogen dan de genieters en kijken vaak voorzichtig om hun heen. Zijn alerter dan de gevorderde.

Deze type lopers knikken vaak goedendag.

De lopers die zich schamen of timide zijn

Ja, weer behoor ik tot deze groep en soms nog steeds wel. Deze groep kijken bijna alleen maar naar de grond. Je wil niet gezien worden omdat je je schaamt. Misschien omdat je wat langzamer bent, misschien wat forser? Of in de catergorie: ik zie er niet uit als ik sport. Tja. Deze groep (en tegen mezelf) kan ik maar een ding zeggen: hoofd naar voren, kijk om heen en geniet. Zeg hoi en schaam je vooral niet! Schaam je je niet maar ben je vooral erg timide en durf je niet om even hoi te gezeggen? Een kleine knikje is al goud waard voor sommige lopers!

Deze lopers knikken soms, maar over het algemeen zien ze je niet.

De aanmoedigende lopers

Deze groep lopers zijn de beste en daarom moeten alle lopers elkaar begroeten. Deze groep lopers roepen: goed bezig! Dat geeft altijd een boost. Je staat er niet alleen voor! Het maakt voor hun niet uit hoever je bent, hoe snel of welke lichaamsbouw je hebt. Zij zijn er onbewust voor je.

Deze type lopers, zwaaien, knippen of zeggen hard op aanmoedigende woorden!

Persoonlijk vind ik het fijn als iemand me groet terwijl ik aan het hardlopen ben. En kleine knikje of een handgebaar geeft aan dat je behoort tot een awesome community! Lopers zijn vrij om te rennen waar ze willen. Het is je lichaam en kracht in de natuur. Er zijn zoveel lopers met zoveel verschillende doelen of niveaus en dat maakt het speciaal. Wanneer ik erdoor heen zit en er komt net iemand voorbij gerend en roept: goed bezig! Dan krijg ik echt een boost en ga ik er weer voor. Of wanneer ik aan het wandelen bent omdat het even niet gaat, zodra iemand je even hoi zegt of roept: KOM OP! of duimpje omhoog steekt dan weet je dat je verder kan en moet gaan. Opgeven is geen optie!

Dus lieve hardlopers van Nederland en België. Ben jij aan het hardlopen en zie je een mede hardloper? Zwaai, knik even of zeg hoi! Dat vind die persoon ook heel tof. Doet deze persoon niks terug of ziet ie het niet? Dan heeft hij/zij gewoon zijn Running Bitch Face op en is ie heel geconcentreerd bezig ;).

Tot welke (zelfbedachte) categorie behoor jij?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

5 Comments

 • Linda

  11 maart 2016 at 15:19

  Ik was de geconcentreerde loper (inderdaad met bitch face) en soms nog steeds. Maar als ik mijn duurlopen doe ben ik aan het genieten, het gaat dan niet om tijd maar gewoon om de afstand en die mag rustig 🙂

  Beantwoorden
 • Sonja Diane

  11 maart 2016 at 22:02

  Wat een leuk stuk! Ik blijf me verbazen over hoe leuk wik hardlopers met elkaar omgaan. Online maar ook in het echte leven! Meestal groet ik ook wel, maar ik ren na een interval ook wel eens door met een bitchface, haha.

  Beantwoorden
 • Marvin

  12 maart 2016 at 09:36

  Haha leuk geschreven! Het valt mij inderdaad op dat je elkaar altijd (oké, meestal) begroet tijdens het hardlopen. Ik denk dat ik zelf tot de genieters behoor. Ben niet in zware training, maar vind het gewoon lekker om af en toe een rondje te pakken 🙂

  Beantwoorden
 • Tania

  14 maart 2016 at 11:47

  Ik vind het altijd zo leuk om iedereen te groeten! Of je nou hardloopt of gewoon wandelt, ik groet altijd 🙂 Afhankelijk van hoe moe ik ben is het een handje en vaak zelfs een ‘goeiemorgen’ of ‘goeiemiddag’, zo leuk! (hihi). Denk mezelf meer in de categorie genieter.

  Beantwoorden

Geef een reactie