Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wandelen in NY, #SANTASTREAK en hardloopdip

Wandelen in NY, #SANTASTREAK en hardloopdip

Long time no see! Ik was 1,5 week met vakantie en het voelt als een eeuwigheid. En hardlopen, dat is ook wel weer even geleden. Mijn hardloopschoenen gingen wel mee in de koffer naar New York – maar kwamen ze er ook uit..?

Even terug naar vorige week. Voor mijn vakantie liep ik nog braaf hard. In dat weekend liep ik een klein rondje, van zo’n vijf kilometer. Het waaide enorm hard, en ik was niet vooruit te branden. De voorgaande weken waren loeidruk geweest, en mijn hoofd stond voornamelijk naar vakantie (en niet naar hardlopen). Soms heb je dat! Ik geef er niet altijd aan toe. Maar hardlopen met dikke vette tegenzin is ook geen pretje, toch?

 photo IMG_4438_zpsfn2jyrcu.jpg

Ik vertrok op woensdagochtend, en op dinsdag was ik al vrij. De hele dag was ik thuis in de weer geweest met koffers en schoenen en tickets en inchecken en spullen verzamelen en ‘oh ja ik neem toch die trui mee’. Je kent het wel. Om vier uur, toen het net ging schemeren, ging ik ein-de-lijk naar buiten. Ik had vakantie, ik had alle tijd. Normaal gesproken ben ik dan extra onrustig, dan wil ik hardlopen. Maar nu? Ik wilde weg, of slapen. Maar hardlopen? Meh. Mijn vriend wist me uiteindelijk te overtuigen.

En ook al ging het net KEIHARD regenen. En ook al was het koud. En waaide het. En was het donker. Het-maakte-niet-uit. Ik liep prima, mijn benen deden hun werk. Ik kwam voldaan thuis. DE VAKANTIE KON BEGINNEN!

Zoals gezegd: op woensdag gingen mijn vriend en ik voor 6 dagen naar New York. In de koffer stopte ik braaf een paar hardloopschoenen en een set kleding. Maar alle attributen zijn helaas de hele week op hun plek blijven liggen. We zaten op een prima locatie (in Chelsea), redelijk dicht bij de waterkant. We konden zo naar een park, of een rustige buurt. En normaal gesproken wil ik overal ter wereld ook dolgraag hardlopen. Maar deze week? Nee. We wandelden elke dag zo’n 20 (!) kilometer. ’s Avonds was ik blij dat ik in bed lag, en ’s morgens spaarde ik mijn energie voor de rest van de dag. Dus ja. Jammer misschien? Ik heb geen spijt, want ik heb te voet zoveel mogen zien. Wandelend, dat wel.

 photo IMG_4517_zps8kxju3go.jpg

Afgelopen dinsdag waren we weer terug in Nederland. En die dinsdag… die was heftig. We landden vroeg in de ochtend op Schiphol. Eenmaal thuis deden we een hazenslaapje. De rest van de dag? Wassen, was ophangen, spullen opbergen, slapen… Al mijn goede voornemens om bij thuiskomst meteen te gaan hardlopen, moest ik laten varen. Ik was simpelweg te moe.

Morgen weer een dag.

Op woensdag begon ik weer met werken. En dat was best pittig. Weer liep ik niet hard, maar spendeerde ik daarentegen de avond in de kroeg met vrienden. Ook belangrijk.

Donderdag? Meh. Het leek wel een vertraagde jetlag. Ik had dagenlang nergens last van, en op donderdag moest ik mezelf ineens elke 5 minuten wakker tikken. In de metro naar huis viel ik na 10 minuten in een diepe slaap. Eenmaal thuis schoof ik met moeite mijn avondeten naar binnen. Ik kon mezelf absoluut niet motiveren om naar buiten te gaan. Om half negen kroop ik dan ook in bed met een boek. Is dit nou een hardloopdip?

 photo IMG_4651_zpsk3oysl9u.jpg

Maarrrrr vrijdag ging wel braaf om kwart voor zeven mijn wekker af. Na een kwartier steunen en kreunen (het was nog steeds niet makkelijk) kroop ik uiteindelijk uit bed. Het lopen? Ook niet makkelijk. Mijn pace was laag, mijn hartslag hoog en mijn benen waren zwaar en vermoeid. Maar: 5 km in the pocket!

Vanaf dinsdag tellen smoesjes niet meer, want dan begint #SANTASTREAK! Ik heb er enorm veel zin in! Op 7 december begint ook mijn schema voor de marathon van Rotterdam, dus dan moet ik dubbel zo hard aan de bak…

Wie doet er mee met #SANTASTREAK?

 photo IMG_4647_zps7wwvzbij.jpg

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie